Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, davam male stale jen bily jogurt Activia Bif. a rada bych zacala i s nejakymi ovocnymi, poradite, jake davate vy? Maji jich v obchodech tolik, ze ani nevim, ktery vybrat ![]()
Diky moc ![]()
Simona&Kristy(15mesicu)
Ahoj Simono,
tiše závidím, že ještě malá baští jen bílý jogurty, jak jsme začali dávat ovocný, tak byl těm zdravým bílým konec - no, nedivím se, já taky neochucený nemusím
Ale k věci, super jsou Bio od Olmy, u nás vede jahodovej a taky s cereáliema, a pak taky občas kupuju Holandii - jahoda, borůvka, teď mají dobrou španělskou meruňku. Tohle jsou osvědčený kvalitní značky, taky jsem zvědavá, co Ti holky poradí - nechám se inspirovat
Problém je, že je ale všude nemají, snad proto, že jsou trošku dražší…
Šárka
Simonko, ja jsem zacala davat ovocne jogurty asi ve 13 mesicich, ale ackoliv normalne syn jedl kousky v jidle uz tak od 9 mesice, tak kupodivu ty kousky ovoce v jogurtu mu fakt vadily
takze nakonec jsme zustali u Ovotwistu od Danone. Ale on syn stejne ma nejradeji bilou Hollandii nebo Activii, tak mu ty ovocne moc nedavam. Jana
Ahoj,
vyborna je od Aktivie-jahoda. Malemu moc Akt.-bila-sladka nechutna, tak ho sidim tak ze mu tam stouham ovoce, treba i do cisteho jogurtu.
Kac
My davame stale jen bily jogrt - Choceňský - ten jí chutní nejvíc. Mícháme ovoce do něj (banán, jahody, broskve). Nejsou tam žádné konzervační látky ani barviva.
Ahoj, my jsme začínali také bílou activií a postupně si Dída vybrala Jogobellu , tu má asi nejraději, hlavně když je to dost kyselý, to má ráda, takže třešňovou, lesní plody, švetkovou i jahodovou. Zajímavý je, že když jsem jí čekala, tak jsem kyselý nemohla ani cejtit. ![]()
Ahoj, existuje ještě jogurt ve skle, na dně je ovoce,od Ehrmanna.Je bud jahodový nebo s lesním ovocen, je zdravější.Jinak je dobrá i ta Jogobella.
Tak my jsme taky začali baštit Holandii a Bio od Olmy…ale taky si někdy dáme Cavalier od Olmy..sice je smetanový ale zase má 30% ovocné složky, což si myslím taky není na škodu.
Ahoj.
Radim baští bílé Activiu, Hallandiu a Biojogurt od Olmy. Přidávám čerstvé ovoce - nakrájené nebo namačkané, přesnídávku nebo pyré domácí výroby. Na ovocné jogurty se teprve chystáme. Nejspíš stejné značky. Radim smí, co mu dám. Je fakt „super“ jedlík.
![]()
Beruška
Hlasuji pro to, když baští bílý, tak nechat bílý a ochutit jen čestvým ovocem. Nebude to tak přeslazené jako ty kupované, bude tam fakt ovoce a nebudou tam žádná barviva… My dáváme stále jen bílý, občas ovoce, ale jelikož ovoce baští mimo baštění jogurtu, tak jsem radši ráda, že bílý jí a nutně z něj ovocný často nedělám.
Když ti to zatím tak skvěle funguje, proč to nevyužít a ty barviva apod. ještě oddálit… však jich bude ještě dost a dost..
E.
PS: Kéž by nám to tak prima, jako s jogurty, fungovalo i u pití.. to je ale jiná kapitola ![]()
Ahojte!¨
My baštíme jak bílé (nejlepší je selský), tak i ovocné (vyhrává Ovotwist). Nedávám žádné smetanové krémy. A ty bílé jogurty ochucuji ovocem, co mám z léta v mražáku. S tou Activií jste mě potěšili! Já se ji, nevím vůbec proč, vždy bála Nicolce (12 měs) dát. Hned zítra ji jdu koupit! ![]()
Efina píše:
Hlasuji pro to, když baští bílý, tak nechat bílý a ochutit jen čestvým ovocem.
Efi plně souhlasím s tvým názorem, ale upřímě když se v tomto ročním obdobím podívám na „zaručeně čerstvé“ ovoce v supermarketech nebo u nás na tržnici ..tak malé raději dám ten ovocný jogurt ( nedělám si žádné plané naděje že i to je 100% ale prostě je to pro mě přijatelnější ). Proto se i koukám na množství obsaženého ovoce a koukám taky na to kolik barviv a jiných „nežádoucích“ příměsí jogurt má. Nehledě na to, že takhle má stále širokou škálu výběru. Jinak by byla celou zimu snad jen na jablkách , které máme uskladněné ze zahrádky.
Jasro, já jí k tomu jogurtu rozmačkám kus banánu nebo dám vlastnoručně nasbírané borůvky z mrazáku nebo domácí kompot (meruňky ap.). Spíš ale baští to ovoce sólo, takže nyní již i mandarinky, pomeranč, hroznové víno, jablíčka… O ovoci v jogurtech si ale myslím, že o vitaminech to tam fakt neni..
Jogurtům, ať už jakýmkoliv zdar,
E.