Miriam ano/ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.10.22 10:54

Miriam ano/ne?

Čekáme holčičku a zalíbilo se mi tohle jméno. Máme typické tuctové české příjmení, relativně dlouhé (11 písmen pro ženský tvar), obsahuje r. Křestní jméno jsem původně vybírala tak, aby bylo krátké, znělo měkce a neobsahovalo r, jenže většina takových jsme je hodně populárních a ani mě nějak neoslovily (Ema, Ela, Nela, Eva, Lenka, Alice apod.).

Nicméně… Co si myslíte o tomhle jménu? V jiných diskuzích jsem četla, že se hned spoustě lidem vypadá nějaká starší žena min. 50+ a že se jméno nehodí pro malou holčičku. Ale zdrobněliny jako Mira, Mirunka atd. mi přijdou hezké a milé a k malé holčičce mi tedy pasují. Navíc se mi hodně líbilo i jméno Marie a tohle je taková neobvyklejší varianta.
Dali/nedali byste? Líbí/nelíbí? Já vím, že je to vždycky hrozně individuální, co se líbí jednomu, nelíbí se druhému a konečné rozhodnutí je samozřejmě na nás, ale tak kvůli takovým dotazům, jako mám teď já, existuje eMimino. :D :)

Díky za názory!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21970
27.10.22 10:57

Jméno samo o sobě hezké, ale bez znalosti příjmení jsou jakékoli názory bezpředmětné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64854
27.10.22 10:57

Tak rozhodnout se musíte sami, já bych nedala. Znám jen jednu, dospělou, právě těch 50+ :mrgreen: a jednu z Ulice :mrgreen: to bylo dítko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2065
27.10.22 10:59

Proč ne? ;) je to takové zajímavé jméno a není to teď taková ta davovka typu Ema, Mia, Natalie, Ella atd… Pokud se vám, líbí šla bych do toho :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37117
27.10.22 11:00

Mě se líbí, jmenuje se tak švagrovo tchýně a je to strašně úžasná ženská, že to jméno mám na takové pozitivní úrovni :D každopádně je to hezké jméno, celkem neobvyklé v dnešní době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1194
27.10.22 11:01

Neobvyklé, ale krásné jméno :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.10.22 11:08

Nádherné :srdce: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958

Jméno je pěkné, ale osobně bych nevolila právě to jméno s R, když už ho máte v příjmení. My máme měkké příjmení a tam jsem naopak u dcer volila jméno obsahující R, aby se to vybalancovalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

@Cucajz Já znám jednu a strašně jsem jí to jméno záviděla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
27.10.22 11:14

Bylo na mém seznamu, ale dceru mám jednu a u ní vyhrála Ester.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
27.10.22 11:18

Mě se to jméno moc líbí :palec: a rozhodně v tom nevidím starou babu. :zed: a oslovení Miri, Mirinka je pro maličkou holčičku krásné. :palec: já taky čekám holčičku a mám pro ni přichystané stejně tvrdě znějící jméno s R + R v přijmení a vůbec to neřeším. Co je mi upřímně po názoru cizích ženských z Emimina ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
27.10.22 11:20

Mně se Miriam líbí, dřív se mi nelíbila ta zkrácenina Miri, protože by to rovnou mohla být Mirka, ale dnešní děti už asi stejně moc Mirek znát nebudou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15044
27.10.22 11:20

Hezké jmeno :palec: Mě se líbí také Mariana, těžko říct jak to ladí s příjmením, pokud máte dlouhé, ale když si představím třeba Miriam Kratochvilová tak mi to nezní špatně. Z krátkých jmen je hezké třeba Eva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pimperelle
27.10.22 11:21

Máme Miriam v rodině, krásné jméno, ale sama si jako dospělá přeje oslovovat Mirko, což mi přijde škoda.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.22 11:25

Kamarádka Miriam má, přišlo mi to krásné, říkají jí od narození Miri, Mirinka. Jenže problém je, že jí tak říkají jen rodiče. Všichni ostatní - širší rodina a ve školce z ní udělali Mirku. Mě osobně se jméno Mirka nelíbí vůbec, pro malou holčičku už vůbec ne, a jim taky ne. Ona sama už teď na dotaz, jak se jmenuje, říká Mirka, protože jí tak přece říkají všichni. Tak bych to jen vzala v úvahu, že pro hodně lidí je přirozené takové zkrácení, mě by to třeba předem nenapadlo. Zkoušeli ve školce, že je malá zvyklá na Miri, že Mirka jí neříkají, ale učitelka je poslala do háje s tím, že takové jméno děti neznají, Mirka je jasná. No a když tam přišla babička a řekla rovnou že jde pro Mirku, bylo vymalováno, už neměli šanci :/

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence