Jméno Samael

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
mrs.gendy
18.5.16 22:45
@Lisianthus píše:
Na začátku jsme se dohodli na jméně Sebastian, ale jakmile zjistil, že je i jméno Samael, začal bláznit. Symbolické to pro něj je, jelikož jsem se hodně dávno poznali přes internet a to byl právě jeho nick :-) :D Také je to symbolické pro něj v tom, že ve významu tohoto jména je označován jako dabel (spojené s číslem 666) a my máme datum porodu 26.6.2016.

tak ve spojeni s dablem bych absolutne takove jmeno nedala :zed: jsem za to, ze jmenem se tvori i osobnost a tohle by bylo hodne nestastne a jeste k tomu vedome :roll:
nedala bych za zadnou cenu…

• Citovat
  • Upravit
15070
18.5.16 23:00

Jméno je fakt úlet a ta symbolika ještě větší :roll: To snad nikdo nemůže myslet vážně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
18.5.16 23:09

Opravdu je toto myšleno vážně? 8o Jméno bych v žádném případě nedala, přišlo by mi to snad až jako rouhání… Docela bych byla zvědavá, kolik vám je let :think: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
18.5.16 23:15

@Alushka.S ale víš jak bude taťka šťastnej?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
18.5.16 23:20

Samael je vhodný akorát pro ten nick. Sorry, sama nemám „klasickou“ podobu jinak obyčejného jména a mám s tím problémy. Když se podepíšu, každý druhý mi jméno opraví, když ho diktuju, to samé. Všichni jsou chytřejší jak já… Jako fajn, mé jméno je trochu jiné, není nás x na ulici, ale v mé povaze bych radši splynula s davem. To každý taky nemusí, být hned vidět. Navíc vysvětlovat prakticky několikrát týdně (pošta, doktoři, úřady), jak se fakt jmenuju, pořád si hlídat, jestli mě zase někde nepřekřtili, je fakt unavující.

Jinak na symboliku bych kašlala, koukejte na praktický život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
18.5.16 23:29

Nepřemýšleli jste spíš nad jménem Satan? Je to takové mazlivější, úplně vidím učitelky na prvním stupni základky: „Satánku, pojď k tabuli“ :mrgreen: :mrgreen: Popřemýšlela bych o tom. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
19.5.16 05:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
19.5.16 07:40
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
19.5.16 07:47

@Gingerka ale některé děti jsou občas satánci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
19.5.16 08:04

Nedala. Symbolika s ďáblem mi nevadí, ale důvody jako byla to přezdívka na chatu a datum porodu mi teda přijdou směšné :nevim: Hlavně to jméno ypadá jako překlep a každý se ho na to bude ptát - já to tak mám s příjmením a nedokážeš si představit, jak je to otravné vysvětlovat to, kam přijdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.5.16 08:04
@Lisianthus píše:
Co si myslíte o tomto jménu? Mám strach, aby se mu děti nesmály… přítel si přeje tohle jméno, jelikož je pro něj symbolické, ale já pořád uvažuji. Ráda bych názory :) :mrgreen:

vybavím si metalovou kapelu :lol: asi takhle, je to tradiční staré židovské jméno, mi se moc líbí, pokud nejste třeba novákovi, tak jako jo.. záleží na příjmení. Ale na spoustu lidí bude působit jako překlep..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.5.16 08:06
@Lisianthus píše:
Na začátku jsme se dohodli na jméně Sebastian, ale jakmile zjistil, že je i jméno Samael, začal bláznit. Symbolické to pro něj je, jelikož jsem se hodně dávno poznali přes internet a to byl právě jeho nick :-) :D Také je to symbolické pro něj v tom, že ve významu tohoto jména je označován jako dabel (spojené s číslem 666) a my máme datum porodu 26.6.2016.

v tomto případě je hloupej, nic víc.. význam jména rozhodně nemá co dělat s ďáblem :lol: by mi zajímalo, kde to vyhrabal.. a evidentně si hraje s něčim, čemu nerozumí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
19.5.16 08:12

Já teda ale nevím, co vám na tom přijde jako rouhání. Spousta lidí pojmenovává děti náboženskými jmény (jenom třeba v křesťanství to tak nepřijde, protože jsou to jména běžně používaná), v „cizích“ náboženstvích vás to asi spíš nezajímá, protože se to sem zas tak moc nedonese, jenom tohle je jméno satanistické :nevim: V čem je to přesně rouhání? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
26270
19.5.16 08:22

Nevím, jestli je to rouhání, ale aby to nakonec nebylo „nomen omen“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
19.5.16 08:25
@martina.se píše:
v tomto případě je hloupej, nic víc.. význam jména rozhodně nemá co dělat s ďáblem :lol: by mi zajímalo, kde to vyhrabal.. a evidentně si hraje s něčim, čemu nerozumí..

jenže podle toho, co zakladatelka píše - mu právě to spojení s ďáblem a magickými šestkami přijde tak rajcovní a neodolatelné…pokud je to jinak, tak to pro něj ztrácí smysl a možná by vzal na milost i toho Sebastiana ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze