Jsem hrozně hubená. Může to mít vliv na otěhotnění a těhotenství?

Anonymní
13.7.19 13:09

Jsem hrozně hubená

Zdravím všechny. Píšu anonymně, neboť je tohle pro mě dost citlivé téma a moc o tom s nikým nemluvím. Ale přitom mám velkou potřebu to rict tak nějak všem.
Jsem dost hubená. Při svých asi 164cm (nevím přesně) vážím 44 kilo a je mi 20. Jsem takhle hubená úplně odjakživa. I když bych řekla, že jím úplně normálně, tak i když se snažím, tak nepřiberu prostě nic. To jak jsem hubená mě někdy trápí, ale prostě nevím co s tím (nebo spis nemám až tak silnou vůli). Ale hlavně co tím chci rict je to, ze důvod proč mě to trápí není vlastně vůbec kvůli mé váze, ale kvůli narázkám ostatních. Myslím, že většina lidí si neuvědomuje, že když hubenému člověku řeknete:,,Proboha nažer se. Vypadáš hrozně” je úplně to samy, jako byste tlustému člověku řekla:,, Proboha nežer už, vypadáš hrozně”. Já osobně se necítím nějak nekomfortně. Nikdy mě moje hubnost nijak neomezovala. Ale teď jsem z toho docela ve stresu, protože se bojím, že kvůli tomu třeba nebudu moc otěhotnět, nebo budu mít nějaké jiné problémy, co se týče těhotenství a porodu. A když někde řeknu o dětech, tak všichni začnou, že já se svou postavou nemůžu dítě odnosit. Navíc mám pocit, že když je někdo při těle, tak by mu to nikdo neřekl, aby mu neublížil, ale u mě teda moc lidi tuhle zábranu nemá. Máte někdo třeba stejný problém? Nebo je taky nějaká z vás hubená a má děti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Štofik
13.7.19 13:14
@Anonymní píše:
Zdravím všechny. Píšu anonymně, neboť je tohle pro mě dost citlivé téma a moc o tom s nikým nemluvím. Ale přitom mám velkou potřebu to rict tak nějak všem.
Jsem dost hubená. Při svých asi 164cm (nevím přesně) vážím 44 kilo a je mi 20. Jsem takhle hubená úplně odjakživa. I když bych řekla, že jím úplně normálně, tak i když se snažím, tak nepřiberu prostě nic. To jak jsem hubená mě někdy trápí, ale prostě nevím co s tím (nebo spis nemám až tak silnou vůli). Ale hlavně co tím chci rict je to, ze důvod proč mě to trápí není vlastně vůbec kvůli mé váze, ale kvůli narázkám ostatních. Myslím, že většina lidí si neuvědomuje, že když hubenému člověku řeknete:,,Proboha nažer se. Vypadáš hrozně” je úplně to samy, jako byste tlustému člověku řekla:,, Proboha nežer už, vypadáš hrozně”. Já osobně se necítím nějak nekomfortně. Nikdy mě moje hubnost nijak neomezovala. Ale teď jsem z toho docela ve stresu, protože se bojím, že kvůli tomu třeba nebudu moc otěhotnět, nebo budu mít nějaké jiné problémy, co se týče těhotenství a porodu. A když někde řeknu o dětech, tak všichni začnou, že já se svou postavou nemůžu dítě odnosit. Navíc mám pocit, že když je někdo při těle, tak by mu to nikdo neřekl, aby mu neublížil, ale u mě teda moc lidi tuhle zábranu nemá. Máte někdo třeba stejný problém? Nebo je taky nějaká z vás hubená a má děti?

Já mám při 164cm 48kg. A màm taky problém nabrat. Hlavně jak je stres, tak hubnu :roll: Ma sníženou funkci šž. Jíš všechno nebo něco ne? Co říkaj lidi bch neřešila, musíš se to naučit odpálkovat. Ať se staraj o svoje špeky. Klidně takhle hnusně :nevim: Oni se s tebou taky nemazlí.

• Citovat
  • Upravit
6664
13.7.19 13:17

Já si myslím, že když ti je 20, tak se toho ještě může hodně v průběhu následujících let změnit, jasně, že už jsi dospělá a ne dítě, ale co si pamatuju, tak jsem taky ve 20 měla o dost jinou postavu, než třeba o 5 let později, bez nějaké změny stravy nebo životního stylu.

