Mám vysoké nároky na partnera?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
722
18.9.12 13:18

Teda, koukám že mám doma asi ideálního chlapa. Manžel mi pomáhá ve všem. Máme 2letou dcerku a musím říct že od narození je v zápřahu tak jako já…je na něj spolehnutí nemusím mu nic říkat, udělej tuto, udělej tamto. Vůbec naopak on jde a umyje nádobí když si ho nadělá, s dcerou je po práci taky pořád atd..atd. Já bych tohle dlouho nevydržela…rodiče jsou dva tak by to tak mělo vypadat ale je pravda že v každé rodině je to jiné. Tak držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cybele
18.9.12 13:26

Příspěvek upraven 23.05.13 v 05:01

• Citovat
  • Upravit
3905
18.9.12 13:26
@Alishka111 píše:
„Prý je to podle něj všude stejný – chlap dělá práci, který ženská nerozumí a netuší co obnáší, snaží se uživit rodinu a tím je ve stresu, ženská je doma a ze všeho jí hrabe. A pak se dohadují o tom kdo je víc unavený.“Ano ale oni vědí, co obnáší být doma s dětma ;) Můj muž by chtěl být na mateřské, že to musí být super, jako jeho kolega - matka vstává v 5, navaří kašičky odejde do práce, vrátí se z práce, nakoupí, vypere, vyžehlí, uvaří večeři… (a pak asi padne za vlast…) Kolega přes den dítě hlídá (poočku od PC), v určený čas nakrmí připravenou kašičkou, špinavé prádlo hází na hromadu, pak jdou na procházku (koupí si pivo) a když příjde matka domů, vysílen a hladov padá na gauč a předává dítě matce, protože on už má " odpracováno" a čeká na zaslouženou večeři. A je rozladěn, když matka (která se o dítě stará jen když příjde z práce) z nepochopitelných důvodů nemá chuť na intimní radovánky. Myslim, že z toho, jak jsem na něj vejrala, když mi to vyprávěl, pochopil, že u nás by na mateřské být nechtěl :lol:
Můj muž je teda šikovnej a ochotnej, ale taky to zkouší, né, že né… Ale od začítku mu vysvětluju, že buď bude něco doma dělat a já budu milá a přítulná, a nebo budu udřená, nepříjemná a nešťastná. Naštěstí pochopil, i když průběžně zkouší „zapomenout“ :lol: Jsem moooc zvědavá, co bude až budou děti :?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: takhle presne by to bylo u nas  :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
18.9.12 14:10

@cybele Musím říct, že tě fakt obdivuju. Taky jsem měla preeklampsii a předčasně narozené dítě a hroutila jsem se z toho. Kdyby musela být ještě chemo, tak bych to určitě nerozchodila. Mimochodem, byla jsi u dr.? Máš v pořádku tlak, jaterní testy a vůbec?
Co se týká sexu, chápu že jsi unavená, ale co uspokojit manžela jinak ;)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
18.9.12 14:12

Prý je to podle něj všude stejný – chlap dělá práci, který ženská nerozumí a netuší co obnáší, snaží se uživit rodinu a tím je ve stresu, ženská je doma a ze všeho jí hrabe. A pak se dohadují o tom kdo je víc unavený.

To je číčovina, jako kdybysme my do práce nikdy nechodily :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cybele
18.9.12 14:19

Příspěvek upraven 23.05.13 v 05:01

• Citovat
  • Upravit
12958
18.9.12 16:56

Tak nějak mi není jasné, že jim v tom chlapském mozku nedojde, že jsme většinou také chodily do práce, a tak odrovnané jsme z ní nebyly.

Já doma takov exemplář naštěstí nemám. On už byl z domu vycepovaný jinak.

Co by ti partner asi řekl, kdybys mu řekla něco ve smyslu. „Podívej se, já jsem také chodila do práce, ale teď jsem unavenější než tehdy. Když to srovnám a já srovnání mám, tak to, co dělám teď, je pro mě mnohem více náročnější, než je chození do práce. Nemá smysl se dohadovat, kdo je unavenější, protože já se cítím unavenější než když jsem byla v pracovním procesu, a pokud mám být milejší, potřebuji od tebe více účasti na chodu domácnosti.“

S menší únavou by se snad zlepšil i tens sex. U mě to funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lusil
2.4.13 21:18

nadoby

Ahojky tak ja si uvařím uklydím atd manžel opravi vymeni občas navaří nadéby to ani nahodou.No mam jen 23 ale myslím si že když manžel občas uvaří tak to stačí radeji at kutí a opravuje ja se aspon doma nenudim čekame prvni tak nemam co delat. Jsem z peti deti ale občas nechapu co ty ženy delaji beru jsem občas unavene ale abych ho kvuly tomu nutila delat mou praci ani nahodou to si odložím na druhy den a hotovo

• Citovat
  • Upravit
4476
3.4.13 08:34
@Lusil píše:
Ahojky tak ja si uvařím uklydím atd manžel opravi vymeni občas navaří nadéby to ani nahodou.No mam jen 23 ale myslím si že když manžel občas uvaří tak to stačí radeji at kutí a opravuje ja se aspon doma nenudim čekame prvni tak nemam co delat. Jsem z peti deti ale občas nechapu co ty ženy delaji beru jsem občas unavene ale abych ho kvuly tomu nutila delat mou praci ani nahodou to si odložím na druhy den a hotovo

Jsem zvedava, jestli tvuj nazor bude tak za rok stejny… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lusil
3.4.13 20:10

myslim že jo

No jsme spolu 6 let a nazor mam pořád stejní. Mne se lýbi doma v kuchyni a tak lýbi se mi to když chlap chodi do práce a žena je doma. Nevím nejak jsem ten antyfeminysticky typ.Mimo to jsem už od 12 let hlydala dve decka holčička byla retardovana. Prcci mnely rodiče pořád v práci a ja jsem jim tam stihala prakticky vše a to jsem se ješte nudila a pokračuje to dotet. Ale je to na každe žene jak si umy práci zorganizovat

• Citovat
  • Upravit
4476
3.4.13 21:00

No my se brali po deseti letech. Do ty doby mi take vsechny domaci prace prisly jako „brnkacka“, nic jsem neresila, nic jsem po nem nechtela. Ale jak dosli deti, tak ti povim, ze jsem horce zalitovala, ze jsem nebyla „narocnejsi“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zena123
4.4.13 04:31

Ahojky, chci Tě podpořit - rozhodně podle mě po něm nechceš moc, naopak ukrutně málo! Četla jsem diskusi a napadlo mě němolik věcí: 1. O té práci jsou to kecy. Můj manžel naopak říká práci „pracovená“ = dovolená. :mrgreen: Před víkendem, že ho zas čeká fuška. Přitom má nejen velice náročnou a zodpovědnou práci v nadnárodní společnosti jako vrcholový manager zodpovídající se přímo generálnímu řiditeli, ale také odpovídající plat. 8) To nepíšu proto, abych se vytahovala, ale aby neměl třeba Tvůj přítel výmluvu, že on živí rodinu lépe, že můj když doma funguje, asi v práci nic nedělá…

2. S tím souvisí kupodivu něco, o čem jsme se nedávno bavily se ségrou. Ona, že je to všude stejné, že má samé kamarádky, které jsou ve vztahu nespokojené. A já se zamyslela a zjistila jsem, že mám úplně samé kamarádky, které jsou spokojené a mají tyto společné rysy. Všechny jsme vdané před dětmi a ačkoli manželé vydělávají nadprůměrně, máme rozdělené domácí práce fifty fifty!

Samo, že nic není úplně růžové. Také si navzájem pořád stěžujeme na svoje manžely, kteří doma nic nedělají, ale vždy si vzpomenu na 2 příklady, které se mi nesmazatelně vryly do paměti: Jedna kamaradka (manzel projektovy manager) mi psala (skoda, ze to ted nemuzu najit!!!) On mi udela ty bezne male prace jako je vytirani nebo myti oken dobre, ale kdyz ma vycistit koberce, proste to neni dokonale, ja jsem vytocena do vyvrtky!!! Budu to muset predelavat! :mrgreen: A druha si stezovala na manzela, ze kdyz vesi ponozky, povesi kazdou zvlast, misto aby je priradil k sobe a pricvakl kolickem. Protoze takhle ona s tim ma pak moc zbytecne prace. :mrgreen: Takze nespokojenost svetem vladne!

3. Kdyz zacne mit muj manzel nejake „kecy“, utinam je uz v zarodku. Rikam mu at se nezlobi, ze ja mam prace 3 - a to myslim smrtelne vazne - chuvu, hodpodyni a kucharku. Co znamena hospodyne je jasne, 1× tydne k nam chodi pani na uklid - poklidi komplet + vyzehli manzelovy kosile za 7 hodin. Samozrejme jiz 2. den rano je to doma odznova. A to uz delam kazdy den ja. Kdybych si napocetla hodiny ciste prace, je to opravdu vic, nez 1 uvazek (a to nepocitam s tim, ze v zamestnani ma clovek prostoje i normalne, tak bych to mohla pocitat komplet). Tudiz vstavani s nasim miminem v 5:30 - vetsinou koncim narvanim nadobi do mycky a spustenim pracky ci susicky ve 22:30. Kdybych to prokalkulovala jen 100 Kc na hodinu, coz ma nase ukrajinska pani na uklid, verim, ze by se manzel prohnul, kdyz by mi za to mel platit (a to i pokud to vydelim 2). :mrgreen: Pardon, zapomnela jsem pripocist ted uz 1× nocni vstavani k malemu. Ja teda zarizuji i vse s autem, opravy, technickou, vymenu pneu, ale to moc nerocne neni. :-)

Co dela muj manzel: Kdyz prijde domu - vetsinou v 19 az 19:30 hod. Kompletne prebere peci o starsi dite. Uvari jemu a sobe veceri. Kdyz chci, uvari i pro me to same co diteti, sobe vari zvlast, je vegetarian. Ja pro nej ted uz nevarim ve vsedni den nikdy, o vikendu se stridame. Nakupy delam vetsinou ja, protoze jednak on nedokaze nakupovat kreativne a jednak radsi chci, at si vezme deti a ja si od nich odpocinu. Vzdy to ale vyjde, ze jde na nakup aspon 1× tydne - bud o vikendu nebo cestou z prace kdyz neco potrebuju. At zije obchodni centrum otevrene do 9 vecer!!! Pak vezme dite a jde ho uspat, coz v nasem pripade znamena adieu, protoze starsi sam neusina a i s manzelem mu to trva tak 1,5 h - 2. Jinak i sam od sebe pere, da do susicky, do mycky, z mycky, stara se o deti ve vsem, mel uz obe deti (mladsimu je ted 8 mesicu) sam nekolikrat jak na cely den, tak na cely vikend, nekolikrat na vecer kdyz jsem nekam sla. Rano vstava v 5:50 a jde vencit psa, 3× tydne veze dite do skolky.

Napisu to tak. Kdyz je nejaka mimoradna situace a musi treba neco opravit, nema na to cas, protoze ja mu rozhodne zadny volny cas nenechavam. Tak bohuzel neni cas ani na sex - to mu teda chybi hodne moc, ale rikam mu, at si zajisti hlidani. S tim nasim starsim nespacem, ktery dostane hysterak kdykoli se v novi probere a nekdo nelezi vedle nej na posteli to je uplne zabite… :-( Pritom mladsiho jen ulozim a usne sam, spi sam v pokojicku celou noc. Akorat ho budim 1× na jidlo, protoze spatne pribira. Kdyz ma muz reci, ze ny sel hned na materskou, reknu mu, ze by to nevydrzel ani 2 dny, o cemz jsem presvedcena. On by to zvladal, kdyz je s detmi sam, je jeste nadseny, ale ten stereotyp by ho zabil, to by nedal.

Takze za me, i kdybys delala jen pulku toho, co pises s dvojcaty na krku, jsi BOHYNE!!!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky