Jogurty
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
v jednom pořadu říkali že to chce trpělivost a čas…teď si třeba zjistit který jogurt je ideální,příště zas margarín,pak salám a za pár měsíců se člověk dopracuje ke zdravému nákupu.....otázkou je zda i se zdravým rozumem
a zda výrobce nezmění strategii výroby a člověk může začít znovu.....
my jsme prozatím začali tím že nekupujem light a teď teda pořešíme jogurty.....
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je fakt, že na čtení složení mám asi úchylku a kolikrát mi přijde naprosto zbytečné kupovat něco, co je doplněno nebo zakonzervováno něčím, když to být nemusí - příklad třeba obyčejné kysané zelí v pytlíku nebo hořčice:-) Ale teď jsem spíš koukala na složení na ten web. Ale i tak se tomu člověk nevyhne, zas času a peněz není tolik, aby si mohl dovolit kupovat všechno bez závad)
verenika píše:hofka píše: .. i v těch bio máte kolikrát škroby .. třeba i bio Olma .. prostě do krámu s sebou lupu:-)Asi se tomu dost věnuješ co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj, ad zelí
,některé je opravdu s konzervantem a některé bez a překvapilo mě myslím Albert, to je taky bez. A nošovické.
Hořčice byla ok americká z Lidlu.
Mám to jako ty a trošku doufám, že nejsem úplně moc praštěná. ![]()
A jak já pracně hledala povidla! A našla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky vy mě děsíte ale začínám mít podobnou úchylku
a jestli se můžu zeptat,co pijete??já sama vodu z vodovodu,syn 2 roky dětské granulované čaje a dcera 7let ovocné čaje sáčkové ale s těma jsem nějak na pochybách…je mi jasný že ty pod 10kč budou asi šunty ale někde vyšly blbě prý i teekanee nebo pickwick
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
verenika píše:
Tak složení KUNÍNSmetanový jogurt(smetana 10% tuku,jogurtová a aprobiotická kultura),borůvková složka 17%(cukr,borůvky,barvivo:antokyan,aroma)
Energetická hodnota-575kJ/138kcal
proč to píšou na tom jogurtu tak malý
tyjo, tak těch 10% tuku je darda. To už je smetana, ne jogurt. My kupujem ty, co mají kolem těch 3-4%.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No je to sice pecka, ale smetanovej jogurt je chuťově prostě nejlepší stejně jako plnotučný mlíko nebo tvaroh:-)
Ty 3-4% jsou ale asi tak akorát.
Eliška píše:verenika píše:tyjo, tak těch 10% tuku je darda. To už je smetana, ne jogurt. My kupujem ty, co mají kolem těch 3-4%.
Tak složení KUNÍNSmetanový jogurt(smetana 10% tuku,jogurtová a aprobiotická kultura),borůvková složka 17%(cukr,borůvky,barvivo:antokyan,aroma)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Eliška píše:verenika píše:tyjo, tak těch 10% tuku je darda. To už je smetana, ne jogurt. My kupujem ty, co mají kolem těch 3-4%.
A to je blbě?Já myslela že je OK ![]()
dzarunka píše:
holky vy mě děsíte ale začínám mít podobnou úchylkua jestli se můžu zeptat,co pijete??já sama vodu z vodovodu,syn 2 roky dětské granulované čaje a dcera 7let ovocné čaje sáčkové ale s těma jsem nějak na pochybách…je mi jasný že ty pod 10kč budou asi šunty ale někde vyšly blbě prý i teekanee nebo pickwick
manža pije pivo-občas a vodu.Já a Ady šťávy Jupí
Ovocné čaje Jemča
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vodu z vodovodu, semtam matonku, vincentku, zaječickou:-) Říznutou šťávou, džusem, citronem. Ovocný čaje mi nechutnají. Piju bylinné, černé, zelené. Negranulované.
dzarunka píše:
holky vy mě děsíte ale začínám mít podobnou úchylkua jestli se můžu zeptat,co pijete??já sama vodu z vodovodu,syn 2 roky dětské granulované čaje a dcera 7let ovocné čaje sáčkové ale s těma jsem nějak na pochybách…je mi jasný že ty pod 10kč budou asi šunty ale někde vyšly blbě prý i teekanee nebo pickwick
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že smetanový jogurt pro průměrné dítě s průměrným denním pohybem, myslím, že ne jako bojující dítě s váhou, a ne každý den, je ok.
