Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Záleží na délce cyklu, ovu bývá většinou 14dnů před ms (takže pokud ti přišla ms dneska, tak ovu byla cca kolem 15.2.)
Do toho výpočtu by ses trefila asi jen kdybys měla extrémně krátké cykly a to by tam spermie ještě od toho 8. asi museli tak dva dny vydržet, abys byla aspoň 11DC.
(no a jinak, neni to malinko blbost?
zkrátka co počnete, to počnete, když to bude mít pindíka, tak to stejně neutopíte
)
já teda nevím, ale mě se výpočet plodných dnů dle Jonášovy metody NIKDY netrefil do mojí opravdové ovulace - většinou to podle Jonáše vyšlo dokonce tak, že jsme měli plodit při menstruaci ![]()
To je blbost nějaké výpočty. Jak již je dávno známé, je to právě mužská spermie, která určuje pohlaví dítěte. Toto žena neovlivní.
Nicméně někde sem četla, že čerstvé spermije jsou chlapečci a starší holčičky (sou odolnější a déle vydrží.) ![]()
dvojmatka píše:…u me to same…
já teda nevím, ale mě se výpočet plodných dnů dle Jonášovy metody NIKDY netrefil do mojí opravdové ovulace - většinou to podle Jonáše vyšlo dokonce tak, že jsme měli plodit při menstruaci
LUCIPERKA-ddub píše:
To je blbost nějaké výpočty. Jak již je dávno známé, je to právě mužská spermie, která určuje pohlaví dítěte. Toto žena neovlivní.
Nicméně někde sem četla, že čerstvé spermije jsou chlapečci a starší holčičky (sou odolnější a déle vydrží.)
a to je i dokázaný - při inseminacích v centrech asistované reprodukce víc vznikají kluci, protože pro inseminaci se vybírají ty nejrychlejší spermie a přesně se vysleduje ovulace a v den ovulace se spermie fouknou rovnou do dělohy! takže chce-li někdo počít holčičku, měl by plodit cca 4-5 dní před ovulací - holčičí spermie si počkají na ten správnej den a když někdo chce kluka, měl by plodit v den ovulace ![]()
Chtela jsem se jeste nekoho zeptat jestli nemate kontakt a nebo adresu na Dr.Jonase a nebo zkusenost s vypoctem ovulace podle Jonasovi metody- chtela bych holcicku. Vypocet jsem peovedla vychazi na 8.4.2012 a ted mam MS zacala 29.12 trva 4 dny potrebovala bych pomoct vypocitat ovulacni dny.Diky
Připojuju moji zkušenost s JM a doufám, že někomu pomůže. Já jsem JM zkoušela, dokonce se mi několikrát zasebou trefila do ovulace, ale nic. Takže podle mě jsou to jen vyhozené peníze. Překecala jsem i jednu moji kamarádku, která to taky zkoušela a taky nic. Když to náhodou někomu výjde tak si myslí, že to bylo právě kvůli JM. Takže bych to nebrala až tak vážně. Jinak ta moje kamaradka už otěhotněla a zrovna v ten měsic, kdy ji termín vycházel na menstruaci. ![]()
Ahoj, my jsme počali podle JM. Rok snažení, pořád nic a pak jsem objevila JM a zkusili jsme a vyšlo to i pohlaví. Takže až se budem snažit o druhý tak to zase zkusíme, za to nic nedáme. ![]()
Ahoj, já jsem taky fanda této metody. Snažili jsme se 4 roky a pak jsem natrefila na metodlu Mudr. Jonáše. Je to super. Díky ní jsem zjistila, že astro plodné dny mám den před menstruací a na druhý pokus to vyšlo. Zatím jsem bez problémů, ťuky ťuk a doufám, že to tak zůstane. Doporučuji všem před tím, než do sebe začnou dobrovoně nechat píchat hormony a být v tlaku doktorů, aby šly hned na IVF. My jsme se nedali a vyplatilo se to! Držím pěsti všem, které jsou otevřené zkoušet tyto alternativní metody, bez jakýchkoliv předsudků a přesvědčení, že to nefunguje
Myslím, že tolik žen již otěhotnělo touto metodou, že je směšné tvrdit, že jde o placebo (to mi bylo řečeno na jiné diskuzi - že jsem si vsugerovala, že to jde a tak jsem touto sugescí po 4 letech otěhotněla)
Jen chci upozornit ženy, které se zaměřují i na pohlaví. Dle názoru Mudr. Jonáše je pohlaví prvorozeného dítě již dané při jejím narození. Takže pokud jste prvorodičky a výpočet řekl holka, není jisté, že to bude holčička. Nemám to ověřené, jen načtené z infa o této metodě. Já to budu moci potvrdit/vyvrátit v dubnu 2013 ![]()
Ahoj holky chtela jsem se Vas zeptat jake mate zkusenosti s Jonasovou metodou.Uz jsem zjitila vypocet poceti-holcicky dokonce mi to vychazi na 8.4.2012 zena..holcicka. Ted by jsem potrebovala vedet vypocet ovulace aby se schodovala s mymi plodnymi dny dokazal by me to pomoct vypocitat.Momentalne mam MS 29.2.2012 trva tak 4 dny a tak by jsem chtela aby my vysla holcicka a zaroven mela plodne dny.Nebo jestli zvas ma nekdo kontatk nebo email na Jonase nechala bych jsi to vypocitat presne. Dekuji vsem za odpoved.