Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Me prijdou ta jmena snaze zamenitelna, mame u znamych Tadease a Matyase a dlouho mi trvalo, kdyz jsem o nich mluvila (Tada a Mata), abych se nespletla.
Ja bych to nedala…asi by se mi pletl jazyk. Uz ta Klara je tezka a do toho jeste Karlu. NE NE
Plete se to hodně. Já bych to nedala. My máte taky Klárku a kdyby byla druhá holčička tak by byla Andrejka.
Neřešila bych jestli se pletou nebo ne.. Já mám sestry, každá máme uplně jiné jméno a stejně na nás tatka volala všelijak..
Občas než se trefil o babičkách ani nemluvě.. Mě se to náhodou líbí.. Karla a Klára, ale je to trochu jazykolam… ![]()
Také bych nedala.Jsou to sice krásná jména ale opravdu jazykolam
Co Klára a Sára?
Pletou, vždyť je to v podstatě jen přesmyčka. Navíc se mi i špatně vyslovují, asi bych jim říkala „holky“. Pokud chcete na K. dejte třeba Kristýnu
.
Za mě ne - i ty zdrobněliny jsou si mnohdy podobné, takže bych volila jinak. O podobné jméno ti jde kvůli tomu K na začátku? Je třeba Květa, Kira, Kateřina, Kamila…
Karla i Klára jsou krasny jména. Ale asi by se mi taky pletl jazyk než bych je zavolala
Já mám kluky se jmény Dominik a Denis a ještě jsme třetího pojmenovali Daniel
A kupodivu se to zatím nikomu neplete
Pokud se Vám to jméno líbi, tak bych ho dala ![]()
A já bych to právě proto dala, že je to tak podobné. Mně se to líbí! ![]()
Můj syn a dcera mají taky hodně podobná jména (první dvě písmena stejná a krátká jména, takže zdrobněliny znějí skoro stejně, ale neměnila bych! ![]()
Mně jako Kláře jména podobná nepříjdou, ale z pro mně nepochopitelných důvodů se našlo pár lidí, co mně mělo snahu oslovovat Kájo, leč rychle pochopili, že tudy cesta nepovede(né, že bych je vyloženě posílala do háje, ale na cizí jméno jsem prostě hluchá), tak možná na tom něco podobného přeci jen bude. ![]()
Ahoj, máme doma Klárku (6) a brzy k ní přibyde sestřička. Hledali jsme jméno, které by se hodilo ke Kláře i k našemu příjmení. A moc se nám líbí Karla. Myslíte, že je to přiliš podobné? Pletlo by se vám to? Jako malé jí chceme říkat Karlička (Klárinka a Karlička nezní podobně), ale později asi Klári a Karli, nebo Kláro a Kájo a to už je podobnější, tak nevím. Nám se to líbí, ale aby holky pak nebyly naštvané, že se všem jména pletou - a tedy i kvuli blízkým příbuzným bych byla nerada, kdyby se to podobalo až příliš. Nám to až tak nepřijde, ale raději se ptám širšího vzorku
.