Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@p.Zv. píše:
Ahoj!Mne se moc libi jmeno Simona. Pripada mi vznesene, elegantni, nezne, s krasnym puvodem a hezkym vyznamem. Meli jsme ho ve vyberu. Okoli na to jmeno nijak zvlast pozitivne nereagovalo, ale to jsme neresili. Nedavno jsem tady nahodou objevila diskuzi, kde zakladatelka uvadela, ze se rodine to jmeno nelibi. Zajimalo by me, proc. Samostatna diskuze pouze na toto jmeno tady neni. Tak povidejte - nazory, pripominky, asociace
Znam jednu Simonu, toto jmeno bylo v 70 a 80.l hodne rozsireme, taky se mi libi.
Za mě úplně v pohodě, normální hezký jméno, asociace má každý svůj.
Přesně kvůli tomu jsme jméno nerikali vůbec nikomu, všichni se to dozvěděli až po porodu i nejbližší rodina. Abychom se vyhli tomu ze nám někdo do toho bude kecat. Chci dat jméno který jsme si vybrali my s manželem pro naše miminko, ne poslouchat názory a asociace ostatních. Jestli chce tchyně dítěti něco dat at mu da hračku a dat dítěti jméno nechá na rodičích
![]()
Mám doma devítiměsíční holčičku Simonku. To jméno je super v tom, že existuje spousta tvarů, kterými můžeš oslovovat. Simi, Simonko, Simčo, Símo, Simíšku, Simoninko apod. Navíc se mi líbí, že je výrazně, zvučné. Všechny dospělé Simony, které znám, jsou úspěšně ženské. Dítě tohoto jména žádné jiné neznám, což beru taky jako plus. Mí rodiče mi sice navrhovali jiná jména a ze Simony nijak zvlášť nadšení nebyli, ale jsem ráda, že jsme se s partnerem nenechali zviklat. To jméno je krásné!
@p.Zv. píše:
To je pravdaTaky me napada treba Julca… A ono nejen to ča, takhle to dopada snad s kazdym jmenem. Treba mi prijde skoda, ze Lucie je Lucka, Gabriela je Gabina. Cestina proste takhle se jmeny pracuje. Nechapu, proc se nezazilo Gabrielam rikat treba Gabriel. Vzdyt na pocet slabik by to bylo s Gabinou totez
Julča je přeci vulva. ![]()
@Morrígan Ní_Boii píše:
Julča je přeci vulva.
Bohuzel mam take tuto asociaci
U nas doma se to sice nerikalo, ale od znamych mam ten vyraz zazity ![]()
Hezký jméno, znám jen jednu už dospělou a 1 máme asi ve školce tuším. Není jich tolik aby to byla každá třetí za rohem. Za mě v pohodě.