Manžel je chronický půjčkař

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
17.5.13 13:16

manzel je chronicky pujckar.

Ahojda, chtela bych poradit. Manzel uz od dob naseho seznameni, je ujetej do pujcek.Od velkych po male castky. Nekolikrat uz ma mamka to za nej zaplatila a takhle to slo dokola snad 6 let. Minuly rok v lete ri vzal 300 tis na rekonstrukci. Bohuzel z toho udelal minímum. Penize fuc. Navic jako manzelka jsem spoludluznik.Uz jednou takhle jsem musela slucovat pujcky a i zastavit dum. Nastesti jsem mela sanci prodat pozemek a byt cisty. Jenzeto zaclo zase nakou kartou od cetelemu.Jsem na rd, a jeho prijmy jsou taky jentaktak. Vsechny zdedene penhze padky na jeho dluhy, je, o rodina nam nikdy nic nedala.Uz me tohle fakt nebavi.Ted to doslo tak daleko ze opet mame americkou drahou hypo na 15 let! Nikdy jsme nic nedluzily poctive splacime, ale zit takhle me fakt desi.Mame tqg- male deti, a ja v praci toho taky moc mit nebudu. Navic prestal fungovat jako manzel, i domacnost bojkotuje. Minuky mesic mu jeho matka poslala 80 tis, na nejaky dluh.On ji to chce vratit, ale me mamce taky nikdy nic nevratil.Soto sh. Nxslim ze oproti tomu co dostal od nasi rodiny je tohle nefer.Rada bych tkse mamce vratila í jeho ale nejsem panbuh. Vzdycky jsme se mely dobre, a ted abych porad pocitala.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31273
17.5.13 13:21

Nevím co chceš poradit…
hlavně pokud byl takovýhle půjčkař odjaktěživa, tak si bohužel hloupá, že sis s ním pořizovala rodinu a navrch si ho vzala a stala ses tak spoludlužnicí na všech jeho sra*kách :nevim:
i když si dluhy vyřešíte, tak si nejspíš půjčí někde znova…takže nějaké oddlužení nebo podobná řešení nemá vůbec smysl ti říkat.

A proč si pořád takhle půjčuje? možná by pomohl psycholog, ale k tomu ho asi nedostaneš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3876
17.5.13 13:23

Hm, takový manžel za moc nestojí :zed: A co s těmi penězi dělá? No to bych ho hnala, aby si půjčil od našich peníze a nechtěl je vrátit. Já nevím, podle mě by bylo nejlepší se rozvést, ale chápu že jste spolu i z jiných důvodů než jsou peníze. Ale tvůj manžel mi přijde absolutně nespolehlivý, od muže bych čekala hmotné zajištění rodiny (kor když jsi na RD). Ale asi už tě to mělo varovat před svatbou, když víš že je takhle zvyklý a připadá mu to normální :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
17.5.13 13:24

A tebe takový život baví? Pokud to dělá už 6 let, tak pochybuju že se změní. Co kdyby přišel o práci? Co říká na to, že s těma půjčkama nesouhlasíš? :nevim:
Měla jsem podobného přítele, skoro 2 roky jsem čekala až splatí půjčky, abychom mohli mít rodinu. A dělal pořád nové a nové dluhy. Pak mi ruply nervy a poslala jsem ho včas do…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
17.5.13 13:24

No, tam asi bylo na case s tim skoncovat uz hned na zacatku (bud s pujckama nebo s partnerstvim). hypoteku bych z toho vynechala (pokud je rozumna), na to musi pristoupit hodne lidi. ale jinak je to dost zasadni problem a ten tvuj uvod mi prisel, jako by to manzel mel jako „hobby“.
na co si vlastne pujcuje?
jinak i behem manzelstvi se da uzavrit manzelska smlouva a tou se vyhradit proti zavazkum druheho (ale i vuci narokum). ovsem to by platilo az do budoucna. co uz dluzite ted, dluzite spolu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
17.5.13 13:25

Rozveď se a urychleně rozdělte SJM, ať jeho dluhy jsou jen jeho dluhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
17.5.13 13:25

Vidím pouze dvě reálná řešení - buď zúžení společného jmění manželů (což nevím jestli půjde, nejsem právník… :nevim: ). Anebo rozvod. Anebo se připrav na to, že v těch jeho sr..kách budeš plavat do smrti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
17.5.13 13:26

S takovým chlapem bych nemohla být. :nevim: Totální finanční negramota a ignorant. Což je existenčně ohrožující! Navíc sobec, který nejen že se s tebou o tom neporadí, ale ještě vysává úspory ze starých rodičů, kteří je budou v důchodu ještě moc potřebovat (anebo ohryzávat staré chlebové kůrky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
17.5.13 13:26

Okamžitě rozvod!!! Nevím co víc chceš slyšet… budeš po nějakým ocasovi splácet peníze do konce života? :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
17.5.13 13:27

Nechápu proč sis ho vlastně brala, když jsi to věděla už před svatbou? A proč sis s ním pořizovala děti? To fakt nechápu 8o :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.13 13:28
@Anonymní píše:
Ahojda, chtela bych poradit. Manzel uz od dob naseho seznameni, je ujetej do pujcek.Od velkych po male castky. Nekolikrat uz ma mamka to za nej zaplatila a takhle to slo dokola snad 6 let. Minuly rok v lete ri vzal 300 tis na rekonstrukci. Bohuzel z toho udelal minímum. Penize fuc. Navic jako manzelka jsem spoludluznik.Uz jednou takhle jsem musela slucovat pujcky a i zastavit dum. Nastesti jsem mela sanci prodat pozemek a byt cisty. Jenzeto zaclo zase nakou kartou od cetelemu.Jsem na rd, a jeho prijmy jsou taky jentaktak. Vsechny zdedene penhze padky na jeho dluhy, je, o rodina nam nikdy nic nedala.Uz me tohle fakt nebavi.Ted to doslo tak daleko ze opet mame americkou drahou hypo na 15 let! Nikdy jsme nic nedluzily poctive splacime, ale zit takhle me fakt desi.Mame tqg- male deti, a ja v praci toho taky moc mit nebudu. Navic prestal fungovat jako manzel, i domacnost bojkotuje. Minuky mesic mu jeho matka poslala 80 tis, na nejaky dluh.On ji to chce vratit, ale me mamce taky nikdy nic nevratil.Soto sh. Nxslim ze oproti tomu co dostal od nasi rodiny je tohle nefer.Rada bych tkse mamce vratila í jeho ale nejsem panbuh. Vzdycky jsme se mely dobre, a ted abych porad pocitala.

Ahojky, no je to průšvih, když se člověk dostane do tohoto kolotoče. Bohužel to bylo takto i u mého taťky, dokud podnikal, tak se to všechno dalo, ale od té doby, co přestal podnikat, příjem hrozně moc klesl a už se dostal do problémů a bohužel jsem se pro něj zadlužila i já, což jsem sice nikdy nechtěla dopustit, ale je to hold taťka. Nejlepší bude s manželem si o tom všem promluvit, že takhle to dál nejde a pokud opravdu stále nabírá půjčky, může se jednat i o „závislost“. Zní to asi divně, ale bohužel jak někdo může mít závislost na cigaretách, může být závislost třeba na nákupy v obchodech, ale i na půjčky. Už jsem o tom četla i nějaké články a dokonce o tom mluvili i v televizi, že i tento druh závislosti člověk může mít a v takovém případě by se s tím mělo něco začít dělat. Je mi jasné, že asi neřekneš manželovi, aby si zašel k psychologovi o tom popovídat. Znám to opravdu ze zkušenosti, jak to bylo u nás doma a taťka si to bohužel uvědomil, až když už bylo pozdě :(

• Citovat
  • Upravit
1174
17.5.13 13:32

Nevím, co se k tomu dá radit. Jestli si manžel svůj problém neuvědomuje nebo nepřipouští, tak s tím těžko něco bude dělat. Tohodle jsem se bála u svého předchozího přítele. Na nic neměl a na všechno si půjčoval. Pak mu to pomáhala splácet maminka. Ještě, že jsem ho opustila, i když hlavním důvodem pro rozchod byl jeho alkoholizmus. Jestli dobře chápu, tak tě tvůj manžel připravil o tvůj byt, pozemek a peníze, které si zdědila a které padly na splacení „společných“ dluhů. Navíc bezostyšně čerpá peníze od tvé maminky, které je ani nehodlá vrátit. Píšeš, že nefunguje ani jako manžel. Mě už by to stačilo k rozvodu.
Mě by zajímalo, kdy se naši zákonodárci zamyslí nad tím, že když už v manželství automaticky ručí oba za půjčku, mělo by být povinné, aby s tou půjčkou oba souhlasili a oba podepsali smlouvu :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.5.13 13:32

Pokud je to od začátku vztahu, tak chyba, že sis ho vůbec brala. Moje rada zní prostě - rozveď se. Současné dluhy už sice nespasíš, ale ty budoucí nebudou na tebe. Tvůj muž je buď nemocný nebo strašlivě bezohledný sobec, obzvlášť pokud už jsou v tom děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1522
17.5.13 13:35

@Ijaa U většiny smluv musí podepsat smlouvu oba, když jsou manželé. Existuje u většiny společností ale i půjčka do určité částky, kterou podepisuje jen jeden z manželů a ten druhý, když není na smlouvě podepsaný, tak neručí, i když jsou manželé. Tudíž autorka tohoto tématu musela smlouvu také podepsat, když je spoludlužníkem na úvěru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
17.5.13 13:37
@gabka1988 píše:
@Ijaa U většiny smluv musí podepsat smlouvu oba, když jsou manželé. Existuje u většiny společností ale i půjčka do určité částky, kterou podepisuje jen jeden z manželů a ten druhý, když není na smlouvě podepsaný, tak neručí, i když jsou manželé. Tudíž autorka tohoto tématu musela smlouvu také podepsat, když je spoludlužníkem na úvěru.

To není pravda! Manžel může sám cokoli podepsat i si vzít například leasing. Moje kamarádka to měla v manželství úplně stejně… rozvedla se a zůstal jí milion dluh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí