Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mne se to jmeno libi. Smesne mi neprijde. Spis mu budou rikat Samuel
@Lisianthus píše:
Na začátku jsme se dohodli na jméně Sebastian, ale jakmile zjistil, že je i jméno Samael, začal bláznit. Symbolické to pro něj je, jelikož jsem se hodně dávno poznali přes internet a to byl právě jeho nick![]()
Také je to symbolické pro něj v tom, že ve významu tohoto jména je označován jako dabel (spojené s číslem 666) a my máme datum porodu 26.6.2016.
Jméno se mi moc nelíbí a teď když jsi vysvětlila tu „symboliku“, tak se mi nelíbí vůbec ![]()
@Lisianthus A co když budeš rodit dříve nebo později? Symbolika k datu porodu se vytratí…
Jinak za mou osobu - jméno bych nedala, nelíbí se mi a ještě ho bude 99% lidí komolit ![]()
Pojmenovat dítě Ďábel… Anděl smrti, Satan…měla bych pocit, že na něj přivolám neštěstí…
![]()
@ivašot. píše:
Jméno se mi moc nelíbí a teď když jsi vysvětlila tu „symboliku“, tak se mi nelíbí vůbec
Přesně, ta symbolika mi nepřijde moc jako symbolika, je to takové dětské.
Samael je nějaký prášek, nebo něco takovýho ne?
Nedala bych, ale já mám ráda staročeská jména, tyto moderniny mě nechávají chladnou.
Mělo by to být jméno, za které by se to dítko nemuselo stydet, umělo ho vyslovit a i v dospělosti by si lidi neříkali, co to má proboha za jméno a z jaké rodiny asi tak může pocházet, co byli rodiče proboha zač?
No a v neposlední řadě, příjmení? Třeba Samael Novák, ehm
Samael Pospíšil,
Samael Procházka ![]()
Ale je to na rodičích ![]()
@LindaPraha píše:že? My vybírali jména s dobrou „symbolikou“ resp výkladem jména.
Ta symbolika me dostala. Chlapovi je nact?
Vybodla bych se na nejakou symboliku. samaela bych nedala, všichni to stejne budou zamenovat. a dabelske jmeno bych tedy nechtěla rozhodne. samuel je krasne. sebastian ještě hezci.
jake mate prijmeni, jde to k tomu vůbec?
Nedala bych, celej život bude vysvětlovat, že se fakt nepřeřekl/nepřepsal.
Vůbec se mi nelíbí, dala bych Samuel. Tohle bude každý komolit
Nikdo mu neřekne správně, pro všechny to stejně bude Samuel. To už radši dejte toho Satana.
Zakladatelko, vezměte rozum do hrsti a představte si, jak by se vám dvěma s takovým jménem žilo. Samozřejmě nikdo nemá právo vám do toho mluvit, ale toto jméno mi přijde (a kór s tou symbolikou) jako hodně nešťastné. A jediný, kdo z toho bude nešťastný, je váš syn. Myslete na NĚJ, ne na sebe. Hodně štěstí při, snad jiném, výběru.
Tak dejte rovnou Damiena ![]()
Jen nevim, co budete delat, az porodis driv/pozdejc. To bude symbolika v cudu.