Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo jo souhlasím 50 tis v dnešní době neni moc, ale da se přežít. Zakladatelka asi nic moc nezmuze ja bych takove manžela kopla do zadku. Píse ze přestává fungovat i jako manžel tak nevidím důvod ho nějak obhajovat. Mi osobně by vadilo kdyby si můj muz bez mého vědomi zřídil kontokorent. Máme pouze hypotéku na byt, ale to v dnešní době snad každy
@Petkaelik píše:
Jo jo souhlasím 50 tis v dnešní době neni moc, ale da se přežít. Zakladatelka asi nic moc nezmuze ja bych takove manžela kopla do zadku. Píse ze přestává fungovat i jako manžel tak nevidím důvod ho nějak obhajovat. Mi osobně by vadilo kdyby si můj muz bez mého vědomi zřídil kontokorent. Máme pouze hypotéku na byt, ale to v dnešní době snad každy
Přežít? Já mít 50tisíc měsíčně, tak žiju jako madam! ![]()
@Brooucinda To jsem si myslela taky a zas takový terno to není, přijde mi to skoro stejný jako s dvackou ![]()
@pikola Dobře. Já si myslím, že v tom rozdíl je
To ale nic neměmní na situaci zakladatelky
Asi…
@Brooucinda píše:
Přežít? Já mít 50tisíc měsíčně, tak žiju jako madam!
přesně
my máme dvacku a jsme dva a za chvíli dokonce tři
a ještě z toho ušetříme
jako student nemám nárok na mateřskou takže to prostě zvládnout musíme, naštěstí jsem byla zvyklá na koleji vyžít s 5000 na měsíc
to mě naučilo a jsem za to ráda ![]()
@Veronikka OT-na mateřskou nárok nemáš, ale dnem porodu na RP jo…
Pokud jim ještě 50 zbývá, tak bych zkusila znovu s manželem promluvit, stanovit nějaká pravidla a hlavně zjistit, na co si půjčuje a jak tomu předejít.
Ono to je tak, ze čím víc člověk ma tím víc potrebuje. Kdyz jsem nebyla na MD měli jsme s manželem tak 60 tis a neusetrili jsme nic. Doma se nevarilo a chodili jsme skoro denne do našich oblíbených restauraci. Ted jsem doma máme 40 tis a naše existenční nutnost je asi 30 tis tak nám měsíčně neco zbyde, ale jime doma
někdo se cítí Bohaty s 20 tisíci a někdo chudý s 50 ti.
V současné době, hojně v Čechách psychology zaměstnává nový druh závislosti-závislost na půjčkách.
Ono je to stejné jako jakákoli nelátková a nealkoholová závislost. (Craving, lákavost toho mít na účtu zrazu hodně peněz, neochota nést následky tohoto jedání…). Bohužel mi to u Tvého chlapa tak připadá…
Teď jde o to kam ty půjčky plynou. Jestli na gambling, za kur*ama, za chlast, za drogy.. každopádně tohle není normální a minimálně za řeč to stojí, ale s takovým člověkem, co by nedokázal obhájit na co to má a co za to chce pořídit bych nebyl.
Bohužel je to tak. Znám člověka, co dělá pro Provident a tomu už prý dost lidí řeklo, že kdyby neměli nějakou půjčku, tak by se cítili divně. ![]()
@Ester13 píše:
V současné době, hojně v Čechách psychology zaměstnává nový druh závislosti-závislost na půjčkách.
Ono je to stejné jako jakákoli nelátková a nealkoholová závislost. (Craving, lákavost toho mít na účtu zrazu hodně peněz, neochota nést následky tohoto jedání…). Bohužel mi to u Tvého chlapa tak připadá…
@Veronikka Přesně tak. Podle mě není umění vyjít s 50tis, ale s 15 a třeba tří a přitom vést normální plnohodnotnej život… Ale jasné, záleží na okolnostech
Netuším, co chceš poradit, mě před chvílí ex takhle brečel, že nemá prachy, je to upa to samé, má kontokorent, má půjčky všude možně, 250 tis od banky… a splácí víc, než bere.. já bych ho poslala do háje, ostatně já jsem to kdysi aji udělala a jedině dobře, takový člověk se nikdy nezlepší, já tomu nevěřim
mmchdm, ať o půjčkách víš, nebo nevíš, jsi spoludlužníkem a být Tebou, šupajdím pryč, než se z toho stanou částky, které nikdy neslatíš. Mě připadlo po rozvodu asi 200 tis, teď už byl to bylo hodně přes milion… A ještě dodatek, netuším, za to ty prachy utratil.. to je pořád něco, nemá co jíst, ale koupí si bundu za 5 litrů a pod.. já vyžiju s třetinou jeho příjmu a zvládám, on nee.. a tenhle týden si zase vzal někde kontáč 10 tis.. jediné štěstí, že jsme rozvedený 3 roky, jinak bych ho asi odpravila ![]()
Jestli už nejsou v tom stadiu, kdy 50 tis. je příjem, ale 40 000 Kč splátky, to se pak blbě žije…