Pletou se tato dvě jména?

Anonymní
8.5.16 21:17

Pletou se tato dvě jména?

Ahoj, máme doma Klárku (6) a brzy k ní přibyde sestřička. Hledali jsme jméno, které by se hodilo ke Kláře i k našemu příjmení. A moc se nám líbí Karla. Myslíte, že je to přiliš podobné? Pletlo by se vám to? Jako malé jí chceme říkat Karlička (Klárinka a Karlička nezní podobně), ale později asi Klári a Karli, nebo Kláro a Kájo a to už je podobnější, tak nevím. Nám se to líbí, ale aby holky pak nebyly naštvané, že se všem jména pletou - a tedy i kvuli blízkým příbuzným bych byla nerada, kdyby se to podobalo až příliš. Nám to až tak nepřijde, ale raději se ptám širšího vzorku :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
8.5.16 21:21

Ano, jsou si velmi velmi podobná, já bych to nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27692
8.5.16 21:23

A co třeba Kateřina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12933
8.5.16 21:23

Jméno se mi líbí, ale je to fakt hodně podobné. Nedala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.16 21:24

Me prijdou ta jmena snaze zamenitelna, mame u znamych Tadease a Matyase a dlouho mi trvalo, kdyz jsem o nich mluvila (Tada a Mata), abych se nespletla.

• Citovat
  • Upravit
347
8.5.16 21:25

Ja bych to nedala…asi by se mi pletl jazyk. Uz ta Klara je tezka a do toho jeste Karlu. NE NE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
8.5.16 21:26

Plete se to hodně. Já bych to nedala. My máte taky Klárku a kdyby byla druhá holčička tak by byla Andrejka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
8.5.16 21:26

Neřešila bych jestli se pletou nebo ne.. Já mám sestry, každá máme uplně jiné jméno a stejně na nás tatka volala všelijak.. :mrgreen: Občas než se trefil o babičkách ani nemluvě.. Mě se to náhodou líbí.. Karla a Klára, ale je to trochu jazykolam… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
8.5.16 21:28

Mě by se pletli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
8.5.16 21:29

Také bych nedala.Jsou to sice krásná jména ale opravdu jazykolam :) Co Klára a Sára?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.5.16 21:30

Pletou, vždyť je to v podstatě jen přesmyčka. Navíc se mi i špatně vyslovují, asi bych jim říkala „holky“. Pokud chcete na K. dejte třeba Kristýnu :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329

Za mě ne - i ty zdrobněliny jsou si mnohdy podobné, takže bych volila jinak. O podobné jméno ti jde kvůli tomu K na začátku? Je třeba Květa, Kira, Kateřina, Kamila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909

Karla i Klára jsou krasny jména. Ale asi by se mi taky pletl jazyk než bych je zavolala :) Já mám kluky se jmény Dominik a Denis a ještě jsme třetího pojmenovali Daniel :mrgreen: A kupodivu se to zatím nikomu neplete :lol: Pokud se Vám to jméno líbi, tak bych ho dala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
8.5.16 21:31

A já bych to právě proto dala, že je to tak podobné. Mně se to líbí! :palec:
Můj syn a dcera mají taky hodně podobná jména (první dvě písmena stejná a krátká jména, takže zdrobněliny znějí skoro stejně, ale neměnila bych! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
8.5.16 21:31

Mně jako Kláře jména podobná nepříjdou, ale z pro mně nepochopitelných důvodů se našlo pár lidí, co mně mělo snahu oslovovat Kájo, leč rychle pochopili, že tudy cesta nepovede(né, že bych je vyloženě posílala do háje, ale na cizí jméno jsem prostě hluchá), tak možná na tom něco podobného přeci jen bude. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze