Mám vysoké nároky na partnera?

cybele
18.9.12 10:45

Mám vysoké nároky na partnera?

Příspěvek upraven 23.05.13 v 04:57

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4476
18.9.12 10:54

Prý je to podle něj všude stejný – chlap dělá práci, který ženská nerozumí a netuší co obnáší, snaží se uživit rodinu a tím je ve stresu, ženská je doma a ze všeho jí hrabe. :?: A pak se dohadují o tom kdo je víc unavený.

A jak bude znit jeho nazor az budes chodit do prace?
Obdivuji tvoji trpelivost a byt tebou, tak obcas proste nenakoupim, nevyzehlim, nenavarim, necham tam binec, aby o nej doslova zakopaval a pak mu velevyznamne rekla, ze SAMO dneska neuklizi, nenavari atd.
Jako me taky nebavi ty zenske finticky, ktere jinym mozna funguji, ale pro mne je to proste primitivni. Dali jsme se na deti dva, tak se dva musi zapojit. O pomoc zadam primo, aby to pochopil. Problem byva v tom, ze to musi byt hned… protoze me fakt vytaci, ze sice umyje nadobi, ale az druhy den rano a navic s tim tak triska, ze vsechny probudi.
Jako obdivuju te. Ale jestli chtel full servis na uklid a domacnost, mel zustat u maminky, pripadne bych si klidne zaplatila pani na vypomoc. To by mozna bylo nejschudnejsi reseni.

Příspěvek upraven 18.09.12 v 10:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
18.9.12 10:55

No přinejměnším vím jak se cítíš. U nás chlap taky dělá od nevidím do nevidím a na nás čas nemá. Taky se stává že mipředhazuje že já se celý den válím u počítače a on může odpočívat, já mám přece doma pohodu. Vydupala jsem si „hlídací čtvrtky“ a prostě ten den vypadnu, jinak bych už se fakt zbláznila. Jestli už není pozdě :roll:

• Citovat
  • Upravit
bohemund01
18.9.12 10:59

Ja myslim že jsi super baba :) a chlap je trošku fnukna nespokojena

• Citovat
  • Upravit
941
18.9.12 11:00

Ahoj, myslim, ze nerobis dobre. Ono sa toto vydrzat da, ale nie dlho, casom ti to bude vadit tak, ze budes podrazdena, nehovoriac o sexe… toto nie je riesenie. Co keby ste si sadli a poropzravali sa a dohodli na nejakom kompromise, pravidlach…

Vacsina chlapov chodi domov neskoro, nas tata 18-19hod, nekdy pozde, nekdy sluzebka i na vic dnu. Ale predsa nie sme roboti. Nevravim, tiez domacnost radsej uklizim tedkom sama, ale ked pride cas, ze sme spolu, tak zabehnute musi platit - aspon povysavat, pozmyvat jednou tydne /ja to robim skoro kazdy den/, pomoct s detmi, atd.
Tiez nemame hlidani, babicky stovky km daleko, takze ta chapem. Nevidim v com by si bola narocna, skor NIE SI NAROCNA, ale ide o to nebyt narocna narazovo v zlej nalade, ale skor zaticha sa na spoluziti dohodnut. Ste predsa rodina. Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
18.9.12 11:07

Nesnáším tento typ chlapů, kteří z pro mě nepochopitelných důvodů mají pocit, že když chodí do práce, tak už nemusí nic jiného dělat, natož doma. Občas přiložit ruku k dílu je přece normální a správné. Ty máš práci doma s dětma a domácností a máš to na celý den, tak proč by ti neměl pomáhat? Mě by to teda taky štvalo. :roll:

• Citovat
  • Upravit
30556
18.9.12 11:08

Prý je to podle něj všude stejný – chlap dělá práci, který ženská nerozumí a netuší co obnáší, snaží se uživit rodinu a tím je ve stresu, ženská je doma a ze všeho jí hrabe. :?: A pak se dohadují o tom kdo je víc unavený