Jinak ano, mám v okolí hned několik hodně hubených holek, které mají normálně děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
13.7.19 13:20

A víš co, lepší když jsi taková, než 100 kg velryba. Alespoň po světě nevlacis zbytečný speky. Měj se ráda :srdce:. A blby reci klidne odpovez a ty nezer… Klidně. Já jsem tedy vyssi nez Ty a mám i více kg, ale pusobim stihle a kdyz mi obcas někdo něco takového řekne, obvykle reknu:nezavid, prosim Te, jim co chci a je mi krasne lehce na svete. Nemusím hlídat každý deko a nevim, co je to dieta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
13.7.19 13:24

Kamarádka má 38 a je takhle hubena pořad… a to teda žere neskutečně… má dvojčata-prirozene… donosila je až do konce, měla snad největší břicho, co jsem viděla, ale dala to ;) takže klídek, já jsem selka, co projde kolem sladkého a vyroste ji sádlo na břiše před očima :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
13.7.19 13:24

- -

• Otehotnela jsem pri 48kg/165cm. Mam 2 deti, rozene tyden po terminu. U obou jsem nabrala +25-30kg a po 10ti mesicich mi zakazovali kojit, protoze jsem mela vahu zase tak nizko. Krev a st. zlaza vzdy ok.

Zkus jist vic bilkovin. Ja moc masu nedam, takze jim spis vajicka a tvrde tucne syry a za posledni 3 mesice mam 3kg nahore. Az se sama divim :lol:

A k tem recem, presne jak pises, mam to same. Ale jak pribrat, to uz mi nikdo nerekne. Ja chodila i na injekce B12ky a nepribrala jsem ani deko. A to jako fakt zeru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
13.7.19 13:26

Myslím, že můžeš mít nějaké problémy se štítnou žlázou. Jedna moje známá je také tak hubená, bere nějaké léky na štítnou žlázu. Bez problémů otěhotněla a porodila dvě děti. Pokud bych si měla vybrát jestli být tlustá nebo takhle hubená, tak rozhodně hubená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
13.7.19 13:35

Ahojky, tak ja si myslim, ze to neni zas az takova hruza…ja treba merim 176cm a vazim 57kg, takze taky jsem tycinka!
Driv mi to dost vadilo a byla jsem nestastna, protoze lidi maji tendenci ponizovat ostatni!

Ted uz to mam na salamu…lepsi je byt hubeny nez vypadat jako tucny sele!
Treba nedavno mi kolegyne v praci rekla, ze jsem vychrtla a at se jdu najist! Tak sem si ji poradne prohlidla a rekla jsem ji, ze ona je ta posledni, ktera by mi mela radit ohledne vyzivy, kdyz sama ma asi 165cm a vazi 90kg :D Tak at si dojde dat bucek a me at da pokoj :lol: :lol: :lol:

Ja zatim deti nemam, nemuzu je mit(zatim), ale u me jde o neco jineho nez hubenost. Moje sestra je hubenejsi nez ja a ma dve krasny deti a problem s otehotnenim nema :D a jedna moje kamaradka vypadala uplne jako kosticka a deti ma tri…pokud je takhle clovek od prirody a neni to dusledek toho, ze drzi diety, tak se neni ceho obavat :D

Uzivej zivota a naferovku kazdyho posly do p…e :D od ty doby co jsem zacala pouzivat proti ostatnim to, co oni na me, tak mam klid :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
13.7.19 13:35
@Anonymní píše:
Jsem dost hubená. Při svých asi 164cm (nevím přesně) vážím 44 kilo a je mi 20. Jsem takhle hubená úplně odjakživa. I když bych řekla, že jím úplně normálně, tak i když se snažím, tak nepřiberu prostě nic. To jak jsem hubená mě někdy trápí, ale prostě nevím co s tím (nebo spis nemám až tak silnou vůli). Ale hlavně co tím chci rict je to, ze důvod proč mě to trápí není vlastně vůbec kvůli mé váze, ale kvůli narázkám ostatních. Myslím, že většina lidí si neuvědomuje, že když hubenému člověku řeknete:,,Proboha nažer se. Vypadáš hrozně” je úplně to samy, jako byste tlustému člověku řekla:,, Proboha nežer už, vypadáš hrozně”. Já osobně se necítím nějak nekomfortně. Nikdy mě moje hubnost nijak neomezovala. Ale teď jsem z toho docela ve stresu, protože se bojím, že kvůli tomu třeba nebudu moc otěhotnět, nebo budu mít nějaké jiné problémy, co se týče těhotenství a porodu. A když někde řeknu o dětech, tak všichni začnou, že já se svou postavou nemůžu dítě odnosit. Navíc mám pocit, že když je někdo při těle, tak by mu to nikdo neřekl, aby mu neublížil, ale u mě teda moc lidi tuhle zábranu nemá. Máte někdo třeba stejný problém? Nebo je taky nějaká z vás hubená a má děti?

Ahoj :mavam: Netrap se, jednak je ti dvacet a v tom veku je uplne ok byt hodne hubena… s vekem naberes, ani nebudes vedet jak. Kazdopadne ale doporucuju navstivit dr a endokrinologii, vysetrit si stitnou a hormony.
Jinak - ano, ty kecy na hubenost taky znam :roll: a vetsinou to trousi zavistivci. V dnesni dobe je totiz vlastne “normalni” spise nadvaha a kdo je hubeny, tak se holt odlisuje :nevim: a kdo se odlisuje, ten to dostane sezrat. Nic si z toho nedelej. V jednom obdobi jsem mela dost velkou podvahu a tohle rypani jsem slysela snad denne :roll: a co o to, ale nektere damy mely i tu drzost na me sahat a mackat mi ruku pod ramenem, hledat zebra, vselijak me pichat :pocitac: Vzdy jsem hodila ignor, ale jednou me jedna kolegyne tak dopalila, ze jsem na ni fakt uz vyjela, at se stara o sebe a ze nemam zajem poslouchat jeji reci, co je ji do me a at se podiva na sebe - no a ona se sla omluvit :P
Takze radim - odpalkovat a nebat se. Taky odpalkujes nekoho, kdo prudi, ze jsi tlusta,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
13.7.19 13:36

Neposlouchej lidi. Každej je největší odborník na cizí problémy :lol:
(PS, proto jsme všichni tady, popojedem. :lol: )
Každopádně časem možná poznáš, že bez ohledu na to, jak žiješ, VŽDYCKY do tebe bude někdo rejt. S tou váhou nevyjímaje. Když budeš mít sto, když budeš mít sedmdesát, když máš čtyřicet… ale věř tomu, že zrovna tak si někdo kecy na jídlo a váhu najde, i kdybys měla super ideálních 56 kilo a držela je konstantně 10 let, stejně někomu přijdeš moc taková nebo maková a poznámky mít bude :lol:
Nauč se to pouštět jedním uchem dovnitř a druhým ven… Znáš to přísloví o tvých botách, co v nich nikdo neušel deset mil…? Lidi kecat můžou, ale ty se taky můžeš rozhodnout, jestli jejich kecy musíš brát vážně. To je celý ;)
Ad strach ze zdravotních problémů, to kdyžtak řeš s doktory… ale předem bych se nebála, podívej, jak se množí podvyživená Afrika. Není to vhodný přirovnání, omlouvám se, ale u zvířat taky platí, že snáz zabřezne vyhublá než ztučnělá samice…
Upřímně… sice taky zastávám názor, že lepší hubená než tlustá, ale taky jsem potkala v životě pár holek hubených až o strach… a třeba v pozdějším věku už to fakt nevypadá pěkně. Možná by stálo za to pořešit třeba i výživového poradce nebo nějaké fitness tréninky, nabrat svalovou hmotu? Jen nápad. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
13.7.19 13:40

@peta1003
Jo,90 kg a 165 cm…od techto typu lidi takove kecy fakt sedi. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
13.7.19 13:43

Ve 20 letech jsem mela 49kg na 173cm. Behem 5 let jsem pribrala na 58kg. Ani nevim jak. A to si drzim. Jestli tobe to takhle vyhovuje, a citis se dobre, tak se netrap. Casem priberes.

• Citovat
  • Upravit
247
13.7.19 13:47

Já mám 182 cm a 58 kg a mám 2 krásné zdravé děti. Narazky na svou postavu taky slýchávam, ale už jsem se je naučila přecházet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tazvesnice
13.7.19 13:56

Ja znam tolik i vice hubenych holek, nez jsi Ty a spousta jich ma bez problemu donosene deti, takze tyhle „mile kecy“ okoli hazej za hlavu ;) jen jeste takovy poznatek, vetsina tech deti sla ven cisarem, coz uz muze byt asi tou hubenosti, ale taky nemusi :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.7.19 14:00

@Lana25 Jím právě snad úplně vsechno, kromě hub. Jídlo mi fakt problém nedělá. Ale s tou štítnou žlázou už jsem to řešila s doktorkou, když mi bylo asi 13 a nic. Takže mi doktorka řekla, že se to třeba změní pubertou a taky nic. Myslím teda, že už jsem z puberty venku 8o :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová