Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
AHojik holky,
mám 8 měsíční dcerku a řeším jak jí mít na zahradě když jsme tam celý den. Teď bejvá v kočárku, ale to se mě moc nelíbí. Přemýšlím o ohrádce. Našla jsem nafukovací.
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
nevím zda do toho ale jít.
Jak to řešíte vy??
Díky za rady Petra
A nemůžeš ji prostě mít na dece na zemi? Naši kluci by v ohrádce nevydrželi ani 5 minut… záleží dítě od dítěte, taky na tom, co už dovede.
Mně přijde ta ohrádka dost malá. Terinka už taky leze a jsme pokud možno co nejvíc venku. Mám jí na dece a obíhám okolo aby nelezla do křoví a tak, ale když bylo o víkendu vedro, tak jsme měly bazének a to Terka lezla i po trávě. Jen musím hlídat jestli tam není něco nebezpečného. V tak malé ohrádce by Terka lézt nemohla a určo by se jí tam nelíbilo a nechtěla by tam být. Jak jí znám. ![]()
Ohrádka je moc mrňavá, masivní a neprůhledná a hlavně sluníčkem rozekřátý igelit není moc příjemný. když už, dala bych klasickou dřevěnou ohrádku, nebo lépe dvě až tří sestavené dohromady. taky nevím, jak tohle budu řešit, až to bude aktuální, dítě by mělo mít volný pohybl, ale trhat a papat jedovaté květiny ze skalky by nemuselo.
Já mívala teda (pro můj dobrý pocit) na zahradě molitan do postele z ikea. Děti na něm ale moc nebyly, lezly/plazily se po zahradě a já pouze usměrňovala jejich směr. V ohrádce by se kluci zbláznili.
Normálně ji "posaď "ke starší na písek… Do pusy dudlík by nemohla nic sníst a hlídat a hlídat a hlídat
Neměla jsem ohrádku ni na jednoho syna a díky bohu se žádnému nic nestalo!!!
pokud vam tam k tomu nebeha jeste nejaky krvelacny zvire, tak na velkou deku a do stinu.. neresila bych to..
proste hlidat, aby si do pusy nenacpala nic jedovatyho ze zahrady a myslim, ze bude spokojena.. uvidi kolem a bude mit prostor.. dle meho nazoru mi ta ohradka prijde dost desna.. ![]()
hele nehumalni metody jsme resili ted o vikendu s kamaradem - prej se dela na psy takovej elektrickej obojek a do zeme se zakope drat, kdyz to pres prekroci, tak dostane ranu
nebo rovnou elektrickej ohradnik ![]()
alternativa 2 - postroj, voditko jezdici na natazenem dratu
- to mi neprijde horsi nez ohradka
Já bych to viděla na deku, popřípadě karimatky nebo něco teplejšího pod ni, dokud bude zem ještě studenější. A hlídat hlídat hlídat, protože jestli máš jen trošilinku živější dítě, stejně na tu deku bude péct a poleze všude možně mimo ni.
No a jestli máte zvířata na zahradě, tak vřele doporučuju ji projít a posbírat všechny „pokládky“. Mám pocit,ž e ty zajímají prostě nejvíc. ![]()
Pudloslava píše:
hele nehumalni metody jsme resili ted o vikendu s kamaradem - prej se dela na psy takovej elektrickej obojek a do zeme se zakope drat, kdyz to pres prekroci, tak dostane ranunebo rovnou elektrickej ohradnik
alternativa 2 - postroj, voditko jezdici na natazenem dratu- to mi neprijde horsi nez ohradka
Pudli už jsem na o koukala… ale přijde mi to docela drahý
(na psa samozřejmě!!
)
Pokud nemáš abnormálně „žravé“ dítě, které zběsile cokoliv neustále rve do pusy, dala bych jí s hračkami na deku a nechala dle libosti zkoumat i okolo, jen omrknout okolí, pokusit se předem odhadnout nástrahy a nebezpečí a samo bohužel hlídat - tomu asi v tomhle věku venku neunikneš. Já měla přes léto asi v tomhle věku starší dceru a bohužel jakýkoliv pobyt venku na zemi nepřicházel v úvahu - cpala si do pusy všechno, neustále, nedala si to vymluvit, odlákat pozornost, nic. Byla to první větší rána mojí rodičovské euforii, když jsem seděla s malou doma na umyté podlaze, za oknem slunce, léto prázdniny… Ale ona byla tedy s tím požíráním naprostý extrém, mladší jsem vypouštěla na trávu běžně a bylo to v pohodě, jen zkoumala.
Eva
Já vždycky malého položila na 2 velká prostěradla naházela mu tam do toho hračkya křupky a byl klid:-)).Přežil bez uhony
Syna dávám na velkou deku a je to úplně v pohodě. My jsme ale trochu neobvyklý případ, Dino se štítí trávy, takže když se na ní omylem dostane, s hnusem odtahuje ručičky a spěchá zpátky na deku
Nicméně i kdyby zkoumal všechno kolem, do ohrádky bych ho nedávala, to by za pět minut brečel vzteky ![]()