Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jednak nechápu proč mu berete v noci vodu, to je vtip?
Podle popisu, značkuje nečurá, pořídit protičurací pásy. Většinou nechtějí mít načuráno tak je možné že s tím přestane.
Nebo si bude ocurkávat do toho pásu ale nebudete mít nic počůráno.
Je možné že značkuje kvuli synovi
Neměl s tím problém, nekňučel, neštěkal, akorát začal v noci značkovat… Tady bych viděla jádro pudla. Tohle je dost nešťastné, zavést takové razantní změny zároveň s příchodem dítěte.
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx v noci může chodit po obyváku chodbách a kuchyni, ložnice je zavřená, tam spíme my, a detský pokoj taky, aby to tam nepocural.
Nikdy nespával v pelechu, naučila jsem si ho na postel od mala, potom s přítelem snáma taky spal v posteli, nevadilo nám to, a jak se narodil syn, tak jsme mu ložnici znemožnili v noci, jelikož furt šmatlal a budil nás. Ale nemel stím problém, nekňučel, neštěkal ani nic.
Chodím venčit než jdu spát kolem 21:30. Chodili jsme v ten čas vždy od mala. Když je přítel doma chodí sním i v 11.A stejně je ráno větsinou načůrano. Ráno jdeme tak pul hodiny po probuzení, se synem je nereálné ho hned po probuzení obléct jeste ted v zimě, slezt bytovku a vyvenčit, takže to dělám tak že dám malému snidani, a v tu chvíli vyletím z bytovky, vyčurat psa a za chvíli jsme zpět. Ale není to hned. Spíš bych řekla že je to těma pachovýma místama, musím se pokusit je vystříkat těma sprejema.
To záleží. Nepíšeš nic o minulosti (nebo jestli jsem to někde přehlídla, tak se omlouvám). Kdyby totiž přebíjel pachy, tak by s tím značkováním začal hned, jakmile by se do toho bytu nastěhoval. Jestli začal značkovat až po nějaké době, tak to nejspíš bude výchovná chyba - pes se začal cítit pánem a byt si takto „přivlastňovat“.
@wonderwoman1 nebojte se že bych ho nějak týrala, jde spíš o to že už nevím co dělat, a nebudu ho bít nebo něco, když ho u toho přímo nenachytám.
Kvůli synovi mi to nepřijde, to by dělal už předtím kde jsme bydleli. Začal s tím tak razantně až tady v novém bytě.
@Michelle_M tohle spaní, že nemá přístup do ložnice, jsme zavedli s příchodem syna, ale to jsme bydleli jeste rok u tchýně, a tam nečural/neznačkoval. Začalo to až v novém bydlení. Myslím si že je to tím pachem co tu zůstal po předešlém psovi, který tu byl s předešlou majitelkou.
@smečka.blech jestli si dobře pamatuji, tak že po pár dnech co jsme se přestěhovali, to udělal poprvé.
@smečka.blech píše:
To záleží. Nepíšeš nic o minulosti (nebo jestli jsem to někde přehlídla, tak se omlouvám). Kdyby totiž přebíjel pachy, tak by s tím značkováním začal hned, jakmile by se do toho bytu nastěhoval. Jestli začal značkovat až po nějaké době, tak to nejspíš bude výchovná chyba - pes se začal cítit pánem a byt si takto „přivlastňovat“.
Tohle je dost nesmyslne tvrzeni. Jednak znackuji vsichni clenove smecky, nejen sef.
Ale hlavne pes muze znackovat i z nejistoty, kdy se ubezpecuje o svem prostoru.
Klidne to muze byt tento pripad, kdy to prislo se zmenou prostredi.
@Lucie_Sx večer stejně 21-22, a ráno hned po probuzení, kdy jsem ho vypustila do dvora, byl tam tak dlouho jak potřeboval.
Tu vodu bych mu dala, protože necura kvůli tomu, že by se mu chtělo. Pes vydrží necurat x hodin. Myslím, že je to tím, že jste přes den pořád spolu a na noc se najednou zavřou dveře. Nebo jestli čůrá kvůli psovi, který tam byl před vámi, tak zkusit vykastrovat, pokud ještě není.
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx večer stejně 21-22, a ráno hned po probuzení, kdy jsem ho vypustila do dvora, byl tam tak dlouho jak potřeboval.
Co kdyz cura rano, kdyz slysi, ze uz jste vstali, ale pul hodiny musi cekat?
@Lucie_Sx To uplne nevyvracím, ale vzhledem k tomu, že poznám kdy je to “cerstve” je jasne ze je to z noci. Je mozne, ze kdyz v noci synovi jdu dělat mléko, tak ho to vzbudi, pak šmatle, označkuje a jde spát. Ale musi to byt az potom co zalezem do loznice, protože vzdycky když jdu dělat mléko, spí na gauči a nezájem.
@Sabina1999 píše:
@Lucie_Sx To uplne nevyvracím, ale vzhledem k tomu, že poznám kdy je to “cerstve” je jasne ze je to z noci. Je mozne, ze kdyz v noci synovi jdu dělat mléko, tak ho to vzbudi, pak šmatle, označkuje a jde spát. Ale musi to byt az potom co zalezem do loznice, protože vzdycky když jdu dělat mléko, spí na gauči a nezájem.
No, takze vzdycky, kdyz jdes delat mleko, proste s chuvickou vyvencis.
A je to
@Lucie_Sx nezlobte se na mě, ale vy nemáte děti?
protože pokud človek co má děti, nebydlí v domě a má psa, pochopí, že to není tak jednoduché se vzít a odejít se psem ![]()
@Lucie_Sx píše:
Tohle je dost nesmyslne tvrzeni. Jednak znackuji vsichni clenove smecky, nejen sef.
Ale hlavne pes muze znackovat i z nejistoty, kdy se ubezpecuje o svem prostoru.
Klidne to muze byt tento pripad, kdy to prislo se zmenou prostredi.
Jak myslíš. Jinak já to info mám od Desenského (psí psycholog). A minimálně na toho mého jorkšíra se to osvědčilo ![]()
@smečka.blech jestli si dobře pamatuji, tak že po pár dnech co jsme se přestěhovali, to udělal poprvé.
Tak si myslím, že nepřečůrává toho předchozího pejska.
Kdyby tam hrálo roli vaše dítě, tak by s tím občůráváním podle mě taky nejspíš začal dřív.
U nás to bylo tak, že jsem mu začala tak nějak víceméně vyhovovat v tom, že když chtěl jít venku čůrat ke keři napravo, tak jsem šla za ním. Pak chtěl ke keři nalevo a já opět za ním. Zkrátka jsem se mu začala přizpůsobovat a on mi za to následně začal močit po bytě čím dál tím častěji.
Zkus tohle promyslet, jestli ho v nějaké oblasti nenecháváš příliš diktovat.
Jinak ten inkontinenční pás zabral okamžitě - do toho si odmítal načůrat.
Kdyby ale mokrý byl, tak už by se asi jednalo o nemoc.
@smečka.blech děkuju za rady, vyzkouším první ty spreje a pásy, pokud totiz opravdu značkuje, asi to nebude v tom že by do rána nevydržel, ale tím že se jde projit v noci po bytě a čůrne. Potom teprve zkusím jestli je potřeba sním i uprostřed noci chodit a nakonec polid ani to nepomůže, tak zvážit kastraci.
@Lucie_Sx v noci může chodit po obyváku chodbách a kuchyni, ložnice je zavřená, tam spíme my, a detský pokoj taky, aby to tam nepocural.
Nikdy nespával v pelechu, naučila jsem si ho na postel od mala, potom s přítelem snáma taky spal v posteli, nevadilo nám to, a jak se narodil syn, tak jsme mu ložnici znemožnili v noci, jelikož furt šmatlal a budil nás. Ale nemel stím problém, nekňučel, neštěkal ani nic.
Chodím venčit než jdu spát kolem 21:30. Chodili jsme v ten čas vždy od mala. Když je přítel doma chodí sním i v 11.A stejně je ráno větsinou načůrano. Ráno jdeme tak pul hodiny po probuzení, se synem je nereálné ho hned po probuzení obléct jeste ted v zimě, slezt bytovku a vyvenčit, takže to dělám tak že dám malému snidani, a v tu chvíli vyletím z bytovky, vyčurat psa a za chvíli jsme zpět. Ale není to hned. Spíš bych řekla že je to těma pachovýma místama, musím se pokusit je vystříkat těma sprejema.