Vulgarismy - mezilidské vztahy

396
24.6.21 12:07

Vulgarismy - mezilidské vztahy

Dobré odpoledne,
dámy, opět bych zde chtěla založit diskuzi. Týká se to vulgarismů. Já je naprosto nesnáším. Zvlášť ty, které jsou mířené na člověka. U nás doma se sprostě nikdy nemluvilo, asi proto to mám tak vštípené.
Třeba snesu slova jako h- - zl (ve smyslu zlý člověk, ne toaleta) kretén, idiot, imbecil, debil, pitomec… Nejsou sice pěkná, ale ok, přimhouřím oko. I když se jim snažím také vyhýbat.
Ale nesnáším a nemohu vystát vulgarismy, které jsou odvozené od sexu.
Máme sousedy, kteří se tak běžně titulují a oslovují. Třeba zrovna teď.
Mají syna, 13 let, je to extrémně zlobivé dítě a rodiče ho titulují také vulgarismy. Ať je dítě jaké chce, přijde mi to moc. To už je podle mě fakt lepší mu dát pár na zadek, než toto (nejsem zastánce tělesných trestů), na druhou stranu slova bolí víc než facka a myslím si, že z toho kluka opravdu vyroste darebák, nic víc. Nebo člověk bez sebevědomí. Chápu, že zlobí, ale rozhodně mi nepřijde v pohodě ho takhle titulovat.
U nás doma se takhle nemluví a nejsem na to zvyklá. Jdu do mdlob, když ty výrazy slyším.

Jak to vnímáte Vy? Také nesnášíte takové vulgarismy? Co si o tom myslíte? Děkuji.

Příspěvek upraven 24.06.21 v 12:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1870
24.6.21 12:12

Sproste slovo pouziji pouze, kdyz potrebuji „upustit paru“, ne jako osloveni nebo nadavku jinemu cloveku. Ale po tobe se to ani neda cist. Polovinu tech slov asi ani neznam, protoze si je nedokazu domyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
24.6.21 12:15
@Kosopemi píše:
Sproste slovo pouziji pouze, kdyz potrebuji „upustit paru“, ne jako osloveni nebo nadavku jinemu cloveku. Ale po tobe se to ani neda cist. Polovinu tech slov asi ani neznam, protoze si je nedokazu domyslet.

Příspěvek upraven 24.06.21 v 12:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4942
24.6.21 12:15

Mě občas nějaké to sprosté slůvko ulítne, ale moje maximum je tak de-il, kr-ten - a to ještě tak, že zanadávám třeba na anonymního řidiče v provozu. Nazývat tak vlastní dítě je hodně přes čáru. Žiju v sociální bublině, kde se takhle nemluví. Bohužel jsou rodiny, kde je tohle normální a ty s tím nic moc nezmůžeš :nevim:
PS: půlku těch výrazů, co vypisuješ se mi ani nepodařilo identifikovat :lol:
edit: už to vidím, že je to asi nějaká místní automatická oprava a že to hází, když dá člověk hvězdičku doprostřed slova.

Příspěvek upraven 24.06.21 v 12:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
24.6.21 12:17
@vedma007 píše:
Mě občas nějaké to sprosté slůvko ulítne, ale moje maximum je tak de-il, kr-ten - a to ještě tak, že zanadávám třeba na anonymního řidiče v provozu. Nazývat tak vlastní dítě je hodně přes čáru. Žiju v sociální bublině, kde se takhle nemluví. Bohužel jsou rodiny, kde je tohle normální a ty s tím nic moc nezmůžeš :nevim:
PS: půlku těch výrazů, co vypisuješ se mi ani nepodařilo identifikovat :lol:

