Jsem moc vztahovačná?

Anonymní
27.6.21 14:16

Jsem moc vztahovačná?

Chci se jen zeptat jestli se chovam spravne nebo si to beru az moc osobne. S ex mame stridavou peci a vychazime spolu. Jedna se o to, ze kdyz me pozada ze treba nemuze dceru vyzvednout, protoze ma neco naplanovaneho nebo kdyz jsem v praci do 19 hodin a on mi napise jestli bude nekdo doma(bydlim u pritele) ze by ji tam odvez uz v 17 hodin. Ex vi jak jsem v praci a byli jsme domluveny ze mi ji na 19 hodinu priveze. No a pritelovi se to nelibi, ze kdyz ji ma dneska on tak at se o ni stara a priveze tak jak jsme domluveny. Jenze ja mam pocity, ze je to smerovany na dceru, a ja mam v hlave proste ze kdyz ex napise jestli muzu pro ni prijet driv apod.ze proste pojedu, je to ma dcera. Zase chapu pritele. Ale prvotni pocity jsou, ze at ji priveze kdy chce, je to ma dcera, prece mi to nevadi ze bude u me o 2 hodiny driv. Jak to vidite vy, z netranneho pohledu? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1103
27.6.21 14:22

Hele, tam jde hlavně o to, že si taky potřebuješ naplánovat svoje věci, ne se přizpůsobovat ex. Samo, dcera má mít možnost kdykoliv se k tobě vrátit, ale z vlastního rozhodnutí, ne proto že si tvůj ex usnadňuje práci. Na co se domlouváte kdy ti jí přiveze, když to pak tvůj ex nedodržuje?? Další věc, trochu z jiného úhlu pohledu bych se pozastavovala nad jednáním tvého současného přítele, vadí mu to principiálně, nebo mu prostě vadí že bude mít svůj domácí klídeček o dvě hodiny zkrácen? To by mě asi zarazilo. Jaký má k dceři vztah? Bacha na to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
27.6.21 14:30
@Anonymní píše:
Chci se jen zeptat jestli se chovam spravne nebo si to beru az moc osobne. S ex mame stridavou peci a vychazime spolu. Jedna se o to, ze kdyz me pozada ze treba nemuze dceru vyzvednout, protoze ma neco naplanovaneho nebo kdyz jsem v praci do 19 hodin a on mi napise jestli bude nekdo doma(bydlim u pritele) ze by ji tam odvez uz v 17 hodin. Ex vi jak jsem v praci a byli jsme domluveny ze mi ji na 19 hodinu priveze. No a pritelovi se to nelibi, ze kdyz ji ma dneska on tak at se o ni stara a priveze tak jak jsme domluveny. Jenze ja mam pocity, ze je to smerovany na dceru, a ja mam v hlave proste ze kdyz ex napise jestli muzu pro ni prijet driv apod.ze proste pojedu, je to ma dcera. Zase chapu pritele. Ale prvotni pocity jsou, ze at ji priveze kdy chce, je to ma dcera, prece mi to nevadi ze bude u me o 2 hodiny driv. Jak to vidite vy, z netranneho pohledu? :nevim:
Vidím to tak, že přítele dcera obtěžuje a nechce jí mít na krku. Klasika.
Na druhou stranu ex by měl dodržovat dohodu. Pokud je to vyjímečně samozřejmně bych to neřešila může se to stát. Pokud to dělá každou chvíli vadilo by mi to a řešila bych to.
I když nakonec stejně zjistíš, že si na něm nic nevezmeš pokud to nebude chtít řešit a měnit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.21 14:30

@nototo jemu jde o princip. Ex vetsinou nedodrzuje dohodnutej cas kvuli svym konickum a ted prave kvuli sve nove pritelkyni, protoze bydli dal tak aby tam mohl byt driv. :nevim: s dcerou v pohode, nemam pocit ze by mu nejak,,prekazela"

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.6.21 14:32

@prokr no je to caste. A hlavne ji vetsinou vozim ja, on malo kdy mi ji priveze, bud si ji vyzvednu ze skoly a nebo jedu k nemu. Delam to pro dceru a tak to mam proste nastavene, ale nevim jestli dobre.

• Citovat
  • Upravit
19388
27.6.21 14:36

Proc chtel tu stridaviu péči, když je neschopnej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
27.6.21 14:37
@Anonymní píše:
@prokr no je to caste. A hlavne ji vetsinou vozim ja, on malo kdy mi ji priveze, bud si ji vyzvednu ze skoly a nebo jedu k nemu. Delam to pro dceru a tak to mam proste nastavene, ale nevim jestli dobre.

Tohle bych nedelala. Pokud meni cas, tak at vozi on :nevim:

Jinak nevim, moc tomu nerozumim, vy se hadate, kdo ji nechce? :think: pokud priteli vadi, ze tam s nim bude sama, kdyz ty jsi v praci, tak bych exacovi rekla, ze to nejde, co je na tom?

Mate tam zbytecne dusno (ne ze bych to neznala, ale ze strany clovek vzdycky vidi lip), zkus se zamerit na to dite :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33540
27.6.21 14:38

Já ti nevím no, děláš to ale pro dceru, jde přece v první řadě o to, aby byla spokojená. Píšeš, že ex tě požádá, zeptá se, ne že ti to oznámí. Kdybys řekla že to nejde, tak by jí musel dovézt později, ale pokud to jde, tak v tom nevidím problém. Tvému příteli to vadí proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
27.6.21 14:39
@Anonymní píše:
@prokr no je to caste. A hlavne ji vetsinou vozim ja, on malo kdy mi ji priveze, bud si ji vyzvednu ze skoly a nebo jedu k nemu. Delam to pro dceru a tak to mam proste nastavene, ale nevim jestli dobre.

