Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mám Vaška, Vojtu a Viktorii, další v řadě by byl Vilém nebo Valerie ![]()
@pazitka píše:
Já bych dala ALžbětu- jako dvě anglické královny
Z těch vašich klučičích Patrik a Kryštof. Z holčičích se mi líbí a k Viki sedí skoro všechny - Veronika, Tereza(ie) i Kristýna. Jen Vandula se mi moc nelíbí, přijde mi taková obyč.
Klučičí Kryštof je moc pěkné a holčička k tomu Valerie, Vanda, Viola
@pazitka píše:
Já bych dala ALžbětu- jako dvě anglické královny
taky dobrý ![]()
Kryštof se mi líbí zatim nejvíc, ale neni asi moc variant jak mu říkat, co? Napadá mě jen Krýšo a to je teda děsný
Z holčičích se nám nejvíc líbí Veronika, ale to by měla vánoce, další měsíc narozeniny a další hned svátek a to mi asi vadí
Verunku bych chtěla moc, ale nepočítali jsme s tim, že se nám podaří otěhotnět na první šťouch a vyjde to takhle
(první dcera nám trvala 8 měsíců)
Znám rodinu, kde mají Viktorii a Viliema (Viliam). A potom další, kde mají Viktorii a Olívii. Jinak Viktorek je hodně, hodí se k tomu spousta jmen. Líbí se mi třeba Barbora (Viktorka a Barborka), Miriam (Viky a Miry), ta Veronika nebo by bylo pěké Terezie. Pro kluka je moc pěkný ten Kryštof, ale nevím nevím, jestli půjde k tomu „č“ v příjmení.
Já jsem neladila jména, pouze pokud má jedno dítě české jméno nedala bych druhému dítěti exotické. Já jsem zvolila jméno, i když je v kalendáři měsíc po narozeninách. Prostě se mi líbilo už před otěhotněním - nedalo mi to a pro holčičku jsem vybírala hodně dopředu
. Takže tě chápu, že už teď vybíráš jméno. Neumím si představit váhat týden před porodem.
Alžbětka neprojde
Ale ze stejného důvodi by mi ani tak nevadil ten Václav, kdyby ho nakonec přítel chtěl zase prosazovat, ale už ani neví jestli by ho chtěl
Každopádně Viktorie a Václav se mi k sobě líbí, taky dva panovníci ![]()
Ahojky. Prosím o radu jména sourozence, jaké máte k Viktorii? Máme doma 1 a ¾ starou Vikinku a dnes mi vyšel pozitivní test
Jelikož jsme jméno dcerky vybírali skoro celé těhotenství, tak chci začít už teď, protože si myslím, že to bude opět běh na dlouhou trať
Vim, že pro někoho je lazení jména sourozenců blbost, ale já jsem detailista a líbí se mi, když jsou jména z podobného soudku. K Viktorii bych třeba nedala Jaroslava nebo Janu
Termín vychází na leden a líbí se nám/mě
),Marek, Kryštof, Filip, Patrik
)
klučičí: Václav (po tátovi
holčičí: Veronika (svátek 7.2.
Kristýna, Vendula, Tereza/Terezie
Máte ještě někdo nějaký tip? Příjmení máme české, měkké, začínající na „S“ uprostřed
„č“
Děkuji za rady
Ps: prosím o anonym, těhotenství je moc čerstvé a nechci, aby se to rozkřiklo