Od kdy sáňky/boby??

493
10.10.05 19:42

Od kdy sáňky/boby??

Ahoj holky,

uvažujeme s manželem o dárku k Vánocům pro malého. Myslíte, že cca v roce je na sáňky nebo boby brzo?? Co byste případně doporučily sáňky nebo boby??
Kdyby sáňoboby nebyly moc vhodné, chtěla bych koupit nějakého houpacího koníka..

Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2617
10.10.05 19:49

Ahoj,
se sáňkama nebo bobama ti neporadím. Ale naše babička má v plánu Áďovi koupit houpacího koníka, prý se jeho bratranec na narozeniny už uměl na koníkovi houpat. Uvidíme. :)

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
10.10.05 19:57

Ahojky,
kupovala jsem malému v roce boby a musím říci, že to na nás bylo opravdu brzy. Chápal smysl bobování až ve dvou letech. Na to, že je můj syn hodně adaptabilní a všestranný, tak v roce byly boby hodně zbytečné. Navíc musíš jezdit s ním, pokud s ním jdeš sama bobovat, kdo by jinak dole brzdil, když ho nikdo nechytá. Nemůžeš být nahoře a zároveň dole pod kopcem. Nás teď čeká nákup lyží, za 14 dní mu budou 3 roky.
Pa Štěpík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
10.10.05 20:42

Ahojky, my už jsme loni v unoru jezdily na sáňkách s takovým kulatem opěradlem a bylo to super. Malé bylo 11m a moc se jí to líbilo. Dala jsem jí tam fusak a bylo to místo projížďky v kočárku. Jela i z kopečka, resp. tedy lehce nakloněné roviny a délce cca 2,5m :D
Jinak co se týče bobů, asi je nebudeme kupovat ani letos - asi by to už zvládla, ale jak tam není žádné opěradlo, mám strach, aby nespadla dozadu. I když žádné velekopce na sáňkování stejně neplanujeme. Loni by to rozhodně nezvládla.
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
10.10.05 21:25

Ahojky,
moje starsi holcicka je zarijova a muzu rict, ze jsme loni v zime boby vyuzili opravdu hodne.
Nase mala na nich dokonce sama jezdila z mirneho svahu a sama si je tahla zase nahoru. Je fakt, ze to bylo az koncem zimy, ale uz driv se moc rada nechavala vozit. U nas bylo fakt hodne snehu, tak pro me bylo o moc jednodussi fungovat s boby nez s kocarem.
Takze boby na roce urcite ano. Sanky s ohradkou jsou taky fajn, ale pro ty mala prtata mi prijdou o dost nebezpecnejsi, pokud jezdi z kopecka sama - meli jsme je pujcene a mala se nam na nich spis vysekala nez na bobech. Ony totiz potrebuji, aby je jedouci decko vyvazovalo - a to rocni holcicka nezvlada. Na bobech se maximalne prekulila do snehu - a az na leknuti si nic neudelala. Hodne stabilni mi prisly takove ty plastove sanky - jen zrovna nevim, jak je popsat. Jo a co se tyce hopsaciho zviratka nebo houpaciho kone - je to parada!
Jenze nase Adulka je tak trosku drak, ona je na svuj vek hodne sikovna a odvazna, takze boby se ji libily moc a moc.
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
10.10.05 21:25

Ahoj, my jsme malé koupili na vánoce taky sáňky s ohrádkou vzadu. Měla 11 měsíců a bylo to celkem fajn. Boby dostala další rok, protože tam už musí sama brzdit. Byla to paráda. K tomu houpacímu koníkovi, kamarádka ho malé koupila ke druhým narozeninám, ale záleží na tobě. My jsme ho neměli vůbec, holky jezdí na autíčku.
Ahoj Helena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
11.10.05 13:54

houpaci konik

Ahoj,
my houpaciho konika nemame, ale chodime ke kamaradce, ktera ho ma. Jak k ni prijdeme Honzik naseda- odchazime Honzik s nevoli opousti sve stanoviste.:-) Samozrejme ma pauzy, kdyz se Klarka-dite kamaradky, dozaduje taky houpani na konikovi.
V pohode houpani zvladl sam v 1,5roce
 K+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
15.10.05 00:37

Malá je červnová, první zimu jsme jezdily na bobech spolu a děsně se tomu smála. Druhou zimu cca v roce a půl, už jezdila s přehledem sama. Sáněk bych se bála, jsou vysoké a težké a vím o lidech kterí si pomocí sáněk dokázali zlomit ruku i v době školní docházky. Při překlopení plastových bobů se nic hrozného nestane ani malému mrněti. Nejhorší „zbraň“ je kovový skibob. Houpací koník či skákací zvíře je taky supr a určitě se bohatě využije. U nás frčí dřevěnej koník už od prvního jara, tedy ještě před rokem věku a dodnes se neomrzel.
Bludička Kamča a Janeček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.10.05 21:53

Bludicko napodobne, taky mam cervnovku a bobovani u nas probihalo stejne. Tu posledni-letosni zimu z maleho kopecku s prehledam jezdila sama a i si je tahala do kopce. Akorat vzdycky kdyz dojela dolu tak po zastaveni bobu tam sedela jako pecka a mela zachvat smichu :D a ja s ni :lol:

• Citovat
  • Upravit
206
26.10.05 16:15

Ahojky v Hypernově jsem viděla boby s opěradlem a kšírama stály asi 600-800,–
 Hanyna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie