Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jo taky znám jen Tom a Jerry
jinak bych dala normálně Tomáše a říkejte mu Tome - ve svym okolí mám dva a nikdo jim jinak než Tome stejně neřekne ![]()
@maritimka přesně tak ![]()
Pokud není příjmení ve vzoru přídavného jména (To máš Blbý), tak bych dala Tomáš. Tom zní debilně, ostatně jako skoro všechny zkráceniny místo základního tvaru jména.
@stazinka09 píše:
Jedině v kombinaci Tom Jerry.
Dala bych Tomáš, Tom je moc familiérní na dospělého chlapa.
souhlas ![]()
@nika1988 Já tě chápu, také se mi líbí Tomáš, ale už máme š v příjmení a tak bych Tomáše nedala a uvažovala nad jménem Tom. Mě se to líbí.
Díky za reakce holky
je to dilema vybrat vhodné jméno. Na tomhle jediným jsme se konečně shodli, jen vybrat variantu
Taky jsem zapoměla napsat, že máme ještě taky š v příjmení ![]()
@nika1988 dáš tom a stejně mu polovina lidí bude říkat tomáši…taky jsem kdysi myslela, že budu mít Vítka, ale nakonec je Vít a nikdo mu tak neříká, každý mu říká Vítku nebo Víťo
@nika1988 píše:
Díky za reakce holkyje to dilema vybrat vhodné jméno. Na tomhle jediným jsme se konečně shodli, jen vybrat variantu
Taky jsem zapoměla napsat, že máme ještě taky š v příjmení
Napiš naostro to příjmení, my ti řeknem…vždyt o nic nejde ![]()
@nika1988 Tomové jsou, jeden tuším seděl i v parlamentu.
Já za sebe bych to nedělala, protože si všichni budou myslet, že je Tomáš, a bude muset vysvětlovat, že ne, že je jen Tom… ale v principu to jde, pokud byste fakt chtěli.
@Lemurk tak pisni jak jste se rozhodli, u nás jiná variatnta nepříchází v úvahu
@geilens dobrá tedy, nechtěla jsem kvůli známým co sem chodí, ale asi to bude nejlepší. Příjmení je Černošek ![]()
@Lemurk tak to máte vyřešeno
my se se na holce hned shodli
zákon schválnosti
@nika1988 Mě to příjde v pohodě, klidně bych šla do Tomáše. A v případě Toma to je taky dobrý ![]()
@Slečna Ferka Tohle mě taky napadlo, zvláště ty starší generace si to většinou nenechají vysvětlit ![]()