Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Tunrida píše:
Já teda ale nevím, co vám na tom přijde jako rouhání. Spousta lidí pojmenovává děti náboženskými jmény (jenom třeba v křesťanství to tak nepřijde, protože jsou to jména běžně používaná), v „cizích“ náboženstvích vás to asi spíš nezajímá, protože se to sem zas tak moc nedonese, jenom tohle je jméno satanistickéV čem je to přesně rouhání?
Napsala jsem, že mně osobně to přijde „snad až jako rouhání“. Samozřejmě je to čistě jen a jen věc zakladatelky a jejího partnera, jak dítě pojmenují, ale já osobně bych se tak trochu i „bála“ toto jméno dát. Mám takovou trošku pověrčivou povahu. Stačí kouknout na Wiki a význam toho jména je pro mě prostě už moc.
Ale píšu to čistě za sebe. Osobně nechápu, proč dávat dítěti takovéto jméno… A to navíc ještě pominu to, že při každém představování bude muset vysvětlovat. Sama mám příjmení, které každý komolí a je to opravdu otrava. ![]()
@Malaga píše:
jenže podle toho, co zakladatelka píše - mu právě to spojení s ďáblem a magickými šestkami přijde tak rajcovní a neodolatelné…pokud je to jinak, tak to pro něj ztrácí smysl a možná by vzal na milost i toho Sebastiana
však jsem taky na psala, že je blbej
to, že on si myslí, že to má spojitost, je hloupý, co na to říct.. asi by měl cosi nastudovat o významu jména
@martina.se píše:
však jsem taky na psala, že je blbejto, že on si myslí, že to má spojitost, je hloupý, co na to říct.. asi by měl cosi nastudovat o významu jména
To máš těžký, ono to totiž záleží, kam se na ten význam toho jména podívá ![]()
@Tunrida píše:
To máš těžký, ono to totiž záleží, kam se na ten význam toho jména podívá
jj, lidi věří tomu, čemu věřit chtějí, to máš pravdu.. že je to hebrejské jméno, které nemá s ďáblem společné ani žble, je celkem nepodstatné, že ![]()
Možná kombinace Adolf Samael a k tomu ryze české příjmení např. Vokurka - to by bylo ideální.
@martina.se píše:
jj, lidi věří tomu, čemu věřit chtějí, to máš pravdu.. že je to hebrejské jméno, které nemá s ďáblem společné ani žble, je celkem nepodstatné, že
Nutno říct, že v Satanské bibli jméno opravdu uvedené je.
@Tunrida píše:
Nutno říct, že v Satanské bibli jméno opravdu uvedené je.
je, ovšem kvůli tomu, že se tam vyskytuje, nemůže někdo tvrdit, že je to satanské jméno ![]()
@martina.se píše:
je, ovšem kvůli tomu, že se tam vyskytuje, nemůže někdo tvrdit, že je to satanské jméno
No hele, to máš to samý jako s Biblí
Ale tohle je zabředávání do náboženského sporu a to se mi zrovna teda moc nechce ![]()
@martina.se píše:
je, ovšem kvůli tomu, že se tam vyskytuje, nemůže někdo tvrdit, že je to satanské jméno
Ale on ho chce proto, že je satanské. A ještě ve spojení s šestkami. Když on to tvrdí a chce tvrdit dál, je to jeho přesvědčení. Takže jak vidíš, může to někdo tvrdit. Že ty máš názor odlišný od jeho, je mu v tomto případě určitě jedno. ![]()
@Tunrida píše:
No hele, to máš to samý jako s BiblíAle tohle je zabředávání do náboženského sporu a to se mi zrovna teda moc nechce
@Kobliha51 píše:
Ale on ho chce proto, že je satanské. A ještě ve spojení s šestkami. Když on to tvrdí a chce tvrdit dál, je to jeho přesvědčení. Takže jak vidíš, může to někdo tvrdit. Že ty máš názor odlišný od jeho, je mu v tomto případě určitě jedno.
@martina.se píše:tak nějak.. on tomu prostě věřit chce, to je pak těžký.. ale jako dát dítěti jméno, protože si myslim, že je satanské, plus datum narození atd, je hloupost.. chlapec bude překvapen, až dítě vyleze o 14 dní dříve či později
To je fakt dobrý.
Teď jsi mě pobavila. Ten otec, to bude taky asi kousek vyzrálého individua. ![]()
@Kobliha51 píše:![]()
![]()
To je fakt dobrý.
![]()
![]()
Teď jsi mě pobavila. Ten otec, to bude taky asi kousek vyzrálého individua.
@Lisianthus píše:
Na začátku jsme se dohodli na jméně Sebastian, ale jakmile zjistil, že je i jméno Samael, začal bláznit. Symbolické to pro něj je, jelikož jsem se hodně dávno poznali přes internet a to byl právě jeho nick![]()
Také je to symbolické pro něj v tom, že ve významu tohoto jména je označován jako dabel (spojené s číslem 666) a my máme datum porodu 26.6.2016.
ty nie si normalna… bud si robis srandu alebo si uplne blba
Zdravím,
@Gita17 vyvarujte se prosím napadání dalších uživatelů. Opačný názor lze vyjádřit i slušným způsobem.
Hezký večer
adminka Zuzka