Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@nika1988 píše:
@Lemurk jojo včera poprvé, taky jsem si nebyla jistá, ale asi je to ono, jdeš na 2.screning??
Tak dnes ráno jsem zase něco cítila a od té doby nic. Jdu na kontrolu ve 20tt a pak ještě na podrobný UTZ ve 22tt.
Tak už jste se rozhodli pro Toma či Tomáše?
@Lemurk Ahojky,zatím nerozhodli, dnes ani nepadla doma řeč. já už mám utz ve 20 t za sebou, teď mě čeká ještě screning ve 22 týdnu a hurá nakupovat ![]()
My se teď dohadujeme taky. Pritel chce Toma a ja Tomase. Tom Wolf je moc kratke. Tomas Wolf je krasnejsi pro me. Mala se jmenuje Eliska a obe deti by meli v jmene š
@Aneta361 obě varianty jsou hezké a hodí se ke jménu
Za mě ale víc Tomáš Wolf
U nás to rozsekl manžel, tak jak se bránil jinému jménu(nemohli jsme se domluvit, on chtěl Tomáše, já Toma)Tomáš dle mého k našemu příjmení nezní tak hezky jako Tom. Nakonec prohlásil, že už ani jedna varianta není to pravé, tak budeme mít Michaela
Kdy čekáte
@Lianda Ano, podle mě jsou zkráceniny a zdrobněliny jmen jako jméno do občanky hloupé a infantilní.
Tom není zkrácenina ani zdrobnělina. To není české jméno, je cizí.
@Lianda nebo také zkrácenina jména Tomáš, myslím, že 98% lidí si to spojí s Tomášem, ne s tím, že někde v cizině se tak lidé jmenují.
Něco jiného je cizí jméno, které zní odlišně a něco jiného je cizí jméno, které zní jako zkrácenina běžně užívaných jmen (Tomáš, v cizině Thomas).
Každý ať si děcko pojmenuje, jak chce, ale ať se smíří i s názory a vkusem jiných. Mně Tom přijde pitomý, jinému zase může přijít pitomé jméno mé dcery. No bóže.
Jinak jen pro objasnění, my jsme cizinci, tak proto cizí jméno. Ale nenapadlo by mě, že někomu v ČR přijde hloupé
No kolik lidí, tolik chutí.. nebo jak se to říká
![]()
@kaja00 Alexandra. Prý jsem rusofil ![]()
@Lianda Tak v cizině, kde se to používá, je to něco jiného, to je snad pochopitelné. Třeba Jessica by tady v ČR také zněla pitomě, kdežto jinde je to normální jméno ![]()
@Fjodorka Jeee, ma krasny jmeno
Rozhodne lepsi nez Terezka
Tech je jak much ![]()
Tim nechci urazit maminky Terezek, je to krasne jmeno ale je jich jak much
![]()