Josef nebo Vojtěch

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3726
27.11.20 13:40

@Mikinafes Jméno se přeci nepřekládá, jméno je takové jaké je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
27.11.20 13:55
@Anonymní píše:
Jaké jméno z těchto dvou by jste vybrali? Nemůžeme se absolutně s manželem shodnout, jemu se líbí Josef, chtěl ho už u prvního syna, kde vybíral jméno on. Na konec se mi podařilo ho přesvědčit a máme Adámka, dcera je Adélka, tu jsem chtěla vždycky. Teď čekáme třetí dítko a nemůžeme se shodnout. Jméno Josef se mi nejdříve tenkrát nelíbilo, ale jak o tom jménu manžel pořád básní, celkem se mi začalo líbit. Více se mi ale líbí Vojta. Takže se nemůžeme nějak domluvit a jsme na vážkách, tak by nám pomohl hlas lidu :lol:. Příjmení je Červeňanský. Kvůli příjmení anonym.

Vojtěch je krásné jméno. Manžela s tímto jménem oslovuju Vojtí, Vojtíšku. Maminka mu říká Vojtíne a to je děsný:D V naší genereci s mužem se mi zdá že jich ani moc není, já znám osobně jen toho svého, oproti třeba takovým Petrům, kterých znám asi dvacet. Ale spíš teď mezi dětmi jsou dost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15205
28.11.20 06:52

Josefum sebohuzel říká Pepo a to je otřesný, nikdy bych tak svoje dítě nepojmenovala.. Rozhodně bych volila Vojtěcha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
28.11.20 07:14

U prvního dítka chtěl manžel Josefa - jmenuje se dle tebe Adam. Pak přišla Adélka, kterou sis vždycky přála. I tady je jméno dle tvého přání. Tak třetí dítko by se mohlo jmenovat dle manželova přání?
Když mi bylo 20let, říkala jsem, že můj syn bude Vojta. Je mi o 20let více- ani jeden syn se tak nejmenuje( a jsem ráda, je jich hrozně moc).
Josefa bych mužovi odsouhlasila. Líbí se mi Jozka, Jožka, Józa, Choze a nebo Pepa, Pepíno…
Jo a jak se mu bude řikat ovlivníte vy a pak on sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
28.11.20 08:29

Vybrala bych Vojtěch. Akorát počítej, že v dnešní době určitě nebude jediný svého jména ve třídě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
28.11.20 08:35

@Švédka87 no ja mam treba pribuzny v kanade a vazne mi nerikaji Kateřina, ale Katie nebo tak, pisu jen zkusenost kamarada Vojtecha, ze to jmeno se v zahranici vyslovuje spatne, ale jinak je to hezky jmeno, zakladatelce to vubec nemusi vadit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gulas.medovy
28.11.20 08:53

Vojtěch se mi nelíbí, význam jména naprosto otřesný. Navíc mám tohle jméno spojené s katolickou komunitou. A Josef to je totální úlet, je to jedno z nejošklivějších jmen.

• Citovat
  • Upravit
21805
28.11.20 16:10

@Maartina7 tak Choze, to jako myslíš fakt, k tomu už opravdu chybí jen přijímení Lakatoš.
A těžko ovlivní, jak se mu bude říkat, když dostane jméno, které prostě hezkou variantu oslovení nemá.
To jako dá jméno na přání manžela a pak bude vymýšlet dítěti různé přezdívky, protože ji jméno nepůjde přes pusu?

Adamů je možná ještě víc, než Vojtů.

A zahraničí, opravdu nevím, co je těžkého na vyslovení slova Vojta. Kdyby chtěla jméno Řehoř, tam by možná problém byl, kdyby nositel trval na přesném užívání svého jména v cizojazyčné zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
28.11.20 20:21

Vojtech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
28.11.20 20:52

Josef ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.11.20 16:32

Vojtěch Červeňanský

@Anonymní píše:
Jaké jméno z těchto dvou by jste vybrali? Nemůžeme se absolutně s manželem shodnout, jemu se líbí Josef, chtěl ho už u prvního syna, kde vybíral jméno on. Na konec se mi podařilo ho přesvědčit a máme Adámka, dcera je Adélka, tu jsem chtěla vždycky. Teď čekáme třetí dítko a nemůžeme se shodnout. Jméno Josef se mi nejdříve tenkrát nelíbilo, ale jak o tom jménu manžel pořád básní, celkem se mi začalo líbit. Více se mi ale líbí Vojta. Takže se nemůžeme nějak domluvit a jsme na vážkách, tak by nám pomohl hlas lidu :lol:. Příjmení je Červeňanský. Kvůli příjmení anonym.

Adam, Adela a rozhodně Vojtěch

Jeden Josef byl známý vrah a druhý byl paroháč. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.11.20 20:20

Určitě Vojta, pod jménem Josef si představím starého pána..ikdyž jako malému by mu asi všichni říkali Pepa nebo Pepíček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.12.20 19:56

Vojta se mi líbí víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14698
7.12.20 07:34

Jednoznacne Vojtech ;)

• načítám...