Tak teď se musím smát, promiň ale přesně tohle je u nás poslední 2 měsíce, ale my se teda hádáme a je to pořád stejný…já po něm chci aby nám věnoval alespoň trochu času (dělá od rána do večera i víkendy), prosila jsem ho ať omezí práci, alespoň o víkendech, že raději budu mít o trochu míň peněz, ale budeme spolu jako rodina :hug: no neexistuje, zákazníci prý nepočkají (hmm a jeho ani ne půlroční syn počká že)
Přijde domů a stěžuje si, že jsem mu neuvařila jídlo, že jsem nevytřela, neuklidila koupelnu atd. a on je chudáček unavený… V tu chvíli se zhádáme jak sviňa, protože můj malý je dost uřvaný a nespavý dítko, takže prostě ten čas nemám :zed: :zed: :zed:
ale on to prostě nepochopí, jinak je hodnej, pracovitej, má nás rád, ale taky občas přemýšlím, že bych se na všechno vyprdla…já si nemůžu odpočinout protože malej u nikoho nevydrží (ani u táty) a taky mám firmu, které se musím do toho všeho alespoň trošku věnovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AnT1
18.9.12 11:11

Obecně, Ano, je to všude tak nějak. Chlap je utahaný z práce a žena z práce doma. Navzájem si moc nerozumí (co dělá), ale přitom z toho obou tak trochu hrabe. Ženě, že je doma sama a chlapovy ze stresu z práce.

Dřív to byla samozřejmost, že ženy a matky doma dřeli. Holt, doba pokročila, mno, nejsme z toho rádi, ale co už. Změna je život. :DDD

Tak vážně, teď to zvládat jde. Ale když už jde do kopru sex, tak to je špatně. Promluvit si o tom, že potřebuješ víc pomoc, aby jsi měla i energii a chuť na sex. To se ten chlap i překoná aby něco bylo :).

Ale co poté, při práci? To už sama vše nezvládneš. Je třeba si to rozumně rozdělit. Domluvit se.

• Citovat
  • Upravit
1059
18.9.12 11:17

Ahoj tak nějak jsem v tom úplně stejně viděla můj život :( Mám to taky tak o barák a syna se starám sama, pomoc od manžela není velká a i tak mi připadá, že po něm snad chci moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
18.9.12 11:29
@AnT1 píše:
Obecně, Ano, je to všude tak nějak. Chlap je utahaný z práce a žena z práce doma. Navzájem si moc nerozumí (co dělá), ale přitom z toho obou tak trochu hrabe. Ženě, že je doma sama a chlapovy ze stresu z práce.

Dřív to byla samozřejmost, že ženy a matky doma dřeli. Holt, doba pokročila, mno, nejsme z toho rádi, ale co už. Změna je život. :DDD

Tak vážně, teď to zvládat jde. Ale když už jde do kopru sex, tak to je špatně. Promluvit si o tom, že potřebuješ víc pomoc, aby jsi měla i energii a chuť na sex. To se ten chlap i překoná aby něco bylo :).

Ale co poté, při práci? To už sama vše nezvládneš. Je třeba si to rozumně rozdělit. Domluvit se.

Všude to tak není, my jsme toho příkladem. Chlapa jsem zapřáhla hned na začátku a ted už to bere jako naprostou samzřejmost. Měla jsem odstrašující příklad u mého táty, který si ani ten oběd nedal sám na talíř a umývat nádobí jsem ho nikdy neviděla. Jako dítě, si moc nepamatuji, že by si s námi moc hrál, domů chodil pozdě a logicky k němu nemám tak vřelý vztah. Jak já záviděla spolužákům, že s nimi chodí i tátové na besídky, na výlety apod. Chtěla jsem pro své děti něco jiného a proto jsem s tím začala hned. Aby se ale manžel nepředřel, tak i já občas chodím do práce a stará se o děti sám. Děcka jsou nadšené, že mají tátu pro sebe a někdy se samy ptají, kdy s nima bude zase jenom táta, až je mi to někdy trochu líto. Jako táta, ale i manžel je opravdu skvělý a to jsme spolu už 15 let (manželé 7 let)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.12 11:59

A co si zkusit s manželem promluvit na rovinu. Chlapi většinou to naše naznačování buď nevnímají, nebo si to vyloží naprosto jinak než je míněno.
Prostě si otevřeně, bez výčitek, říct, co komu vadí, co by chtěl, aby ten druhý změnil a nechat toho druhého taky říct, jaký má na to názor a co je pro to ochoten udělat.
Pokud se nechá jedna nebo druhá strana dotlačit do něčeho, co nechce, tak je to cesta do pekel… Vždyť jste partneři a musíte se společně dohodnout, jak má fungovat domácnost, péče o děti. Není přece samozřejmost, že žena na MD musí vše obstarat sama..
Já jsem teď nějakou dobu doma, ale neznamená, že je všechno na mě. Manžel má fyzicky náročnou práci, ale přesto mi pomáhá s nákupy (nemám auto a sama to tahat nebudu), s úklidem, při vaření, mytí nádobí. Když jsme spolu začali bydlet, tak jsme se dohodli, jak chceme, aby to fungovalo a není problém.
Mám právě tu zkušenost z domu, kdy je otec naprosto nesamostatný a když máti onemocní a má uvařit a vysát, tak volá na všechny strany jak on chudák musí něco dělat, jako by se to jindy dělalo samo.
Takže dokud je čas, v klidu to doma proberte a uvidíš, že se dokážete domluvit.
Hlavně žádné výčitky a scény, rovnou věcně a hlavně když pak mužský něco udělá chválit :lol: :lol: a i před cizíma :mrgreen: jsou prostě ješitní a pochvala je 100× lepší než výčitky

• Citovat
  • Upravit
7240
18.9.12 12:21

Heleď, napíšu ti to takhle - nebudu to zobecňovat, abysme se tu nehádali, ale můj chlap to bere tak, že on chodí do práce, tak si chce doma odpočinout. Volno je od toho, aby si odpočal, když něco dělá, tak protože to já chci, já mu nedám pokoj. Že já jsem v zápřahu od rána do večera, volno pro sebe mám, jen když se zadaří a malá usne, to neřeší. Já jsem prostě doma.
A ještě mi vykládá, jak si to klidně vymění a bude na mateřské.. On nechopí, že já jsem v práci online a naopak potřebuju, aby mi pomohl, chvilku si s ní hrál, abych měla chvilku klidu, když je doma.

Stačí? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
18.9.12 12:37

Ach ti chlapi :nevim: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
18.9.12 12:55

„Prý je to podle něj všude stejný – chlap dělá práci, který ženská nerozumí a netuší co obnáší, snaží se uživit rodinu a tím je ve stresu, ženská je doma a ze všeho jí hrabe. A pak se dohadují o tom kdo je víc unavený.“

Ano ale oni vědí, co obnáší být doma s dětma ;) Můj muž by chtěl být na mateřské, že to musí být super, jako jeho kolega - matka vstává v 5, navaří kašičky odejde do práce, vrátí se z práce, nakoupí, vypere, vyžehlí, uvaří večeři… (a pak asi padne za vlast…) Kolega přes den dítě hlídá (poočku od PC), v určený čas nakrmí připravenou kašičkou, špinavé prádlo hází na hromadu, pak jdou na procházku (koupí si pivo) a když příjde matka domů, vysílen a hladov padá na gauč a předává dítě matce, protože on už má " odpracováno" a čeká na zaslouženou večeři. A je rozladěn, když matka (která se o dítě stará jen když příjde z práce) z nepochopitelných důvodů nemá chuť na intimní radovánky. Myslim, že z toho, jak jsem na něj vejrala, když mi to vyprávěl, pochopil, že u nás by na mateřské být nechtěl :lol:
Můj muž je teda šikovnej a ochotnej, ale taky to zkouší, né, že né… Ale od začítku mu vysvětluju, že buď bude něco doma dělat a já budu milá a přítulná, a nebo budu udřená, nepříjemná a nešťastná. Naštěstí pochopil, i když průběžně zkouší „zapomenout“ :lol: Jsem moooc zvědavá, co bude až budou děti :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
18.9.12 12:58
@rejžička píše:
Heleď, napíšu ti to takhle - nebudu to zobecňovat, abysme se tu nehádali, ale můj chlap to bere tak, že on chodí do práce, tak si chce doma odpočinout. Volno je od toho, aby si odpočal, když něco dělá, tak protože to já chci, já mu nedám pokoj. Že já jsem v zápřahu od rána do večera, volno pro sebe mám, jen když se zadaří a malá usne, to neřeší. Já jsem prostě doma.
A ještě mi vykládá, jak si to klidně vymění a bude na mateřské.. On nechopí, že já jsem v práci online a naopak potřebuju, aby mi pomohl, chvilku si s ní hrál, abych měla chvilku klidu, když je doma.Stačí? :nevim:

Uf, no koukam, ze to nemas jednoduche taky :hug:, holky jak vas tady tak ctu… tak uz si nestezuju :kytka:. Chlap chodi z prace mezi 4. a 5. a vetsinou vecer pohlida, kdyz si potrebuji nekam zajit :think:, ale musim, mu to rict dopredu… ale co se tyce uklidu a hrani si z detmi :roll:, je zajimave, ze kdyz jdu treba nakoupit tak je doma klid, kdyz jdu na kosmetiku, k holici a prijdu pozde, tak jsou deti vykoupane a uspane :pankac:,ale jak jsem doma tak to nejde a placne se k pc… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí