Kreslení - ještě jsme nezkoušeli

574
11.10.05 13:17

kreslení

ahojky maminky,

chci se vás zeptat zda je tu taky nějaká maminka která ještě nezkoušela se svým např. 16-ti měsíčním děckem kreslit?

Já jsem to ještě nezkoušela, k čemu je to vlastně dobré? Mě na to naše malá připadá ještě hrozně malinka. Vždyť to přece nemůže chápat, nebo se mýlím?
Prosím poraďte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kac
5049
11.10.05 13:33

Ahoj,
ja jsem to zkousela a zatim ja kreslim a Honzik „kresli“, ze po kresbicce cmara. Jenom zatim cmara zprava do leva.
Ucite to ma nejake motoricke plusy pro to dite, ale kreslime opravdu velice malo. Jednou -2 za tyden a to jsme zacali asi pred 2-3tydny. Necham to na zimu, az nebudeme chodit tak moc ven. zatim si uzivame slunicka.
Pa Kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
11.10.05 14:23

Ahojky,

Andrýska „kreslení“ hrozně baví. Dávám mu velkej kus balícího papíru a na něm čmárá. Samozřejmě jsou to jen čáranice, ale baví ho to. HOrší je, když začne nepozorovaně čmárat na zeď :D . A líbí se mu, když něco kreslím já. Takže si myslím, že zkoušet se to dá. Neublíží mu to. Taky jsme zakoupili plastelínu a modelovací podložku a to je teď velký hit. Mrňous si do ní třeba obtiskuje kostičku ze stavebnice. Spíš je to o tom, že se zabaví.

Ulrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
11.10.05 14:28

Kresleni je nase nej zabava - ale protoze nemam rada pocmarane zdi, kreslime pastelkama jen pod kontrolou u stolu a na malovani bez mamincina dozoru mame magnetickou tabulku s magnetickou tuzkou - a uz peknych par mesicu je to nase nej hracka. Doporucucju - u tamanu stoji kolem 40 kc.
Zacinali jsme cmarat kolem roku, ted uz Ada hezky kresli treba auta nebo kytku - dokonce je poznat, co to je - a to ji jsou jen dva roky - je proste genialni, zejo :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
11.10.05 20:08

ahoj,
ja mam doma 16-ti m. holcicku a taky moc nekreslime, zatim ji to moc nebavi, strka si pastelky do pusy a jenom tak cmara po papire nebo ji nakreslim neco a ona se to zkousi vymalovat, ale moc ji to nebavi, tak u toho vydrzi tak max. 2-3 min, no uvidime, jak to bude dal,
pa monca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
752
11.10.05 21:51

Tak to já mám teda né moc šikovné dítko… Kresli ještě neumí, teda čmárá super a hrozně rád, ale nic konktrétního nenakreslí :cry: Dneska jsem koupili i vodovky a to je super zábava. Taky se mu líbí, když něco kreslím já. Na zimu je to určitě dobrá zábava a plastelína taky…

Myslím, že je to pro děti dobré stejně jako každé hraní a úplně nejradši jsou, když si s nimi hrajeme my :wink:

Takže hurá do kreslení :lol:

Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
11.10.05 23:04

Ahoj,
tak ja se v cetnosti kresleni polepsim. Ale nemam odvahu plastelinu mu koupit.
Ale tu mag. tabulku bych brala, asi navstivim tamany.:-)
dik Kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
11.10.05 23:15

Ahoj:)

My taky kreslíme, asi od těch 16 měsíců. je to aktivita jako každá jiná, dětem se líbí, když po sobě na tom papíře zanechají nějakou „stopu“.
Co jsem ale teď četla v mailu z Rodiny, že by naše holčička (za pár dní 1,5 roční) už mohla umět sama nalepovat a skládat jednoduché koláže, které už mají nějaký svůj smysl…
No, připadá mi to přehnané, ale říkala jsem si, že zkusím vylisovat pár barevných listů… že by si kukačka pomatlala prstík lepidlem a vydala se na uměleckou dráhu :))

Baghira a Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
12.10.05 08:09

Kreslení

My jsme s dětma začínali kreslit po roce. Má se začínat kreslící kuličkou, zkusím vložit obrázek http://www.ses.cz/…ke/00242.jpg.
ne pastelkama, aby si dítě první uvolnilo zápěstí (důvod si přesně nepamatuju, ale prostě se má začít kuličkou a pak přejít na trojhranné pastelky). Zezačátku to je pár čárek (teček) na papíře, ke složitějším obrázkům přichází až ve dvou, třech letech. Kdyby do té doby netrénovali, nenaučí se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
12.10.05 08:11

Kreslení

My jsme s dětma začínali kreslit po roce. Má se začínat kreslící kuličkou, zkusím vložit obrázek http://www.ses.cz/…ke/00242.jpg.
ne pastelkama, aby si dítě první uvolnilo zápěstí (důvod si přesně nepamatuju, ale prostě se má začít kuličkou a pak přejít na trojhranné pastelky). Zezačátku to je pár čárek (teček) na papíře, ke složitějším obrázkům přichází až ve dvou, třech letech. Kdyby do té doby netrénovali, nenaučí se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
12.10.05 08:12

Už vím jak na obrázek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoo
61
12.10.05 11:19

…nezlobte se na me, ale to je cely prehnany…urcite jakakoli aktivita spojena s jemnou motorikou je pro deti v jakemkoli veku dobra, ale tvrdit, ze pozdeji se to uz nenauci, ze by snad dite, ktere okolo roku nevezme pastelky do ruky nebude umet udelat ani kruh a naopak, ty kteri to jiz budou trenovat se stanou druhymi Leonardy je opravdu nesmysl… :D je to jakobyste tvrdili, ze dite ktere chodi treba uz v deseti mesicich bude urcite olympionikem narozdil od toho, ktery zacne chodit treba az v 15m. :D

Myslim si, ze je super kdyz deti kresli, rozhodne jim to rozviji fantasii (stejne jako rodicum kdyz maji prijit na to, co to je :wink: ). Ale nedelejte si vrasky jestli u toho nevydrzi nebo je to nebavi…„umelecke sklony“ jsou dany premyslenim a nikoli zrucnosti, tu se muzete naucit treba i v padesati…a ze ja tomu rozumim :lol: haha…(jsem graficka)

mejte se a deti k nicemu nenutte-ostatne okousavani pastelek a tuzek je take dulezite pro budoucnost… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.10.05 13:41

Kreslici kulicka?
Zase na to jdeme blbe :D:D:D

Ale ne, podle me je fuk, cim se zacina a kdy se zacina. Dulezite je to, zda se rodice detem venuji a je celkem jedno jestli si hraji s kostkama nebo kresli, ne? Opravdu dulezity je kontakt rodice a ditete a to, ze se maji radi.

Vzpominam si, ze jsem cetla o jakemsi experimentu, kdyz nechal jeden vyvojovy psycholog sveho potomka (tusim, ze to byla dcera) zcela bez kontatu s televizi, knizkami a obrazky - a ta mala zacala zcela spontanne kreslit ve stejnem veku jako ostatni deti. Takze o spravnem didaktickem postupu to nebude :D

Ada se postupne naucila cmarat, pricemz jsme ji pomalinku a nenasilne ucili drzet tuzku ve spravne poloze - a pak zacala zniceho nic sama malovat auticka a ryby a kola a tak. Jako spravna matka se sice dmu pychou, ale vim, ze to do budoucna nic neznamena. Presto me to tesi :) Zvlast, kdyz vidim, v cem jsou sikovnejsi jine deti :)

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
13.10.05 08:00

To zkoušení malování jsem myslela spíš náš případ: s Míšou jsem přestala malovat, protože jsem měla mimčo. A když jsem mu dala jednou za dva měsíce do ruky pastelky, on ten papír jen počmáral. A já jsem si stěžovala, že jiné děti v jeho věku už malují - autíčko, motýlka… , zatímco on ten papír jen počmárá a je hotový. Tak jsem s ním párkrát sedla a už autíčka maluje taky. Nebo k tomu třeba dospěl sám, věkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.3.12 19:52

Malování prstovými barvami od roku?

HOlky, našemu malýmu je přesně rok, tak furt hledám nějaké prstové barvy, ale všude je mají až od těch 3let. Asi je teda podle této diskuze ještě na kreslení trošku brzy, ale neexistují nějaké barvy pro mrňata do roku nebo fakt roční? jako že když by se je dali náhodou do pusy , nic se jim nestane? Mám doma chytrou knížku,kde se to píše, že by se s dětma mělo začít takhle brzy, ale jako kde nezávadný barvy sehnat fakt nevím. nebo vyrobit něco doma? ale fakt nevím, co by barvilo a zároveň bylo nezávadný při požití :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí