Jorkšír čůrá v bytě

Anonymní
20.1.23 07:57

Jorkšír čůrá v bytě

Dobrý den, prosím o radu.
Máme 4 roky jorkšíra, je to náš mazel, ale v poslední době už nám trochu leze na nervy.
Dříve se to stávalo jednou za čas, že u tchýně kde jsme bydleli, tak ráno bylo v obýváku načůráno, nikdy za to nějak nedostával nebo tak, ale v červnu jsme se přestěhovali do bytovky. Mám 1,5 ročního syna, já jsem snima většinu času sama protože přítel jezdí do zahraničí. Chodíme několikrát denně ven, a večer jak malý spí, tak sním mezi 9-10 vyběhnu ven a nechám ho pořádně vyčůrat, tak aby mu už nic neteklo. (Malého mám na chůvičce, a nemůžu jít daleko jinak by se mi odpojila) příjdem domů, oddělám mu misky s vodou i žrádlem, protože nechci aby pil v noci, a ráno i tak je stejně och*aný roh. Jsme z toho na nervy, protože bydlíme v nájmu, majitel problém se psem neměl, ale já jsem naslibovala že je hodný, nesmrdí to tady ani nic, umývám to důkladně, jen mám strach že to bude pod plovoučkou a prostě není mi to příjemné že se to děje, jeste k tomu někde kde to není naše. Je pravda že před náma tu bydlela paní co měla prý velkého ovčáka, ale snažila jsem se umýt ty pachy aby ten náš neznačkoval, no očividně to nepomáhá. Prostě do rána asi nevydrží, kdyby to bylo v mých silách, nebo by jsme bydleli v baráku, tak sním vyletím jeste uprostred noci třeba ven, ale to bych asi nedala :( navíc někdy třeba odjedeme na pul dne pryč, jdeme před tím sním ven, přijedeme večer, a v pohodě nikde nic. Ale jakmile je noc, tak málokdy se stane že by do rána vydržel. Neexistují nejaké léky, nebo nevíte co by to mohlo být? Že prostě nevydrží jen v noci? Děkuji :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20893
20.1.23 08:04

Tak to spíš značkuje než že by potřeboval čůrat. Snaží se prebijet pachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
20.1.23 08:25

Napřed veterinární a vyšetřit moč, ale jestli značkuje tak to prostě problém je. A tohle by mne vadilo hodně. Dělá to jen v noci? Pak ho naučit na ohrádku, nebo jsou různé protiznačkující pásy. I tohle byl důvod proč jedině fenu, značkování se strašně blbě odnaučuje :? to v noci ohlídat nejde takže jedině omezený prostor nebo zkusit ten pásala zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.23 08:26

@Cenarius a dá se toho nějak zbavit těch pachů? Já jsem to tady vystrikala sanytolem atd, ale to asi nepomáhá

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.23 08:28

@Markéta80 klec jsme měli, ale nevím jestli by jsme ho tím spíš netrápili. Zkusím se podívát na ty pásy, děkuji.

• Citovat
  • Upravit
664
20.1.23 08:33

Tohle mi jorkšír dělal taky. Plus rád zkoušel být pánem na vodítku. Takže toto zatrhnout (bude se chodit kudy chceš ty, nikoliv on) a na doma mu dát inkontinenční gatě.

Jinak teda na přebití pachů jsem měla toto: https://www.alza.cz/…d5696390.htm

Ale zásadní je mu to značkování zatrhnout co nejdřív, jinak ti asi nepomůže ani svěcená voda :nevim:

Příspěvek upraven 20.01.23 v 08:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ayo
151
20.1.23 08:35

Jsou nějaké spreje, co jednak přebijí ten pach a zároveň jsou v tom nějaké látky, co odpuzují psy, aby na tom místě zas nečůrali :D Myslím, že to měli ve Zvěrokruhu v Kauflandu, ale asi to bude v každém zvěrimexu. Na někoho ho funguje a na někoho ne, ale mám s tím celkem dobrou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eustress
20.1.23 08:36

Neber ho do bytu.

• Citovat
  • Upravit
59394
20.1.23 08:37
@Anonymní píše:
@Markéta80 klec jsme měli, ale nevím jestli by jsme ho tím spíš netrápili. Zkusím se podívát na ty pásy, děkuji.

musí si na klec zvykat postupně at to nebere jako trest. Ale naše na klec taky naučené nejsou ;) zase si říkám že kdyby někdy po operaci měla být fena v klidu tak nevím jak to udělat. To by ta ohrádka byla fajn. Ty pásy pro fungují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
20.1.23 08:38
@Eustress píše:
Neber ho do bytu.
:mrgreen: :mrgreen: pidi psa nechá kde? je to bytový pes, navíc v baráku asi nejsou a i tak v zimě těžko takového psa nechá venku :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
20.1.23 08:38
@Anonymní píše:
@Cenarius a dá se toho nějak zbavit těch pachů? Já jsem to tady vystrikala sanytolem atd, ale to asi nepomáhá

ve zverimexu enzymové čističe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.23 08:52

@smečka.blech děkuji moc za odpověd, zkusíme vše, pásy i spreje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.23 08:52

@Ayo děkuji, zkusíme určitě. Kdybych věděla že něco takoveho existuje, první bych zkusila a pak teprve ptala tady :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.23 08:55

@Eustress velice chytrá odpověď. Věřte mi že kdybych mohla, bydlím v domě hned, je to pohodlnější jak pro nás, dítě i psa. Ale ne každému se poštěstí mít baráček. Jednou snad ano.

• Citovat
  • Upravit
34322
20.1.23 09:05

Pokud cura na roh, tak to nejspis o potrebe neni, kazdopadne - on je v obyvaku sam?
Co mu udelat pelisek u tebe u postele?

A v 9 venceni je extremne brzo, v kolik jdes rano?
Zaradila bych jeste jedno venceni pred pulnoci.
A rano jit hned jak se proberes, opravdu ihned zadne zdrzovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný