Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jednoho znám, normální jméno, Timotej, Timko. Za mě klidně Jindřich, Timotej nebo Kristián, ale jen né Robert, když už Bertíka, tak Albert, Hubert nebo Norbert.
Přesně, první co mě napadlo byl šampón
Robert i Kristián jsou dle mě dobrý.
ale pokud se Vám líbí, klidně i ten Timotej, nevím zda ten šampon ještě existuje, tak to dnešní generaci nenapadne. ![]()
Timotei je šampon, Stella pivo nebo máslo, Albert obchodní řetězec, Carla čokoláda, Nelinka byl dětský olejíček… To by se za chvilku děti nemohly jmenovat nijak.
Timotej se mi taky líbí ale vybavim si šampon. Za mě Kristián, jednoho mám doma ![]()
Mne kdyz kamaradka rekla, ze chce jmeno Timotej, tak jsem si myslela, ze si dela srandu. Vubec jsem nevedela, ze takove jmeno existuje a hlavne prvni asociace byla s samponem. Pak jsem si myslela, ze je to teda holcici jmeno a ono je to pry klucici
Urcite zajimave jmeno, ale asi bych volila jine. Robert je pekne ![]()
Proč hned šampon, náhodou hezký jméno a na Slovensku úplně běžný, i když zdrobnělina Timmy mi evokovala toho přitroublého beránka v dětském seriálu Kamarád Timmy:-) Tak aby ti pak na něj děti nebečely:-) Ale to si dělám srandu, děti co na to koukaj si to takhle určitě do souvislosti nedají a ve škole už si to nikdo pamatovat nebude:-)
Hned mě taky napadl šampon. A i tak se mi to jméno nelíbí. Ostatní jména, co píšeš, jsou pěkná.
Co říkáte na jméno Timotej? Já se dívala, kde se ve světě používá, a je celkem běžné na Slovensku. Moc se mi líbí. A tedy ještě máme ve výběru Jindřich, Robert a Kristián. K příjmení jdou všechna.