Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Máme Verunku přesně jak píšeš - Vánoce, narozeniny, svátek, ale to jméno je prostě tak hezké
Ale třeba budete mít chlapečka ![]()
@Mína47 No jo, jenže tady jsou právě u toho i Vánoce
Termín vychází na leden a Veronika je 7.2. Viktorka má svátek v březnu a narozeniny v červenci, takže Verunka by mi přišla taková ochuzená, kdyby nebyly ty Vánoce, tak bych nad tím mávla rukou ![]()
Z vasich jmen bych k Viktorce dala Krystofa nebo Veroniku. Jako prvni divci jmeno me napadla Amalie ![]()
Viktorie a Kristyna/Valerie/Terezie k sobe ladi podle me hezky - stejny pocet slabik (az na Kristynu) a jedna se o takova vznesena, klasicka jmena. U Kristyny ale odpovida delka.
Mne se treba nelibi Viktorie a Vanda. Stylove a foneticky k sobe podle me neladi vubec. Ale kazdy ma jiny nazor ????
Viktorie a Sofie - Viki a Sofi.
Viktorie a Vilem- Viki a Vili.
Dalsi holcici Katerina nebo Evelina
Dalsi klucici Kristian, Štěpán nebo Jachym.
@Mína47 Já to asi moc řešim, no
Zase Kristýnka by to měla líp rozložený. Připadá mi, že by byla Verunka oproti Vikince ošizená, že by pak zase musela čekat rok než bude slavit
Ale třeba to bude ten kluk no ![]()
@Anonymní píše:
@aluisina Byl by to Kryštof Slunečko
Já myslím, že to nevadí, když je to „č“ až ve 3. slabice. Jinak jméno Václav je také krásné. Já myslím, že něco v klidu vyberete. A ještě místo Veroniky by šla Třeba Berenika. A také je moc krásné jméno Sylvie, co mi sedí k Viktorce. Záleží, jak moc to chcete ladit. I Simona by šla.
Já nad tím rukou mávla, radši vyberu opravdu krásné jméno. Ochuzená není, dostane dáreček třeba když slaví její brácha v půlce roku.
Vitek, Vanesa, Nikola (Niky), Mikuláš (Miky) aby se nehandrkovali, kdo ma kratší zdrobnelinu ![]()
Já mám Viktorii a Klaudii, teď jsem těhotná a když to bude holčička bude Julie a když kluk, tak se mi moc líbí Kryštof, ale to se zase moc nelíbí manželovi ![]()
@katrih No,taky bych s Kryštofem asi trošku doma bojovala, ale spíš mě trápí jak ho oslovovat kromě Kryštůfka?
My máme doma Kryštofa, co se narodil v lednu.
Jinak bych vybírala z „letních“ jmen, aby dítko nemělo pohromadě Vánoce, narozeniny a Vánoce.
@Anonymní píše:
@Mína47 No jo, jenže tady jsou právě u toho i VánoceTermín vychází na leden a Veronika je 7.2. Viktorka má svátek v březnu a narozeniny v červenci, takže Verunka by mi přišla taková ochuzená, kdyby nebyly ty Vánoce, tak bych nad tím mávla rukou
svátky bych vůbec neřešila. Tak ho budete slavit jindy, třeba v červnu na Den dětí, a v dospělosti je to stejně každému fuk. Kvůli datu svátku bych se hezkého jména nevzdávala.