Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
máš první dítě a malé, že? Až budeš mít děti dvě, jedno třeba ve škole, druhé ve školce, do toho úkoly, kroužky, práce… bude se ti tohle, co jsi tu napsala zdát úsměvné.
Prý : " já ho nechci, ať si ho sežere"
pardon ale pobavilo mě to
![]()
Jinak teda myslím, že by bylo fajn, kdybyste spolu komunikovali, všichni.. Co jí říct až ho odvede např. babi chceš teď Kubu hlídat? Dobře zajdu si na hodinku zacvičit. Nebo babi, já teď s Kubou něco dělám, až to doděláme přivedu Ti ho..
. Jestli ho odvedla jen kousek dál na zahradu, tak se přeci nic nestalo.. ![]()
Příspěvek upraven 18.09.12 v 18:01
Tak když se s tebou nikdo nebaví, tak se s nima taky nebav a jdi někam ven, pryč
A vrať se až večer, to bude údiv, žes jim nic neřekla ![]()
Ale vážně, tohle jinak než komunikací nevyřešíš, budeš si muset promluvit s přítelem, s babičkou…
Sorry, chápu, že to napsané ve vzteku, ale jak kdybys byla hloupá husa. Místo abys za chvilky hlídání byla ráda a nějak účelně je využila, tak jsi naštvaná. Je vidět, že nemáš mnoho na práci a dítě jen jedno. Abtaky, proč chce malý tolik babičku? Asi mu je s ní dobře, není protivná ani načuřená a hraje si s ním.
Já bydlím s babkou v baráku a nekoná se ani to hodinové hlídání ![]()
prý až bude malá větší. To říká celých 5,5 měsíce. Kdyby jen věděla, jak by mi to občasné vyvezení v kočárku pomohlo ![]()
@Gladys
také si myslím, že si to bude chtít promluvit.
Já si nemyslím, že by člověk měl být automaticky šťastný za svévolně odvedené dítě bez jediného slova. To už je pro mě trochu silná káva a zakladatelky rozhořčení chápu.
Tak snad jsme lidi a nějakým způsobem spolu komunikujeme. Taky bych si připadala jako kus nábytku, navíc s vědomím, že se babička za třeba 20min přiřítí, za tu dobu si nestihnu pořádně doma nic udělat ani odpočinout.
Druhá strana mince je, že zakladatelka zřejmě na babičku žárlí
Ale tohle je normální pro dítě je zkrátka matka stará obnošená vesta, navíc je to máma, co vychovává, provádí nepopulární činnosti i za použití mírného násilí. Takže u nás taky furt starší mele babička, dědeček. Neřeším, máma je jen jedna ![]()
@Krystal86 a řekla jsi jí to? ví to babička, že bys ježdění s kočárem uvítala?
@ynax já mám jedno malé dítě a zdá se mi to úsměvné.
Zakladatelko, tak asi budete začít trochu komunikovat ne?
Tak já bych za hlídání byla vděčná, ale na druhou stranu by se mi taky nelíbilo kdyby mi někdo bez dohody dítě odvedl. Zakladatelko, bude to chtít hodně se zapřít a příště, když ti takto bude chtít odvést kluka, tak jí říci, že v současné době hlídání nepotřebuješ, ale že jí ho dáš na pohlídání zítra v tolik a tolik na přijdeš si pro něho v tolik. A vydržet, pak nejlépe odejít s ním s domu.
Držím ti pěsti ať to zvládneš
. Případně si to taky vyříkej s manželem.
Hm, já to chápu. Ty uděláš všechnu tu „špinavou“ práci - uklidit, uvařit, vyprat, nakrmit, přebalit, a babička si pak nakráčí a „slízne smetanu“, totiž vyspinkané nakrmené přebalené dítě, se kterým se tak hezky hraje. A navíc má babi tu výhodu, že když ji hravé dítě přestane bavit, tak ho prostě vrátí jeho právoplatné majitelce. Taky by mě to asi točilo.
Kdyby mi tohle udělala, vlídně bych za ní houkla, že děkuju a že si na chvíli odskočím, k svačině má mít jogurt, a vrátila bych se až večer, odpočatá a v dobrém rozmaru.
A v tom dobrém rozmaru bych snad byla schopna babi vysvětlit, co mě na jejím chování štve.
Me by to stvalo taky, holt babicka to vidi jinou optikou nez ty. Komunikace je zakladem kazdeho vztahu, ne jen mezi partnery, tak hodte- az nebudes nastvana- rec a bude to ok…ne? A jinak- kazdopadne Ty jsi nejdulezitejsi clovek pro synka, toho se nemusis absolutne bat ![]()
Jen nevím, jak to poznám, že jsem pro něj nejdůležitější člověk na světě, když celý den slyším jen bába, bába. ![]()
@Anonymní píše:
Jen nevím, jak to poznám, že jsem pro něj nejdůležitější člověk na světě, když celý den slyším jen bába, bába.
z toho si nic nedělej, u nás je to to samé
tcháni bydlí s námi a dcera tchýni miluje - já jim v kontaktu nebráním, ale slyšet od rána do večera „babička babička babička“, už mě to taky dost unavuje
Už dost mluví, takže dneska mi celý odpoledne mlela „podívat za babičkou“ a já jí nemohla zaboha zabavit. tedka se budou stěhovat pryč, to už vůbec nevím, jak jí vysvětlím, že babička už nahoře nebydlí. Jinak teda tchýně s dcerou zachází jak já si přeju a bere si jí zásadně po domluvu. U nás ještě přes den dcera křičí i po tatínkovi, nejen po babičce.
Ahoj, mám pocit, že jsem doma zbytečná. Jsem dobrá na úklid, uvaření, přebalení dítěte a vztávání k němu v noci. Tečka.
Manžel je hodně v práci, nebo dělá na domě, nemám na nás moc času a na mě už vůbec ne. Večer čumí na telku a já do netu. Hned jak ráno vztaneme kluk křičí bába a chce jít za ní-bydlíme s nimi v domě. Kdykoli jdeme ven, řve, vzpouzí se a válí po zemi a křičí bába, jdeme z vycházky a křičí bába. Vylezu s ním na zahradu, hrajeme si na pídsku, přijde bába a on se zbalí a jde s ní. Jakoby jsem byla vzduch, nikdo nic neřekne, prostě spolu odejdou pryč a já tam sedím jako ta kráva na tom písku a zírám do blba a říkám si, že jsem zbytečná. Nikdo nemá potřebu se semnou nějak bavit, prostě jen zbalit vnouče a nazdar ty si jdi po svým, jak toulavej pes
V kontaktu jim nebráním, každý dopoledne za ní na hodinu jde a já si mezitím uvařím. Jenže bába je svatá. Nejvíc mě štve to, že s ním jdu ven-JÁ a ona ho odvede beze slova jinam.
Takže jsem se zbalila a utekla a až mě ho bude chtít vrátit s tím, že už na něj nemá čas tak jí asi řeknu, že ho nechci ať si ho sežere
Vždycky si ho vezme a za chvilku mě nahání kde jsem, že už ho hlídat nemůže
Jak hlídat? Nikdo jí ho na hlídání přece nedal
Hlídat ho dostává jen to dopoledne a to, že ho odvede během dne mě před očima a nic neřekne, tomu se říká hlídání? Začíná mě to pít krev, mám pocit, že jsem byla dobrá tak akorát to dítě odnosit, odrodit a nazdar. 
Zrovna teď se mě to stalo, jsme na zahradě, najednou ho odvedla přes půl zahrady a hrají si spolu, vytočilo mě to