Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Závidím, hned bych měnila!
U nás manžel odjíždí po 6h ráno, vrací se když brzo, tak v 18h, není výjimkou 20-22h. Nají se, když je ještě světlo vylítne ven rychle udělat nejnutnější věci kolem baráku, často pak ještě do 1h ráno dodělává pracovní resty. O víkendech práce kolem domu a dodělávky do práce, někdy služebně mimo domov. Dvě děti a za měsíc + dvojčata k tomu. Hlídání 0, babi s dědou bydlí daleko. Do toho ještě i já pracuji z domova. Přijde mi to naprosto normální, z něčeho žít musíme.
Vzpamatuj se holka, máš luxusní mateřskou DOVOLENOU.
Příspěvek upraven 18.05.13 v 08:24
@anatal.ka Vypadá to jako ideál. O tom, že by 4× týdně hlídali rodiče nebo manžel pomáhá, si většina z nás může jen nechat zdát. Závidím hlavně ty rodiče. Manžel pomáhá taky, ale dost závidím maminkám, které bydlí v nájemním bytě a tak manžel nekmitá kolem baráku… A co děláte společně? Možná, že kdybyste měli více aktivit dohromady, necítila by ses tak sama? Nebo jak často se scházíš s kamarádkami? Co máš za koníčky? Nemohla by ses jim věnovat, když hlídají rodiče?
A teda dámy - diskuze typu - já jsem na tom hůř, tak co si stěžuješ, by mi teda nepomohla! Vždycky se najde někdo, kdo je na tom hůř, ale i jiný, kdo je na tom lépe a co? Zakladatelka chce řešit svoji aktuální situaci. Nejspíš chtěla podpořit, pochopit, jinak by to nezakládala…
Ahoj zakladatelko, tak já nevím, ale myslím, že když ti pomáhají rodiče, můžeš si pískat. Já tady žádnou pomoc nemám, manžel od rána v práci, vrací se okolo sedmé, dříve i okolo osmé, ale vrátí se, děti okoupe a dá je spát. Já mezitím uklízím. O víkendu býváme spolu, jde si zaběhat, ale jinak jsme spolu. Když někam potřebuji, musim si zaplatit hlídání, protože moje dvě dračí děti by se mnou u doktora nevydržely ani omylem. Jednou za čas přijede tchýně, tak si s děckama hraje a já udělám větší úklid, moji rodiče nejezdí, berou si děti k sobě, no ěli je tam jednou, děti každou chvilku nemocný nebo jsem s jedním nebo druhým v nemocnici a taky to musíme zvládat, tak nezoufej. Spíš potřebuješ vypadnout z toho stereotypu. CO kdyby rodiče pohlídali někdyo víkendu a vyjste vyrazili ven s manželem sami.
@Caty taky si myslím, že je to jen o stereotypu, že by si měli udělat s manželem volno sami se sebou, romantický víkend nebo tak něco.
@anatal.ka jsem na tom stejně. spíš ještě o něco hůř. manžel odchází ráno kolem 7 a vrací se mezi 19-20. víkend má volno tak 1× za měsíc a nikdo z rodiny mi nehlídá. holt sis takového chlapa vybrala tak ho máš. bylo by ti milejší aby nechodil do práce a žili jste z rodičáku? prostě chlapi vydělávají a tak jsou doma méně ![]()
@anatal.ka Na co si tu stěžuješ? Mám chlapa v zahraničí po většinu času. Mám 3 děti nejstarší 14 let nejmladší 1 rok. Koníčky co to je???
Nechápu takové dotazy. Máš super chlapa. Vydělá peníze postará se. a koukám že i dost pomůže. nestěžuj si…
Já si nestěžuji také. Vím do čeho jsem šla. Miluji ho a vážím si toho co pro nás dělá. A on si zas váží toho, co dělám já.
![]()
Najdi si koníčka, něco co tě baví. Ať je to sport nebo ruční práce. Já mám koníčků habaděj, že nevím co si po večerech vybrat
Já jsem začala s malým chodit do klubíku pro děti, našla jsem si kamarádky a hned je veseleji
Promluv si s manželem, že se cítíš sama. Jinak nevím co dělá za sport, ale jestli je i na víkend pryč tak by šlo se třeba jezdit dívat na zápasy ne?
Ahoj, muj chlap pres den taky pracuje furt, kolikrat i kdyz prijde domu, tak sedne k PC a maka, ale zase mame vikendy jen pro sebe a teda taky mi doma pomaha ![]()
Tezko rict, co vlastne doopravdy potrebujes, jestli dostat se mezi lidi, nebo byt vic s manzelem? K obojimu vede cesta pres hlidani. Kdyz mas hlidani, jdi na kafe, sportovat, nakupovat, cokoliv. A vikend bez prcka byste taky zvladli, abyste meli cas s manzelem jen pro sebe na nejakou romantiku nebo naopak akci. ![]()
Celkove vzato, ja ti vlastne zavidim, hlidani nemam zadne, takze jsem na dite vecne sama, vsude je se mnou, na kafe si v klidu nedojdu, konicky zadne a cely tyden se tesim na vikend, az si to rozdelime s chlapem ![]()
Asi je to hodne o pocitu…Byla jsem na rizikovce takze furt doma 37tt musela jsem se prestehovat k priteli protoze bych financne neutahla byt.Mam sice chlapa co se stara a ma me rad, ale prepadaj me pocity samoty, jsem ve meste kde nikoho neznam a jeste ktomu strach z porodu (prvorodicka) a co bude po porodu? Na prcka sama a nemam tu nikoho kdo by poradil…Ale jiste se to zvladne, musi
Penizky nic moc tak chapu ze pritel pracuje kdy se da at se mame fajn a hold neco za neco
Tak hlavy vzhuru ![]()
@lucie.t taky že závidí ![]()
Manžel dělá od rána do večera, pomoc od něj ani neočekávám, hlídání nemám. Navíc mám k miminu ještě školačku s poruchou učení…
Máš zlatej život, tak se nějak zabav a netvoř problém, kde není ![]()
Najdi si kamarádky!
Upřímně? Myslím si, že máš docela pohodu, nevím jaké máš dítko, jestli raubíře, je to horší, ale dvoulete dítě se už umí zabavit samo.
Ja mám děti dvě, žijeme v zahraničí, takže rodina daleko, čas od času si zaplatím chůvu, co mi mladšího vyveze chvilku v kočárku…4 půl dny v týdnu, tak jsem úplně vysmátá.
Manžel chodí úplně stejne, tlačím na něj, aby chodil nejpozději v šest, v sedm jdou děti spát a to chci aby mi pomohl. Víkendy jak kdy, někdy taky pracuje a já jdu s dětma ven, aby měl klid, někdy jde s nima on, ale fakt jen velmi zřídka. A že by si je vzal na celej víkend, to fakt ne.
Teď ráda rozjela malej pidibyznys, bavi mě šití, tak to chci nějak zužitkovat, ale čas na to si fakt kradu.
Máš fakt docela luxus, domácnost zvládneš s malým, může pomáhat, nebo mu pustíš pohádku, ale když přijdou rodiče, tak bych se věnovala nějakému koníčku - najdi si něco co tě naplní, něco vyráběj, to často lidi chytne, nebo se věnuj nějakému sportu, choď plavat, na kolo, nebo jen běhat. Cokoliv.
@anatal.ka Stejně jako většině ostatních se mi zdá, že máš prostě jen nějakou „depku“, protože takovou výpomoc jako ty, má málokdo.
Já mívám chlapa pryč skoro furt. Aktuálně na tři týdny.. Jinak chodí domů v 5 a pomáhá zabavit malého, na střídačku vykoupe. Pak nandá myčku a umyje lahve, občas zamete. Toť vše. Ale nestěžuju si. Máme to takto nastavené a až právě na ty občasné depky mi to vyhovuje. Děti mám 2 a občas mi to leze na mozek, ale co už ![]()
Jo a výpomoc nemám ABSOLUTNĚ žádnou.
Téda mít se jako ty tak si nestěžuju ![]()
My máem 3 děti manžel je v čudu věčně s dětma pomáhá minimálně, ted rpacvuje i soboty a nějaký hlídání mám fakt jen když je to nutné, sice mám nahoře tchýnku jenže chodí do práce a maximálně jsou kluci chvilku nahoře -ti dva starší. Abych měla půl den to neexistuje. Poslední dni chodím spát k půlnoci a vstávám před 6 a to se kris budí tak 2-3 jak kdy.
S jendím a kord dvouletákem by mi to přišla jako těžká pohoda:)
Nechci být hnusná, ale tohle mi skoro přijde jako provokace. Kdy jsi prosím tě sama? V týdnu tam máš rodiče, manžel chodí celkem brzo domů a ještě ti dost pomáhá, o víkendu je s vámi, tak nějak nevidím prostor pro samotu. Spíš se nudíš a hledáš problémy, kde nejsou. Co děláš, když ti rodiče hlídají dítě?