Miriam ano/ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1211
29.10.22 22:45
@miskuet píše:
@Barevné klubíčko Já třeba hrozně nemám ráda, když rodič opravuje, jak oslovovat děti. Rozumím, pokud by to vyloženě komolili, ale z osobní zkušenosti znám „napomínání“od kamarádky, že jejímu synovi Tobiášovi nemám říkat Tobíšku, ale Tobinku. Takové věčné opravování je jen na zlost. Pokud rodiče dají dítěti nějaké jméno, musí počítat s tím, že je možné, že okolí bude oslovavat danou osobu přesně tak, jak se to rodičům nelíbí, i kdyby se na hlavu stavěli. A jak vidno, tady se Mirka nabízí…

To jako vazne ta kamaradka opravuje?? 8o On je totiz strasny rozdil, jestli je to Tobisek nebo Tobinek :mrgreen: Ucitelky ve skolce si to jmeno taky budou tvarovat ruznymi zpusoby. Dceri taky lidi rikaji zdrobnelinami, ktere doma nepouzivame, nektere se mi ani moc nelibi, ale nikoho neopravuju. Dcera je jeste miminko a prijde mi dobre, ze si zvykne, ze jeji jmeno ma ruzne tvary a kazdy pouziva ten, na ktery je zvykly treba od jinych nositelek toho jmena, ktery mu jde pres pusu a ktery ma rad. Az bude vetsi, sama si pak rozhodne, jake osloveni se ji libi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
29.10.22 23:14

Ja osobne nerozumim te posedlosti, ze kazda zdrobnelina patri jen k jedinemu jmenu. Pro me Misa je Michaela i Michala, Paja je Pavlina i Pavla, Mirka je Miroslava i Miriam, Olinka je Olga, Oldriska i Olivie, Eli je Eliska, Ela, Ella, Elena, Eleonora, Elinor i kluk Elias, Valinka je Valentyna i Valerie, Pepina je Josefa i Josefina :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
12.11.22 21:58

@Amenite mám stejný názor a učitelka je pěkný kosoctverec :mrgreen:
Nechápu jak si může dovolit říct něco takového i přes výtku rodiče.
Nakonec až povyroste sama se rozhodne jak ji mmají oslovit.
Ja jsem Sára a oslovení Sarčo nebo Sárino z duše nesnáším :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
7.8.24 14:33
@BohunkaP píše: Více

Mám osmileletou Danielu a Dano jí teda nikdy nikdo neřekl, ptala jsem se i jí. Každý jí od narození říká Dája, i ve školce i ve škole. Popravdě mě to ani nenapadlo, dokud jsem si to teď nepřečetla :think:
Jinak Miriam se mi moc líbí, ale ani by mi nevadila ta Mirka, protože jednu znám a je to skvělá holka. Přemýšlela jsem i nad Miroslavou, ale zdá se mi to moc dlouhé.

Příspěvek upraven 09.03.25 v 08:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
11.8.24 10:07

Miriam se mi líbí, stejně tak Ingrid- to kdybych měla někdy v příštím životě holky dvojčata :lol: Nebo třeba Dagmar, Ester.. ty jo, fakt nejsem Němka, jen se mi takové jména líbí. A Miriam bych zdrobňovala Miri a Mirinko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148544
11.8.24 12:59
@noslenka píše: Více

Jsem Češka jako poleno a líbí se mi ta jména taky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
11.8.24 13:06