Já vím, nějak se to upravilo samo od sebe :D. Vypsala jsem je výše, třeba to už bude čitelnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77458
24.6.21 12:17
@Kosopemi píše:

tato založená diskuse je divná - připadáš mi jako nějaký úchyl s tím vyjmenovávaním sprostých slov - proč to proboha děláš?
to jako nestačí napsat, že nesnášíš vulgarismy a sprostá slova?
po přečtení tvého příspěvku se mi chce zvracet, jsi divná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77458
24.6.21 12:18
@Mia2020 píše:
Dobře, například je uvedu lépe.
 Třeba:
  • zku**ený
  • vyk***ený
  • z**d
  • ko**t
  • ču**k
  • do**či
  • mr**t na to

Apod.

a k čemu je dobré tady vyjmenovávat různá sprostá slova? co si tím kompenzuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
24.6.21 12:20

Tak já semtam vulgarismus použiji, když něco dělám a nejde mi to. Nebo třeba při sledování zpráv, když slyším jaká moudra lítají z úst našich politiků. Ale v životě bych takto netituloval svou ženu, děti a celkově rodinu. Máme také sousedy co se titulují výrazy, které uvadíš. Vadí mi to, protože mají dvě malé děti a to starší (čtyřletou holčičku) nazývají dost podobně. Těch dětí mi je líto, dospělých ne, je to jejich život. Lítost je ale to jediné co zmuzu, nezmenim to. Tak to prostě neresim, je to jejich vizitka, jejich děti a jejich život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
24.6.21 12:21
@stinga píše:
tato založená diskuse je divná - připadáš mi jako nějaký úchyl s tím vyjmenovávaním sprostých slov - proč to proboha děláš?
po přečtení tvého příspěvku se mi chce zvracet, jsi divná

Chtěla jsem jen udat příklady, pro představu. Jsem to napsala tak, aby si to každý domyslel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
24.6.21 12:22
@stinga píše:
po přečtení tvého příspěvku se mi chce zvracet, jsi divná

Ale ja po nikom nechtela vyjmenovavat vulgarismy. Opravdu reagujes na muj prispevek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77458
24.6.21 12:24
@Kosopemi píše:
Ale ja po nikom nechtela vyjmenovavat vulgarismy. Opravdu reagujes na muj prispevek?

ne, promiň, to mělo být na zakladatelku, jsem se nějak špatně uklikla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
24.6.21 12:24
@stinga píše:

Jak jsem již řekla, chtěla jsem, aby bylo jasné, co tím myslím a co mám na mysli. Nechtěla jsem být sprostá, doufám, že to nevyznělo nějak blbě, jenom jsem o tom chtěla diskutovat a slyšet vaše názory. Pokud to někoho urazilo, tak se omlouvám, to jsem opravdu nezamýšlela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
24.6.21 12:26
@stinga píše:

Na to, že nesnáší vulgarismy, jich ovládá a opakuje značné množství! :think:

• Citovat
  • Upravit
53190

Nikdy nepoužívám vulgarismy směrem k jakékoli osobě, i kdybych si o ní myslela, že je fakt zmr. d :mrgreen: Když už mám fakt dost, tak partnera tituluju maximálně „ty jsi deb.il“ a už z toho mám výčitky :P Směrem k dětem nikdy. Vlastně jo, jednou jsem synovi řekla, ať se nechová jako rozmazlenej spratek. Ale hádám, že to taky není ten výraz, co by tě zvedal ze židle :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
@Mia2020 píše:
 Třeba:
  • zku**ený
  • vyk***ený
  • z**d
  • ko**t
  • ču**k
  • do**či
  • mr**t na to

Apod.
@Mia2020 píše:
 Třeba:
  • zku**ený
  • vyk***ený
  • z**d
  • ko**t
  • ču**k
  • do**či
  • mr**t na to

Apod.

To je zas troll s nějakou uchylkou ne :mrgreen:. Ty jo nebýt emimina v životě mě nenapadne kolik uchylek existuje. Milý trolle, ja ti radost neudelam a žádné další sprosté slovo nepřdám. Pro mě je nejsprostější slovo cihla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová