Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky,
my dávali jogurt jako poslední příkrm, tak od 8.-9. měsíce. dávala jsem bio od olmy, ze začátku napůl s ovocnou přesnídávkou.
Bio z mlékárny Valašské meziříčí, Klasik Olma (v Bio Olma je překvapivě škrob! ), pak i activii (vychvalovanou Holandii plival). ze začátku sjem míchala s přesnídávkou, postupně samotné..
dávala jsem tak od ukonč. 8m, 2× týdně max (hodně se kojil a jogurt nemiloval..), postupně častěji, někdy 10-11m jedl každý den jogurt.
Já hollandii (v testech dopadla nejlíp) a mačkala jsem do toho banán nebo najemno nastrouhala jablka.
Děcka už větší, tak nepamatuju přesně, ale asi kolem 8.měsíce.
Já jsem začala poměrně krátce po masozelenivých příkrmech, takže asi od 7 měsíců. Dávám Selský jogurt (to je asi ta Hollandia?), někdy míchám s ovocnou přesnídávkou. Když neseženu Selský, tak Aktivii.
Mates jogurt miluje, když rostou zuby a nechce jíst, tak do něj nic jiného ani nedostanu.
Natašo,
proč je škrob v jogurtech problém? Krom toho, že je to nastavený.
Babeto,
ohladom skrobu v jogurtoch. Pokial je to biely jogurt, nemal by obsahovat ziadne pri:,–(y, inak to nie je jogurt a vyrobca to neoznacil spravne.
ale hlavne, skrob obsahuje lepok (ak je psenicny, ale dava sa aj kukuricny) a ten sa do stravy zavadza az neskor, preto pri zavedeni jogurtov treba naozaj davat len tie prave biele jogurty. Neskor, ked uz dieta papa vsetko, je to myslim jedno - pokial nie su skroby v jogurte este doplnene farbivami a spol.
Leg.
Dík za vysvětlení. My právě ten BIO od Olmy jíme asi od 9 měsíců, a protože bílý, nikdy mě nenapadlo zkoumat složení.
ja zkusila dat male jogurt poprve v mesici(pry je dobry jako projimadlo) a v poradku.ted uz jsem to ale dal nezkousela…jsou ji dva mesice… i doktorka radi tak malemu diteti dat jogurt pri atopickem akzemu napr.dala jsem cisty bily(activii) vim ze je to zatez organismu pro takove mimi ale vykakala se a zabral.moc na to trpela.ale ted uz jsem poznala mleko HIPP a vsevhny problemy jsou pryc.....takze do jogurtu uz ted nejdu ![]()