Tradiční česká jména - dívčí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.11.22 06:47
@Morrígan Ní_Boii píše:
Jak se vám líbí dívčí česká jména.
Pozn. red. Nečekám dítě. Jen mne baví jména a názory na ně.
Běla, Bohdanka, Blažena, Bohumila, Bohunka, Bohuslava, Božena, Broňa, Bronislava, Branislava, Božidara :srdce:

Danica, Darina, Dobromila, Dobromíra, Dobroslava, Doubravka, Drahomila, Drahomíra, Dušanka, Drahoslava, Drahuše, Danuše
Hvězdoslava
Jarmila, Jarka, Jaromíra, Jaroslava, Jaromila, Jasna,

Květa, Květoslava, Květuše
Lada, Ladislava, Liběna, Libuše, Ludmila, Ludmila, Ljuba, Ludiše
Mlada, Milada, Milena, Miloslava, Miluše, Miroslava, Mirka, Mokoš
Naděje, Naďa, Nevena
Pomněnka
Radka, Radana, Radomila, Radmila, Radomíra, Radovana, Růže

Slavěna, Slávka, Slavomíra, Slavomila,, Sněžanka, Stáňa, Stanislava, Svatava, Světlana, Světla Šárka
Vácslava, Věrka, Věnceslava; Věra, Vjera, Viera, Vesna, Vladana, Vlaďka, Vladimíra, Vladislava, Vlasta, Vlastimila, Vlastimíra, Vojtěška, Vratislava, Vendula
Wanda
Zlatica, Zdenka, Zdeňka, Zdislava, Zdeslava, Zlata, Zora, Zorja, Zorica, Zbyňka Ždana, Živa

Já před pár dny objevila dost nepoužívaná jména Otýlie a Ofélie. Ve svém základním tvaru nejsou úplně hrůzy. Ale ty zdrobněliny
Otylka, Otka, Oli, Ofélka, Ofka, Ofi :?.

• Citovat
  • Upravit
4.11.22 16:18
@Anonymní píše:
Já před pár dny objevila dost nepoužívaná jména Otýlie a Ofélie. Ve svém základním tvaru nejsou úplně hrůzy. Ale ty zdrobněliny
Otylka, Otka, Oli, Ofélka, Ofka, Ofi :?.

Ofka byla zdrobnělina pro Jenovefy, ne?!🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.11.22 22:25

Miluše, Milada a Jarmila - ty máme v rodině a líbí se mi z nich jen Milada. Z těch ostatních Lada, Mirka, Zdeňka, Zdislava, Bohdana bych klidně vybrala pro dceru, pokud by teda otec souhlasil :D až na Mokoš (není to mužský jméno?),Naději a Pomněnku mi nepřijde žádný z těch jmen vyloženě nehezký, jen v tyhle době nezvyklý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.22 18:27
@princessleia píše:
Miluše, Milada a Jarmila - ty máme v rodině a líbí se mi z nich jen Milada. Z těch ostatních Lada, Mirka, Zdeňka, Zdislava, Bohdana bych klidně vybrala pro dceru, pokud by teda otec souhlasil :D až na Mokoš (není to mužský jméno?),Naději a Pomněnku mi nepřijde žádný z těch jmen vyloženě nehezký, jen v tyhle době nezvyklý :nevim:

Mokoš je slovanská bohyně vláhy, plodnosti, života. Prostě Matka Země.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
9.11.22 10:24

My máme Apolenu.. a jsem spokojena.. taky se mi libi Antonie, Františka, Aloisie, Josefína.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze