Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, chtěla bych se vás zeptat, jestli byste dali synovi jméno Terenc. Já ho dát neplánuji, ale celkem si mi líbí, přijde mi takové jako na dospělého chlapa. Sice nevím, jak bych mu říkala zkráceně, ale líbí se mi v základním tvaru. Tak co vy na to?
@PheobeDomi píše:
Ahoj, chtěla bych se vás zeptat, jestli byste dali synovi jméno Terenc. Já ho dát neplánuji, ale celkem si mi líbí, přijde mi takové jako na dospělého chlapa. Sice nevím, jak bych mu říkala zkráceně, ale líbí se mi v základním tvaru. Tak co vy na to?
nedala.
Myslím si, že to bude další dítě hláskující své jméno, protože většina lidí bude automaticky přidávat -e.
Nedala bych, hned se mi vybaví ten velkej pták z angry birds ![]()
Jinak abych ti vyvážila ty negativní názory, tak mimo zmíněnou nepraktičnost se mi celkem líbí ![]()
Nedala. A to jsem na jména, která u nás nejsou běžně všude. Tady bych nevěděla, jak ho oslovovat.
@PheobeDomi píše:
Dala a říkala bych mu Téo jako malému i Terýsku, tak syn je Tobiáš a říkala jsme mu Tobísku. Teď už samozřejmě ne.
Samotné je to nudné, leda dvojčata, Terenc a Ferenc, to by mělo grády.
@PheobeDomi píše:
Ne. Nikdy.
@nikitice píše:
Dala a říkala bych mu Téo jako malému i Terýsku, tak syn je Tobiáš a říkala jsme mu Tobísku. Teď už samozřejmě ne.
pokud mu chci říkat Teo, tak mu dám jméno Teo, ne
@Karamba2020 píše:
Samotné je to nudné, leda dvojčata, Terenc a Ferenc, to by mělo grády.
Terence a Bud by bylo taky stylový ![]()