Já piju vodu, ted ulítávám na mátovém čaji, děti taky vodu, čaje, sladím třtinovým cukrem, když není zbytí, tak Kubíka water, zrovna třeba Figo je s konzervanty, i voda.
Občas džus, yo sirupy, domácí sirupy, my vyjímečně kolu nebo tonic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někdo se ptal na ty jogurty pod značkou nějakého řetězce, my tu teda máme jenom Penny, ale taky „jejich“ jogurty Boni vyrábí Hollandia, jsou dobré. Nebo jogurtový Tesco drink vyrábí Olma, taky dobrý (nemyslím ten tescovýhodný nákup
)
A koukám, že fakt jsou nové obaly těch kunínských, to jsem ráda, že to vím, jinak bych zas v obchodě nadávala, že je nemají… ![]()
Pití - čaj (černý, ovocný, rooibos, šípkový, bylinkový…), Jupí sirup a jednou za čas si koupíme flašu kofoly nebo minerálky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Adámek nejí jogurty každý den,z toho už vyrostl.Má ho tak obden.A jak píšu má i jogobelu,aktivie,mullera atd…nejí jenom smetaňáky.Maminka ujíždí na oříškovým Florianu ![]()
Džus taky občas,ale jen ty lepší a říznutý vodou
A přes zimu dělám černý s citrónem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě k těm firemním značkám: pro jednotlivé řetězce zrovna v daném období vyrábí jednotliví výrobci, takže Tesco jogurt třeba jednou dělá Olma, za půl roku Choceňská mlékárna.
Některé mlékárny jedou na stejných výrobních linkách, některé mění suroviny za méně kvalitní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás se třeba lipánky aspol nejedí vůbec a smetanový jogurty taky ne, těch 10% mi přijde srovnatelný už s těma smetanovotvaroháčkama, i když tam je to asi ještě víc tuku a navíc hodně cukru, což tyhle smetanový jogurty asi nemají. Takže já bych to viděla, že tohle smetanový tak jednou za týden, jak píšete, tak na denní konzumaci to teda není, myslim i při průměrným pohybu dítěte to je nepřiměřeně tučný, ale tak nám to teda nechybí vůbec
Naše děti teda nemají rády ani smetanu a šlehačku v čemkoli, ani v zapečených bramborách (my s manžou jo
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
chocenský bílý,občas jí do toho dám přesnídávku tak 2 lžičky, nic proti Dobré mámě,ale já bych jí svýmu dítěti nedala,moje kamarádka jí dávala,kluk začal mít problémy s kakámím(odcházeli jen hleny)chodil po různých vyšetřeních a nakonec se zjistílo že je to s dobré mámy,přestali dávat a problémy ustali
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Eliška píše:
U nás se třeba lipánky aspol nejedí vůbec a smetanový jogurty taky ne, těch 10% mi přijde srovnatelný už s těma smetanovotvaroháčkama, i když tam je to asi ještě víc tuku a navíc hodně cukru, což tyhle smetanový jogurty asi nemají. Takže já bych to viděla, že tohle smetanový tak jednou za týden, jak píšete, tak na denní konzumaci to teda není, myslim i při průměrným pohybu dítěte to je nepřiměřeně tučný, ale tak nám to teda nechybí vůbecNaše děti teda nemají rády ani smetanu a šlehačku v čemkoli, ani v zapečených bramborách (my s manžou jo
).
Ady chce stříkat šlahačku přímo do pusinky
Ale je to spíš hubeňourek tak si to může dovolit
Miluje i smet. omáčky,polívky,zapečený pokrmy se smetanou.Plnotučný mlíko.Jí za 3 a není to na něm vidět,narozdíl od maminky
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit