Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
uvažujeme s manželem o dárku k Vánocům pro malého. Myslíte, že cca v roce je na sáňky nebo boby brzo?? Co byste případně doporučily sáňky nebo boby??
Kdyby sáňoboby nebyly moc vhodné, chtěla bych koupit nějakého houpacího koníka..
Díky za rady
Ahoj,
se sáňkama nebo bobama ti neporadím. Ale naše babička má v plánu Áďovi koupit houpacího koníka, prý se jeho bratranec na narozeniny už uměl na koníkovi houpat. Uvidíme. ![]()
Lenka
Ahojky,
kupovala jsem malému v roce boby a musím říci, že to na nás bylo opravdu brzy. Chápal smysl bobování až ve dvou letech. Na to, že je můj syn hodně adaptabilní a všestranný, tak v roce byly boby hodně zbytečné. Navíc musíš jezdit s ním, pokud s ním jdeš sama bobovat, kdo by jinak dole brzdil, když ho nikdo nechytá. Nemůžeš být nahoře a zároveň dole pod kopcem. Nás teď čeká nákup lyží, za 14 dní mu budou 3 roky.
Pa Štěpík
Ahojky, my už jsme loni v unoru jezdily na sáňkách s takovým kulatem opěradlem a bylo to super. Malé bylo 11m a moc se jí to líbilo. Dala jsem jí tam fusak a bylo to místo projížďky v kočárku. Jela i z kopečka, resp. tedy lehce nakloněné roviny a délce cca 2,5m ![]()
Jinak co se týče bobů, asi je nebudeme kupovat ani letos - asi by to už zvládla, ale jak tam není žádné opěradlo, mám strach, aby nespadla dozadu. I když žádné velekopce na sáňkování stejně neplanujeme. Loni by to rozhodně nezvládla.
Petra
Ahojky,
moje starsi holcicka je zarijova a muzu rict, ze jsme loni v zime boby vyuzili opravdu hodne.
Nase mala na nich dokonce sama jezdila z mirneho svahu a sama si je tahla zase nahoru. Je fakt, ze to bylo az koncem zimy, ale uz driv se moc rada nechavala vozit. U nas bylo fakt hodne snehu, tak pro me bylo o moc jednodussi fungovat s boby nez s kocarem.
Takze boby na roce urcite ano. Sanky s ohradkou jsou taky fajn, ale pro ty mala prtata mi prijdou o dost nebezpecnejsi, pokud jezdi z kopecka sama - meli jsme je pujcene a mala se nam na nich spis vysekala nez na bobech. Ony totiz potrebuji, aby je jedouci decko vyvazovalo - a to rocni holcicka nezvlada. Na bobech se maximalne prekulila do snehu - a az na leknuti si nic neudelala. Hodne stabilni mi prisly takove ty plastove sanky - jen zrovna nevim, jak je popsat. Jo a co se tyce hopsaciho zviratka nebo houpaciho kone - je to parada!
Jenze nase Adulka je tak trosku drak, ona je na svuj vek hodne sikovna a odvazna, takze boby se ji libily moc a moc.
Lesina
Ahoj, my jsme malé koupili na vánoce taky sáňky s ohrádkou vzadu. Měla 11 měsíců a bylo to celkem fajn. Boby dostala další rok, protože tam už musí sama brzdit. Byla to paráda. K tomu houpacímu koníkovi, kamarádka ho malé koupila ke druhým narozeninám, ale záleží na tobě. My jsme ho neměli vůbec, holky jezdí na autíčku.
Ahoj Helena
Ahoj,
my houpaciho konika nemame, ale chodime ke kamaradce, ktera ho ma. Jak k ni prijdeme Honzik naseda- odchazime Honzik s nevoli opousti sve stanoviste.:-) Samozrejme ma pauzy, kdyz se Klarka-dite kamaradky, dozaduje taky houpani na konikovi.
V pohode houpani zvladl sam v 1,5roce
K+H
Malá je červnová, první zimu jsme jezdily na bobech spolu a děsně se tomu smála. Druhou zimu cca v roce a půl, už jezdila s přehledem sama. Sáněk bych se bála, jsou vysoké a težké a vím o lidech kterí si pomocí sáněk dokázali zlomit ruku i v době školní docházky. Při překlopení plastových bobů se nic hrozného nestane ani malému mrněti. Nejhorší „zbraň“ je kovový skibob. Houpací koník či skákací zvíře je taky supr a určitě se bohatě využije. U nás frčí dřevěnej koník už od prvního jara, tedy ještě před rokem věku a dodnes se neomrzel.
Bludička Kamča a Janeček
Bludicko napodobne, taky mam cervnovku a bobovani u nas probihalo stejne. Tu posledni-letosni zimu z maleho kopecku s prehledam jezdila sama a i si je tahala do kopce. Akorat vzdycky kdyz dojela dolu tak po zastaveni bobu tam sedela jako pecka a mela zachvat smichu
a ja s ni ![]()
Ahojky v Hypernově jsem viděla boby s opěradlem a kšírama stály asi 600-800,–
Hanyna