Začali jsme se snažit - ale zvládnu být dobrá máma?

9318
28.2.12 18:33

Zvládnu to??

Ahoj ženy!
Hledala jsem podobné téma, ale nenašla, tak zkusím rozjet.
Já chci mimi delší dobu, ale přítel nechtěl.
Te%d ho nějak osvítilo a my se začli snažit.
Začla jsem se v této oblasti vzdělávat a informovat a mám hrozný pocit, že to nezvládnu. Mimi chci, ale mám strach, že nebudu dobrá máma, že nebudu vědět jak nato,že třeba něco zanedbám.
Potřebovala bych uklidnit a ujistit, že to zvládnu.
Máte nějaká podobný problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1297
28.2.12 18:38

každá matka která své dítě miluje je dobrou matkou. nad tím se vůbec nezamýšlej… ;) já si takové myšlenky nepřipouštěla. :-) a snad dobrou matkou jsem. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
28.2.12 18:40

Neboj se. To všechno přijde. Všechno zvládneš, všechno se naučíš a svoje miminko určitě budeš mít ráda. Ten strach je uplně přirozený a budeš ho mít i v těhotenství :srdce: a až se malej narodí, budou zase jiné strachy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
28.2.12 18:41

já vím, že to mimi budu milovat, to už je miluju teď a teprve zaděláváme, ale prostě jak je to teď aktuální a snažíme se, mluvíme o tom, mě to nějak tak přepadá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
28.2.12 18:45

Mě to taky přepadala, když jsme si řekli, že do toho jdem :-) Měla jsem strach, jak to zvládnu, jestli vydržím probrečené noci a dám mu dost lásky. Jestli se o něj zvládnu postarat, když se něco stane a pod. V těhotenství další otázky- budu miminko dost milovat? A co porod. A pod. A všechno přišlo hladce. Jak láska, tak i zodpovědnost, výdrž. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
28.2.12 18:45
kabelitka píše:
já vím, že to mimi budu milovat, to už je miluju teď a teprve zaděláváme, ale prostě jak je to teď aktuální a snažíme se, mluvíme o tom, mě to nějak tak přepadá

no vidíš. miluješ špunta, tak není co řešit. jako prvorodička je jasné, že nebudeš hnedka ovládat vše co se týče dítěte, ale to si vůbec nepřipouštěj, časem všechno budeš dělat automaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
28.2.12 18:47

ja mela uplne stejne pocity,ale az ve chvili kdy se mi na TT ukazaly // je to naprosto prirozeny strach. ja mam ten strach az ted kdy se snazime o druhe,jedno dite je podle me brnkacka,nase holka byla hrozne hodny miminko obcas sem si pripadala jako kdyz zadny dite nemam,ani jsem o ni nevedela, vsecko sem stihala jako predtim :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
28.2.12 18:48

děkuju všem za „podporu“. Zvládnu to to vím, ale prostě mám takový myšlenky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6830
28.2.12 19:05

Ahoj… :mavam: Já teď čekám svý první mimčo a musim říct, že takovýhle myšlenky mě občas přepadaj taky. Navíc my se vůbec nesnažili, otěhotněla jsem naprosto neplánovaně :D Ale stejně jako ty jsem po něm už dlouho toužila a přítel taky furt nechtěl… takže já o tom nevěděla skoro nic a všecko jsem začla zjišťovat až v tom těhotentsví :) Ale jak už tu někdo psal, taky si říkám, že je asi nejdůležitější mít to malý ráda a to ostatní se naučim. Zvládli to jiný, tak já taky :) Určitě do toho jdi, já nelituju a tobě držim palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
28.2.12 19:06

zdravím, pokud můžu přispět i já..
je mi 35 let a mám již nějaké zkušenosti a hlavně péči o cizí děti.. :-) teorie v malíčku a kdokoli v mém okolí otěhotněl, šel na jistotu za mnou pro radu..
no a když jsme to začali zkoušet, napadalo mě to samé, co tebe…
a vyšlo to.. // na testu, teď jsem v třetím měsíci a věř mi, že první byla radost s panikou,zda to zvládnu a zda to budu umět a zda budu správná matka apod. a věř mi, že tohle je první správný krok k tomu, že správná matka budeš, že si kladeš tyto otázky, záleží ti na tom.. takže klid, neboj, jsi jistě šikovná a vše zvládneš..

já to svoje miminko miluji už teď, pořád koukám na fotky, jak má už ručičky a nožičky a vhání mi to slzy do očí.. :-)
budeš skvělá a pro své dítě - ta nejlepší matka na světě !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
28.2.12 19:10

nevzdělávej se, neinformuj se, nečti (nebo jenom trošku). ono to půjde :) je to pudová záležitost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
28.2.12 19:10

sylwikk: taky jsem na tom byla podobně. spadla jsem do těhu neplánovaně, s tím rozdílem že přítel to malé chtěl a já si zase tenhle strach snažila nepřipouštět. ted má moje maličká rok a já za tu dobu musela bohužel/bohudík zvládnout i věci, o kterých jsem nevěděla do té doby nic. :-) ale neměnila bych, je to moje milované sluníčko. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6830
28.2.12 19:15
Hmarilla píše:
sylwikk: taky jsem na tom byla podobně. spadla jsem do těhu neplánovaně, s tím rozdílem že přítel to malé chtěl a já si zase tenhle strach snažila nepřipouštět. ted má moje maličká rok a já za tu dobu musela bohužel/bohudík zvládnout i věci, o kterých jsem nevěděla do té doby nic. :-) ale neměnila bych, je to moje milované sluníčko. :-)

To přítel sice nechtěl, ale myslim, že už se taky těší :) A věřim ti, já už se na to maličký taky moc těšim, určitě litovat nebudu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
28.2.12 19:18
sylwikk píše:
Hmarilla píše:
sylwikk: taky jsem na tom byla podobně. spadla jsem do těhu neplánovaně, s tím rozdílem že přítel to malé chtěl a já si zase tenhle strach snažila nepřipouštět. ted má moje maličká rok a já za tu dobu musela bohužel/bohudík zvládnout i věci, o kterých jsem nevěděla do té doby nic. :-) ale neměnila bych, je to moje milované sluníčko. :-)
To přítel sice nechtěl, ale myslim, že už se taky těší :) A věřim ti, já už se na to maličký taky moc těšim, určitě litovat nebudu :)
:palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
28.2.12 19:22

Ale to je dobře, že máš strach, aspoň víš, že to je zodpovědnost a budeš stopro dobrá máma. Když někdo překypuje sebevědomím, jak by to on dobře zvládl, většinou si natluče :think:
Jinak radím také nic moc nestudovat nebo to aspoň nebrat dogmaticky, ono realita je často úplně jiná.
Přeji hodně štěstí a ať se brzo zadaří :* :* :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital