Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lemurk taky mi nějaký dali, asi ne tolik jako tobě, ale zle mi bylo. Když si vzpomenu.Fuj
ale co by člověk neudělal pro mimi
@nika1988 to je jasný, pro mimi cokoliv
A cítíš už pohyby? Já občas něco trochu cítím, ale vůbec si nejsem jistá, jestli je to ono.
@Lemurk jojo včera poprvé, taky jsem si nebyla jistá, ale asi je to ono, jdeš na 2.screning??
@Fjodorka píše:
A mně zase přijde infantilní až hloupé dávat do rodného listu zkomoleniny základního tvaru.
Mě mamka oslovuje „Kačko“ a kdyby mi to nechala napsat do RL, tak bych si myslela, že je na hlavu.edit: hrubka, jsem už asi unavená
souhlas…mě to taky přijde divný, prostě je základ nějakýho jména a říkat mu pak každej může jak chce přece né - náš starší má v rodnym listě Jiří a nikdo mu neřekne jinak než Jiříku, manžel je taky Jiří a Jiří mu nikdo nikdy neřek
, všichni mu řikaj Jirko…to samý u mladšího jmenuje se Tobiáš, ale říkáme mu Tobísku, Tobíku, Tobíčku, Tobís, jedna babi mu řiká Tobáš atd..
@nika1988 k tomu příjmení mi to přijde uplně v pohodě a opravdu Tom bych mu nedávala, at´nemusí furt něco vysvětlovat ![]()
Taky máme Tomáše. Jinak mu říkáme jak kdy, Tome, Tomíku, Tomíso, Tomášku.
@Tamtama to budete mít alespoň překvápko, dívám se, že už máte chlapečka, že? Nevíte protože nechcete, nebo se mimi skovává? nám řekli už ve 12 tt
@nika1988 mám syna, za necelý měsíc mu budou dva a nevím, protože na utz ve 13. týdnu bylo podle mě ještě brzy a další mě čeká až za týden
a hlavně prosím tykání
![]()
K vašemu přijmení bych dala Tomáše a Tom mu klidně můžete říkat. Známí mají Ondru (i v rodném listě) a stejně mu často říkají Ondřeji.
@nika1988 píše:
@Clementine Přesně s toho mám strach, aby pak chudák nemusel každému vysvětlovat, že není Tomáš..Ale vzhledem k příjmení je Tom hezčí varianta.Asi se v tom moc piplu, ale nevím si rady
osobně vidím dva důvody proč dát Tomáš - za prvé kvůli vysvětlování, že opravdu jen Tom (stane se mu to xkrát za život)…za druhé stejně mu okolí bude běžně říkat Tomáši, ikdyž bude oficiálně Tom…
v rodině mu můžete říkat pouze Tome, záleží na vás (ale myslím, že i Tomáši!! od vás uslyší
)
@Petra274 ok
tak to dej vědět, jak jste dopadli, hlavně ať je to zdravé, nad jménama už přemýšlíte?
@nika1988 píše:
@Clementine Přesně s toho mám strach, aby pak chudák nemusel každému vysvětlovat, že není Tomáš..Ale vzhledem k příjmení je Tom hezčí varianta.Asi se v tom moc piplu, ale nevím si rady
ja ti nevim, jako učitelka jsem se setkala s lecjakými variantamai a někdy si říkám, co si asi rodiče na tom jménu pro dítě kompenzovali ![]()
jméno dej s ohledem na dítě, jak ono s tím bude v současné době žít a ne podle toho, co se líbí tobě… ![]()
nebo ne „líbí“, to jsem napsala blbě, prostě ale uvažovat pořád s ohledem na dítě. Určitě rozumíš ![]()
@nika1988
Nad jmény ještě moc nepřemýšlíme, zatím se moc neshodneme, tak to necháváme koňovi. Ale dám vědět ![]()