Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Alkoholik je proste kazdy, kdo pije nejak pravidelne, proste to tak je a netreba z toho delat vedu…notorik nejsi a podle me to neni nejak pres miru..nekdo ti zas napise, ze je to podle nej moc..jestli se ptas, ze ti to nekdo predhazuje (pritel, rodina) tak s tim se musis nejak srovnat sama
my si pres leto dame pivo v podstate denne s manzelem
jedno, dve…to mi prijde horsi…,ale zas vim, ze az nebudou zahradky a teplo, ze nebude nic
Taky si přes léto dávám přes víkend pivo na zahrádkách, přes zimu nepiju téměř nikdy - no návštěvy, oslavy jo
To, jestli máš problém zjistíš ve chvíli, kdy si ty 4 piva nedáš, pokud z toho budeš nesvá - máš problém, pokud to s tebou nic nedělá - v pohodě,…
To by byl alkoholik každej, kdyby to bylo braný na víkendový popíjení ![]()
Ne, teda spíš takhle, alkoholik jsi, když bez toho nemůžeš vydržet, na množství a frekvenci až tak nesejde, ale problém máš, když bys někam šla a nedokázala si to odepřít.
Nejsi, já piju mnohem více než ty a jako alkoholička si nepřipadám ![]()
@kruel píše:
Nejsi, já piju mnohem více než ty a jako alkoholička si nepřipadám
Co to je mnohem víc? Můžeš podrobně? ![]()
@Anonymní píše:
Dám si třeba v pondělí v restauraci s partou 4 velká piva, pak v sobotu 3 velká piva a jednoho panáka Becherovky.Pak týden nic a potom 3 piva.Je to už alkoholismus podle vás?
Ne. Opakuje se to stále? Vydržíš nepít třeba 3 neděle v kuse? Zapíjíš smutek nebo špatnou náladu? Piješ tak, že nejsi schopná pracovat?
Zkus si dát měsíc úplně alko pauzu a pokud ti to bude chybět, tak uber a dej si pozor. Jinak za mě v poho. Před dětmi jsem chodila 2× týdně na pár piv (po tréninku s kamarády) a o víkendu často kalila pátek-neděle a jako alkáč jsem se fakt necítila ![]()
@Anonymní píše:
Co to je mnohem víc? Můžeš podrobně?
O víkendu jak ty, klidně ty 3-4 piva, večer třeba ještě sklenku prosecca nebo tak. Přes týden občas panák na zahřátí, obřas jedna plechovka piva při nějaké práci na zahradě, nebo večer lahvinka vína s manželem. Někdy se toho sejde více, někdy méně.
Nikde se neválím ožralá a ani nemám „okna“ nebo tak.
Zkus suchý září a uvidíš. Jestli ti to bude neodolatelně chybět, tak seš alkoholička nebo más minimálně náběh.
Dám si třeba v pondělí v restauraci s partou 4 velká piva, pak v sobotu 3 velká piva a jednoho panáka Becherovky.Pak týden nic a potom 3 piva.Je to už alkoholismus podle vás?