Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
jé, toho je, co barví a je nezávadné při požití, mrkev, řepa, dýně, banán…ale tos asi nechtěla slyšet ![]()
Někdy jsem někde viděla voskovky pro mrňata, co měly být okusuodolné a zdravotně nezávadné, ale to už byly ty, co se drží v ruce, ne prstové… ![]()
Ahoj, my malujem s malou od 8. měsíců a moc jí to baví a teď už jí to krásně jde.
Prvně jsme malovaly „jedlýma barvama“ - do kelímku, hl.mouka, voda a potravinářské barvivo.
Malá nedávala do pusy, tak jsme pak brzo přešly na klasické prstovky.
A pak máme voskovky, takové kvádříky s včelího vosku, u těch taky nevadí, pokud je ožužlá nebo ohryže.
Já malé dám do ruky tužku nebo pastelku a pod mým dozorem si každý den chvilku čmárá po papíře. Už mám schované všechny její první výtvory.
Naše malá 16-ti měsíční holčička si taky jen tak čmárá - docela ráda. Dávám jí velkou čtvrtku a pastelky a ona zkouší nějaké čáry (máry
Samozřejmě nenapodobuje to, co jí nakreslím já, ale baví jí to. ![]()
http://www.obchodhracek.cz/…ative-0304-c tyto jsou zdravotně nezávadné a když je dítko olízne tak jsou škaredý a nic se mu nestane,myslím si že nejsou žádné barvy od roku,oni se ty výrobci takto kryjou že tam dají ten věk od 3 let,pokud budeš malovat stejně u ní budeš furt sedět a nehneš se od ní takže se to dá dobře uhlídat
My malému pořídili v ročku tohle http://stativy.com/…-puzzle-p732 bavilo ho více čmárat vodním fixem po stole apod. ale později na to přišel a nosil si rád kobereček, sedl si pěkně doprostřed a čmáral
teď se nám někde fix ztratil
kreslíme teď pastelkama, ale dlouho u toho nevydrží a to už má rok a půl
víc ho to baví čmárat po nábytku a zdech ![]()
My máme takovou tu magnetickou tabulku a na tu si čmárá hrozně ráda. Poslední dobou u nás vede hra, že já něco maluji (jednoduché věci, co zná - zvířátka, balón, ovoce) a ona hádá, co to je. ![]()
veryska díky, já zkoušela i pastelky, ale vše jde hned do pusy
takže asi ani to parvení ručkama nehrozí, ale asi zkusím malování tou řepou jak tu někdo psal
, to do pusy dát může ![]()
@pampeliška189 píše:
veryska díky, já zkoušela i pastelky, ale vše jde hned do pusytakže asi ani to parvení ručkama nehrozí, ale asi zkusím malování tou řepou jak tu někdo psal
, to do pusy dát může
Taky začíná dávat pastelky do pusiny, ale prý jsou nějaké přímo dětské, co prý nevadí, když je prckové dávají do pusy
Já si nedovedu představit, že bych měla řepu všude
![]()
Ahoj všem, prosím poraďte co je nyní na trhu k dostání pro první kreslení. Kdysi (před 13 lety)jsem začínala kreslit se synem s voskovou kuličkou. Ani si nepamatuji, kdo to vyráběl. Je kulička stále k dostání nebo popř. máte zkušenosti s něčím jiným. Nějaká kreslící novinka? Díky za rady
@smutná máma píše:
Ahoj všem, prosím poraďte co je nyní na trhu k dostání pro první kreslení. Kdysi (před 13 lety)jsem začínala kreslit se synem s voskovou kuličkou. Ani si nepamatuji, kdo to vyráběl. Je kulička stále k dostání nebo popř. máte zkušenosti s něčím jiným. Nějaká kreslící novinka? Díky za rady
nám se velmi osvědčilo toto pro ty začátky je to ideál..
http://www.dobrodej.cz/…hodne-baleni