No když už jsi na to přistoupila měnit se to asi bude těžko. Máte tu dopravu a časy předávání v rozsudku? Pokud ne a nebude s ním řeč můžeš mu pohrozit soudem, ale i kdyby na to došlo a on to nedodržoval nic si na něm nevezmeš.
V tomto jsou naše zákony úplně na h…o. Jediný co Ti zbývá pokud se nedohodnete je to zkousnout, protože jinak to bude vždy odnášet nějakým způsobem dcera.
A promiň, ale o vztahu přítele k dceři si nedělej iluze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.21 14:46

Priteli jde o to, ze tenkrat ex kricel ze si ji vezme do dve pece, a neni to davno co mi oznamil ze se MOZNA nekdy bude stehovat 80 km daleko, takze dcera bude o me. Neplatime si zadne alimenty, mame peci spolecnou, proste na domluve a to mame tam ze kdyz jsem v praci je u neho a kdyz jsem doma je u me. Minule si ji mel take vyzvednout ze skoly, sla jsem druhy den na ranni. Pak mi volal jestli ji vyzvednu. Takze jsem ji vezla do skoly, pak pro ni a on si ji vyzvednul. Dcera netrpi, jemu jde o ten cas aby nejel takhle pozde. Pritel cely vikend maluje, takze jsme to naplanovali ze az bude dcera u taty tak se vymaluje. Asi mu vadi, ze takhle se nabourava nase dohoda doma.

• Citovat
  • Upravit
14127
27.6.21 14:48
@prokr píše:
No když už jsi na to přistoupila měnit se to asi bude těžko. Máte tu dopravu a časy předávání v rozsudku? Pokud ne a nebude s ním řeč můžeš mu pohrozit soudem, ale i kdyby na to došlo a on to nedodržoval nic si na něm nevezmeš.
V tomto jsou naše zákony úplně na h…o. Jediný co Ti zbývá pokud se nedohodnete je to zkousnout, protože jinak to bude vždy odnášet nějakým způsobem dcera.
A promiň, ale o vztahu přítele k dceři si nedělej iluze.

Prosim te, to ma bejt v zakonech, kdo co kam vozi nebo co? Proste ma pusu, takze otci rekne: ‚nezlob se, dnes se mi to nehodi, pocitam s tou sedmou‘. A kdyz se zepta, jestli bude doma chlap, tak rekne: ‚tyjo, fakt nevim, neco rikal o pivu, ale nevim, ktery den… uz musim letet, nekomplikujme to, diiiik‘

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
27.6.21 14:50
@Anonymní píše:
Priteli jde o to, ze tenkrat ex kricel ze si ji vezme do dve pece, a neni to davno co mi oznamil ze se MOZNA nekdy bude stehovat 80 km daleko, takze dcera bude o me. Neplatime si zadne alimenty, mame peci spolecnou, proste na domluve a to mame tam ze kdyz jsem v praci je u neho a kdyz jsem doma je u me. Minule si ji mel take vyzvednout ze skoly, sla jsem druhy den na ranni. Pak mi volal jestli ji vyzvednu. Takze jsem ji vezla do skoly, pak pro ni a on si ji vyzvednul. Dcera netrpi, jemu jde o ten cas aby nejel takhle pozde. Pritel cely vikend maluje, takze jsme to naplanovali ze az bude dcera u taty tak se vymaluje. Asi mu vadi, ze takhle se nabourava nase dohoda doma.

No a co dela, kdyz reknes, ze ji nemuzes vyzvednout? Kdyz proste nemuzes? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.21 14:52

@FlorenceF Jenkins vymysli kdo ji vyzvedne nekdo jinej? Dnes kdyz jsem mu rekla ze to nejde at mi ji priveze proste po praci, tak mi ji priveze na parkoviste pred kram, jdu nakoupit. :nevim: a nebo proste ceka az muzu ja.

• Citovat
  • Upravit
5593
27.6.21 14:59
@FlorenceF Jenkins píše:
Prosim te, to ma bejt v zakonech, kdo co kam vozi nebo co? Proste ma pusu, takze otci rekne: ‚nezlob se, dnes se mi to nehodi, pocitam s tou sedmou‘. A kdyz se zepta, jestli bude doma chlap, tak rekne: ‚tyjo, fakt nevim, neco rikal o pivu, ale nevim, ktery den… uz musim letet, nekomplikujme to, diiiik‘

Ne v zákonech samozřejmně nemá být kdo koho kam vozí :mrgreen:.
Ale mělo by platit, že pravomocný soudní rozsudek je závazný pro obě strany. Ve skutečnosti je to tak, že když je v rozsudku styk otce s dítětem každý druhý víkend a taťka se půl roku neukáže je to v pořádku. Když matka otci dítě půl roku odmítá vydávat a on to vyhrotí má matka problém a velkej.
To samý s bydlištěm, když se matka s dětmi v péči chce odstěhovat 200km od původního bydliště a otec nesouhlasí má smůlu. Když se otec odstěhuje na druhý konec světa -v pořádku, nikdo to řešit nebude.
Tohle já prostě považuju za hodně, hodně špatné a vrcholně neférové nastavení.
Ale to zakl. řešit nechce, takže se omlouvám za plevelení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.21 15:08

@prokr je to bohuzel tak :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat