Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Alay88 píše:
Jo já vím že mám jet k doktorce, jenom sem se tady potřebovala vypsat a pro radu. Já myslím, že to hematom není, že prostě potrácím, protože ráno v záchodě byl aji kusanec krve, prostě ta sliznice.
Kdo má zkušenosti odešlo to samo nebo ste museli ještě na vyčištění?
V pripade potratu to odejde samo, mam zkusenost, ze v CR vsem hned vnucuji revizi, ale neni to potreba, v zahranici se revize skoro nedelaji.
Preji hodne stesti!
Muze to byt cokoliv, nejaka banalita, hematom, nebo potrat, v tomhle obdobi to je zradne. Jestli ted muzes, zajed si na pohotovost - gyndu a budes vedet vic. Pokud nemas hlidani a nedostanes se tam, tak vyckej, pokud masivne nekrvacis - stejne ti doktor nepomuze, jen se podiva.
ja jsem krvacela u obou deti, byla to jasna krev, u dcery ji bylo vic. Obe jsem v poradku donosila, hlavu vzhuru a drzim palce!
@Verca1989 a co tam „hned“ zvrtnou? Potrat nezastavi ani kdyby se na hlavu postavili.
Já začala krvácet v 8tt a byl to potrat, ale měla jsem fakt hnusný křeče, jestli tě břicho nebolí, může to být ten hematom jak řikaly holky, držim palce
Ja samovolne potratila 2×. Jednou v 6+6 a jednou v 6+2tt, nesla jsem nikam, vycistilo se to samo. Zamlklik ve 13tt sam neodesel, tam revize probehla. Potrat to byt nemusi, proste zalezi ciste na tobe, zda nekam vyrazis. Drzim pesti.
@suik píše:
@Verca1989 a co tam „hned“ zvrtnou? Potrat nezastavi ani kdyby se na hlavu postavili.
souhlasím s Verčou. co pláčem a sezením u počítače změní? ať jede hned a bude vidět na čem je
@Alay88 tak když to víš URČITĚ, že je to potrat, tak to je potom jiná ale nechápu jak jsi na to přišla, několik holek ti tu psalo, že to může být klidně jen hematom…ale i tak bych na kontrolu jela,..
U vsech zivlu, neryjte do ni. Potrebuje se vypsat, je vydesena, smutna.
Prave proto ja nikam nesla, ona revize proste neni bez rizik. Kdyz ma telo snahu s tim neco delat samo, dam mu sanci. ![]()
@paola white tak to zalezi na ni, tady jde o to hned…myslim, ze v ani jednom pripade jet hned nemusi a jeslti ji dela dobre sezeni na diskuzi, proc ne
, me to treba trochu uklidnilo.
@Alay88 drzim palce, takhle na zacatku je to zradny, nechci ti delat plane nadeje, ale muze to byt cokoliv
vsechno je tam ted nacucany krvi, muze prasknout zilka, ja mela nejaky vridek na cipku a z toho jsem nejspis krvacela…
@Alay88 píše:
Ale doktoři potrat nezastaví, jenom si myslím, že mě asi budou hnát na revizi, no nic potřebovala se se tu i vypsat jak mi je, ale to asi nemá cenu.
tak napiš že se potřebuješ vypsat a ne co máš dělat? 90% lidí ti tu napsalo že u nich to byl „jen“ hematom a mimi se udrželo. pokud by si jela do nemocnice s hematomem, dají ti utroš na udržení, ascorutin na krvácení a hlavně klid který asi s dcerou doma nemáš…
@Alay88 píše:
Ježiš prostě to vnitřně cítím že je to potrat a krvácím čím dál víc fakt hodně. Já sem říkala, že k doktorce jedu
dej si horkej caj, zalez pod perinu, dcerce pust pohadku a a klidne si poplac.
Ja myslim, ze kdyz na revizi nebudes chtit jit, tak te tam hnat nebudou a daji ti nejaky cas.
Děvčico, uklidni se. Lehce se to píše, ale je to fakt. Vnitřně můžeš cítit, co chceš, ale dovnitř si nevidíš
. Už ti tu holky psaly, jak to měly, přidávám se, také jsem masivně krvácela, šly i obrovské sraženiny a tohle trvalo s drobnými přestávkami celých 10 měsíců. Vždy jsem si byla jistá, že jsem stoprocentně potratila a teď se mi tu vzteká výsledek na dece s beruškou.