Pletou se tato dvě jména?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9909
8.5.16 21:33

Ještě me napadlo, co jméno Katrin? Klárinka a Katrinka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
8.5.16 21:36
@fashion_victim83 píše:
@brulinka podle me je to hodne jazykolam a to nerackuju a nemam zadne řečové problémy ;) Ale říct Karla a Klára za sebou je docela náročné. Navic Klara je stejna jak Karla-je to jen presmycka.

Vůbec to nejsou stejná jména, původ obou je naprosto odlišný a že je česká podoba těch jmen podobná je pouhá náhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.16 21:37

@Poisson28 Vůbec nejde o K na začátku - ani jsme neplánovali stejné písmenko. Spíš aby byla jména podobně dlouhá a takový podobný styl. Na jméno Karla jsme narazili v podstatě náhodou (dřív mě ani nenapadlo, že takové je) a hrozně se mi nám to zalíbilo.

• Citovat
  • Upravit
58839
8.5.16 21:40

Jména podobné jsou, ale záleží hlavně na vás jak se vám to líbí.
My máme 3 kluky a jména v základní podobě jsou každé úplně jiné. Jenomže ve zdrobnělinách nebo běžně používaných tvarech jsou téměř stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6323
8.5.16 21:41

My máme Emu a Nelu. A plete se mi to a doooost :mrgreen: dost často je oslovuju jiným jménem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.5.16 21:42

Asi by se pletly.
Co Karin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
8.5.16 21:42

Aha. No v rámci krátkých jmén já osobně miluju Kira a Mira :srdce: Ale zase nejsou moc česká… Třeba Adéla? Pavla? Petra? Dana, Hana, Jana?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.5.16 21:45

I když naše decka mají každý odlišné, jinak dlouhe jména, podobné nejsou ani za mák a přesto se stane, že když je babi nebo nekdo oslovuje, tak vyjmenuje všechny tři do toho zamotá psiska třeba a teprve pak až se trefi na jméno, které vlastně chce oslovit.
Takže ono to ve výsledku může být sumak podobné jména nebo dost odlišné.
Stejně v tom může mít někdo guláš.

Příspěvek upraven 08.05.16 v 21:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
8.5.16 21:45

Nedala bych to, vylámete si na tom jazyk. Mě se k tomu líbí již navrhovaná Sára. Naše holky mají každá jiné jméno a i tak se mi to občas poplete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.5.16 21:46
@fashion_victim83 píše:
Lepsi je Klára a Sára-můžeš říkat Klárinka a Sárinka, Kláruš/Sáruš nebo jako jsou varianty.Kdyz netrvate na stejným pismenu-každy nemusi mít decka a la Kardashianky - vsechny od K ;) Sranda.

Taky mi naskočila Sára, když jsem četla, že hledají stejnou délku a styl s Klárou. Určitě vhodnější než ta Karla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.5.16 21:47
@fifinkaa píše:
My máme Emu a Nelu. A plete se mi to a doooost :mrgreen: dost často je oslovuju jiným jménem :lol:

Buď ráda, že nemáte Nelu a Elu :mrgreen: To by byl teprve mazec :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6323
8.5.16 21:50

@pe-terka chtěla jsem dát ELU :lol: ale to mě rozmlouvali :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
8.5.16 21:51

Za mě je to, když se vám líbí, tak co. Já až budu mít druhý miminko, tak jméno nikomu neřeknu. S prvním jsme to řekli a od všech jsme poslouchali dejte jiný jméno, Sebastian je divný. Dokonce jsme jednou přišli k babi a ta měla zakroužkovaná jména v kalendáři a ať si vybereme jiný :zed: Teď už se tomu i zasměju, ale když jsem byla těhotná, tak bych vraždila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
8.5.16 22:42

Známá má dvojčata - Klárku a Šárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32927
8.5.16 22:43

Mně by se to pletlo, hodně.
Sama mám Daniela a Dominika a pletu se dost. Jenže jiné jméno se nám pro mladšího nelíbilo ( a doufala jsem že to bude třeba holka). :nevim: Holčičich jmen se mi líbí mnohem víc, tam bych neměla problém vybrat tak, aby to nebyl jazykolam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze