Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Alay88
zajeď do nemocnice nebo k mudr. a uvidíš co ti řeknou.
Snad to nebude potrat, teda aspoň doufám a držím palečky, ať to vše dobře dopadne. ![]()
Já v těhu nekrvácela, takže ti nemůžu říct, co to je a co to není. ![]()
@suik píše:
tak to zalezi na ni, tady jde o to hned…myslim, ze v ani jednom pripade jet hned nemusi a jeslti ji dela dobre sezeni na diskuzi, proc ne, me to treba trochu uklidnilo.
já bych jela hned z toho prostého důvodu, že bych si pak vyčítala, že kdybych jela hned tak mohlo být něco jinak…
@Alay88 - já teda nevím, ale pořád na tu revizi nemusíš přistoupit přeci
Necháš se zkontrolovat, když řeknou, že je to hematom, tak si tam poležíš, aby zastavili krvácení a když řeknou, že potrácíš, tak bych šla domů a dojela jen kdyby bylo krvácení dost veliké..
Já se v 7tt vyčistila sama, na revizi jsem nemusela. A když nemáš křeče, tak to může být opravdu jen ten hematom
Držím palce ![]()
A I KDYBY - na revizi tě nikdo nepožene, vždy můžeš odmítnout. Takže kvůli tomu doktora nebojkotuj, pokud chceš vědět více, jdi tam. Pokud pro to nemáš prostor, chodit okamžitě nemusíš. Protože s tebou objektivně stejně nic moc neudělá, jen se podívá.
@paola white píše:
tak napiš že se potřebuješ vypsat a ne co máš dělat? 90% lidí ti tu napsalo že u nich to byl „jen“ hematom a mimi se udrželo. pokud by si jela do nemocnice s hematomem, dají ti utroš na udržení, ascorutin na krvácení a hlavně klid který asi s dcerou doma nemáš…
ani jedno z toho ale neni samospasne…a kdyz bude lezet v nemocnici, co dcera?
klidnej rezim to chce, ale lezeni neni nutny.
@paola white píše:
já bych jela hned z toho prostého důvodu, že bych si pak vyčítala, že kdybych jela hned tak mohlo být něco jinak…
nemohlo. doktori jsou i pres vsechny utrogestany bezmocni, co se ma stat, se stane. pokud se ma plod udrzet, tak se udrzi…UZ je dobry pro uklidneni matky, to jedine.
@suik píše:
nemohlo. doktori jsou i pres vsechny utrogestany bezmocni, co se ma stat, se stane. pokud se ma plod udrzet, tak se udrzi…UZ je dobry pro uklidneni matky, to jedine.
já jsem v tomhle prostě jiná. chtěla bych mít jistotu že jsem udělala maximum. jasně že když je to potrat tak se tím stejně nezastaví, ale já bych potřebovala vědět že jsem udělala co se dalo… ![]()
jasně, ale psychika je právě v tomhle momentě strašně důležitá…
Suik, je to tak, oni opravdu jen podají ve své podstatně na slepo pouhé placebo - tak totiž u naprosto drtivé většiny maximálně Utrogestan+Ascorutin zapůsobí.
Pokud se těhotenství nemá udržet, tak s tím tyhle medikamenty vůbec nic neudělají, asi tak, jako zavěšení se hlavou dolů.
Právě proto, že jsem byla v porodnici s hrozícím potratem opakovaně a čile jsem se informovala u asi pěti lékařů a primáře, se kterými jsem přišla do styku. Samozřejmostí je nabídnutí hospitalizace, oni ani jinak nemohou. Ale když se jich zeptáš na rovinu a podepíšeš jim negativní reverz, tak ti řeknou, že ležet můžeš i doma (i vliv ležení se zpochybňuje) a léky jsou jen naslepo podané. A že bonus navíc je jen ten, že se na tebe třeba denně kouknou ultrazvukem. A to je třeba pro mě osobně hodně málo, protože to daleko víc přebije stres z nemocnice, který mi uškodí více, než absence ultrazvuku. Ale každý to má samozřejmě jinak ![]()
Příspěvek upraven 14.02.13 v 09:15
@Naima souhlas že rozjetý potrat prostě nic nezastaví, ale já to mám zas naopak. pro mě by byl ten klid že jsem v nemocnici a kdyby něco tak mi pomůžou (i když vím že nepomůžou) a zkontrolují mimi k nezaplacení. doma bych se zcvokla
každopádně zakladatelce moc držím palce ať je to „jenom“ hematom ![]()
@Alay88 Zkusila bych cinknout do jine ambulance a vysvetlila oc jde, pokud se ti nechce do nemocnice.
@Alay88 no u nás v nemocnicích je urgentní příjem, ze které tě pošlou kam je třeba. myslím že pro tebe je spíš gynekologie ![]()
@Alay88 já se v těch nemocnicích bohužel nevyznám, nevím jak to tam mají, já jsem chodila do Ivančic a tam chodily těhotné na monitory na porodní odd. ale všude to asi bude jinak