Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jak se vám líbí dívčí česká jména.
Pozn. red. Nečekám dítě. Jen mne baví jména a názory na ně.
Běla, Bohdanka, Blažena, Bohumila, Bohunka, Bohuslava, Božena, Broňa, Bronislava, Branislava, Božidara ![]()
Danica, Darina, Dobromila, Dobromíra, Dobroslava, Doubravka, Drahomila, Drahomíra, Dušanka, Drahoslava, Drahuše, Danuše
Hvězdoslava
Jarmila, Jarka, Jaromíra, Jaroslava, Jaromila, Jasna,
Květa, Květoslava, Květuše
Lada, Ladislava, Liběna, Libuše, Ludmila, Ludmila, Ljuba, Ludiše
Mlada, Milada, Milena, Miloslava, Miluše, Miroslava, Mirka, Mokoš
Naděje, Naďa, Nevena
Pomněnka
Radka, Radana, Radomila, Radmila, Radomíra, Radovana, Růže
Slavěna, Slávka, Slavomíra, Slavomila,, Sněžanka, Stáňa, Stanislava, Svatava, Světlana, Světla Šárka
Vácslava, Věrka, Věnceslava; Věra, Vjera, Viera, Vesna, Vladana, Vlaďka, Vladimíra, Vladislava, Vlasta, Vlastimila, Vlastimíra, Vojtěška, Vratislava, Vendula
Wanda
Zlatica, Zdenka, Zdeňka, Zdislava, Zdeslava, Zlata, Zora, Zorja, Zorica, Zbyňka Ždana, Živa
@Morrígan Ní_Boii píše:
Jak se vám líbí dívčí česká jména.
Pozn. red. Nečekám dítě. Jen mne baví jména a názory na ně.
Běla, Bohdanka, Blažena, Bohumila, Bohunka, Bohuslava, Božena, Broňa, Bronislava, Branislava, Božidara![]()
Danica, Darina, Dobromila, Dobromíra, Dobroslava, Doubravka, Drahomila, Drahomíra, Dušanka, Drahoslava, Drahuše, Danuše
Hvězdoslava
Jarmila, Jarka, Jaromíra, Jaroslava, Jaromila, Jasna,Květa, Květoslava, Květuše
Slavěna, Slávka, Slavomíra, Slavomila,, Sněžanka, Stáňa, Stanislava, Svatava, Světlana, Světla Šárka
Lada, Ladislava, Liběna, Libuše, Ludmila, Ludmila, Ljuba, Ludiše
Mlada, Milada, Milena, Miloslava, Miluše, Miroslava, Mirka, Mokoš
Naděje, Naďa, Nevena
Pomněnka
Radka, Radana, Radomila, Radmila, Radomíra, Radovana, Růže
Vácslava, Věrka, Věnceslava; Věra, Vjera, Viera, Vesna, Vladana, Vlaďka, Vladimíra, Vladislava, Vlasta, Vlastimila, Vlastimíra, Vojtěška, Vratislava, Vendula
Wanda
Zlatica, Zdenka, Zdeňka, Zdislava, Zdeslava, Zlata, Zora, Zorja, Zorica, Zbyňka Ždana, Živa
Jedno z těch jmen mám, ale svému dítěti bych z nich vybrala jen jedno, Radka. To se mi vždycky líbilo.
@Morrígan Ní_Boii upřímně bych si nevybrala ani jedno
jasna, Mokoš, vesna… Úplně děsivé
a to mám u všech kluků česká jména.. a pro holku tak nějak už asi vybrané taky. Ale prostě tyhle fakt nee ![]()
Nelíbí se mi ani jedno. Ale já jsem třeba Eliška, a kdybych se tak nejmenovala, tak bych ho možná své dceři i dala.
Drahomíru jsem znala, Krásná paní, chodívala moc hezky oblékaná, pečovala o sebe a byla taková kultivovaná. To jméno k ní neskutečně sedělo. Nikdy jsem ji neviděla rozzlobenou nebo říct něco neslušného. Říkalo se jí Drahuška. Díky ní se mi to jméno velmi líbí. Takové princeznovské.
Božena je strašné jméno ale ta Božidara, ta je krásná. A paní Turzonovové velmi sluší.
Nelíbí se mi ani jedno a ani jedno bych své dceři nedala
ale aspoň jsou originální, žádné tuctovky v dnešní době.
Je to takovej mišmaš. Květoslava či Božena dneska dítě pojmenuje málokdo. Sněženka či Naděje jsou úlet. Zatímco Darina či Radka jsou úplně běžná a dávaná jména.
@Anna766 píše:
Božena je strašné jméno ale ta Božidara, ta je krásná. A paní Turzonovové velmi sluší.
Boženka byla moje milovaná babička a byla úžasná, taky jsem uvažovala, že jedno z dětí pojmenuji po ní ještě když žila. Jenže dát dítěti v dnešní době jméno Božena je za trest a Bohouš taky neni moc ideál. Ale jedno z dětí už jméno po někom z rodiny má(nebo spíš stejné, ale prostě se mi líbilo).Tak bylo v plánu, že kdybych měla dceru, tak se jmenuje Františka(táta je František, ale klučičí varianta se mi tak nelíbí).Jenže mám doma převahu kluků.
@Morrígan Ní_Boii Ne nelíbí se mi ani jedno z těch jmen a nedivím, že se uzivají minimálně. Lepší stopadesatá Natálka než Dušanka nebo Věnceslava.
@Fiveone píše:
Boženka byla moje milovaná babička a byla úžasná, taky jsem uvažovala, že jedno z dětí pojmenuji po ní ještě když žila. Jenže dát dítěti v dnešní době jméno Božena je za trest a Bohouš taky neni moc ideál. Ale jedno z dětí už jméno po někom z rodiny má(nebo spíš stejné, ale prostě se mi líbilo).Tak bylo v plánu, že kdybych měla dceru, tak se jmenuje Františka(táta je František, ale klučičí varianta se mi tak nelíbí).Jenže mám doma převahu kluků.
Můj tatínek, dej mu pánbůh lehké odpočinutí, byl taky František. A taky jsem měla ve výběru Františka i Františku. Ale nakonec jsem nedala.
Líbí se mi třeba Vesna, ale reálně bych to jméno nepoužila. Bojím se, že by dcera byla chudák. Většina se mi nelíbí.