Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja bych prerusila kontakt se sestrou a pozadala partnera o to same. Zkratka mu rekni, ze chces, aby jste vase problemy resili pouze mezi sebou a nevynaseli je mezi ostatni pribuzny.
A taky mi pripada, ze vztah se sestrou prehnae resis. Soustred se na vas dva. Rodina na setkavani ano, ale propirat s ni osobni veci, to by se mi nelibilo.
Možná, že všechno vidíš moc černě. Píšeš, že s miminkem byl v kočárku tak 10×, občas ho pohlídá.
Znám plno chlapů (třeba můj táta), co s kočárem nebyli NIKDY. Přesto jsou to skvělý tátové, i když později.
Co tak pozoruju, chlapi prostě neví, co s takovým malým miminkem dělat. Děcka se pro ně stávají parťákem až později, když už chodí a můžou dělat blbiny.
Možná zaji k psychologovi sama? vykecáš se, z toho, co tě trápí. On dobrý psycholog dokáže s nervama udělat divy. ![]()
@Padme93 já už mluvila. Jenže prostě nemůžu ustoupit z toho, že chci aby udělal kotec, aby mi jeho pes opět nepokousal dceru. Právě, že pomáhal, na malého se těšil…Jenže od začátku co jsme přišli z porodnice je to jedna velká katastrofa. Chová se jak dítě. Jak jsem psala včera mi ani neodepsal, kdy teda hodlají dorazit. A jeho dnešní odpověď byla, nechtělo se mi domů. Tak jsem mu řekla, to je mi fuk…ale napsat kdy dovedeš malou, nebo že tam budete déle jsi mohl. A on jsi mi měla zavolat..Jsem bezradné, protože fakt padam na hubu on to vidí, ale je mu to fuk ![]()
@Anonymní píše:
@xavierka mám v plánu se vrátit k našim, ale dcerka chodí ještě do školy.(musíme vydržet do konce školního roku)…a ani tak to nebude lehké dcera to tu má moc ráda, má tu kamarády a tátu má taky ráda…kupuje si jí co může…jen na malého kašle…za tři měsíce sním byl tak desetkrát s kočárem…občas vykoupe a veme si ho na pět minut aby se neřeklo a tvrdí že se stará. Ano chodí do práce, ale to i jiný chlapi. Poslední hádky jsou hlavně proto, že dceru pokousal jeho pes. Já dala ultimátum, bud pujde pes z domu a nebo mu udelá kotec na zahradě. Slíbil kotec…je to druhý měsíc a furt nic. Prý nemá čas, ale na kamarády když potřebují pomoct si čas najde. Tohle segra moc dobře ví. Prý mu vynadala, ale samozřejmě já to neslyšela, takže nevím(tak mi to řekla)…ale zas vím od dcery, že mu říkala, že jsem blázen a ať si nenechá vše líbit a dupne si…ona tvrdí, že říkala, že jsme se hádali jako blázni. Ale dcera a i nakonec bývalý potvrdily, že říkala blázen. Dcera u ní kvůli tomu plakala, proto mi to řekla. Chápete to…Já už jsem fakt psychicky i fyzicky na dně
Naprosto rozumím, jak se musíš cítit. Já jsem ted sama, měla jsem se skoro vdávat a vrátila jsem se ve svých skoro 27 letech k našim a řeším zase to, že už tak zůstanu, že mě nikdo nebude chtít, že moje vrstevnice mají děti a rodiny a já nic…ale to jsou zase moje problémy, nebudu tě tím zatěžovat. Chci tím říct, že ti rozumím, jak se asi citíš. Ale hlavně chci říct toto. Tady hlavní roli hrají děti. A když nebude spokojená jejich maminka, TY, tak nebudou ani děti. Zaráží mě vztah tvého bývalého k mimču. Já možná být tebou, bych přestala se segrou prozatím komunikovat. Je to přece mezi tebou a bývalým, at se stará o svůj život a jestli ti nechce pomoc, tak at se vůbec neangažuje mezi vás. A pomalu bych se připravovala na stěhování…chápu, že dcerka má tady domov, ale myslím, že když se uleví tobě, bude to i pro děti lepší. Protože teď v tom žijou, co se děje. ALe to je jen můj pohled na situaci…
@Jana525 asi ano, řeším…protože nikoho jiného krom ní, jsem tu neměla. S partnerem vše špatně…Jsem hodně rodinej člověk a pro svou rodinu bych udělala první poslední…proto mě to tak vzalo…ikdyž je fakt, že jí to asi netrápí. @Padme93 tak psychologa už možná i potřebuju, protože nervy mam vážně na dranc…ale hlavně jsem prostě unavená…a cítím se staršně sama ![]()
@Anonymní píše:
@Padme93 já už mluvila. Jenže prostě nemůžu ustoupit z toho, že chci aby udělal kotec, aby mi jeho pes opět nepokousal dceru. Právě, že pomáhal, na malého se těšil…Jenže od začátku co jsme přišli z porodnice je to jedna velká katastrofa. Chová se jak dítě. Jak jsem psala včera mi ani neodepsal, kdy teda hodlají dorazit. A jeho dnešní odpověď byla, nechtělo se mi domů. Tak jsem mu řekla, to je mi fuk…ale napsat kdy dovedeš malou, nebo že tam budete déle jsi mohl. A on jsi mi měla zavolat..Jsem bezradné, protože fakt padam na hubu on to vidí, ale je mu to fuk
jak říkám, komunikace. Proč pes pokousal dítě? Není možný, že to dítě ho otravovalo? V tom případě kotec nic neřeší. Další věc, sms. Pokud jsi mu napsala „kdy hodlas dorazit?“ zní to dost nasrane a popravdě, kdyby mi muj partner tohle napsal, taky bych se neobtezovala mu odpovidat.
padáš na hubu, to je normální. A říkala jsi mu to, s čím konkrétně potřebuješ pomoc? Má uvařit? Vzít starší ven? Nebo jakou pomoc od chlapa chceš? Třeba to on ani neví, třeba jen od tebe poslouchá, že padáš na hubu, ale vlastně neví, JAK ti pomoct.
@Anonymní píše:
Holky je fajn se jen tak vykecat, díky
Co třeba chodit s malým na plavání miminek? Nebo na cvičení s dětmi? tam poznáš další maminy a třeba se nebudeš cítit sama.
Mám známou, ta má třílěťáka a půlroční holčičku a je akční jak blázen, každej den je s dětma venku někde na hřišti, nebo na cvičení, v dětských centrech v okolních vesnicích - a to nemá auto, takže se dopravuje busem nebo vlakem. Taky je její chlap furt v práci, dojíždí daleko a vrací se až večer, ale jako rodina jim to funguje skvěle.
Pokud je segra tak ohromne chytra a chce pomahat, tak at vam na dve hodky pohlida deti, skocte si sami treba na kafe a tam si popovidejte a reknete si taky nec hezkeho ![]()
No, můj manžel nebyl s kočárkem sám nikdy, obě děti miluje a stará se jak může, ale prostě má určitý blok jet sám s kočárkem (prý by se cítil jako vystrčený táta, který musí - nechápu, ale respektuju).
Jestli tvůj za tři měsíce jel 10×, tak to vychází, že skoro každý týden s ním jel. Navíc si bere starší dítko - zkus nebrat kino jako uplácení, ale „hurá, mám chvilku jen na mladšího“, já tedy každou chvíli, kdy manžel se starší vypadnul ven, ocenila neskutečně.
Ano, že nedal vědět, to naštve, že si tvoje ségra griluje s tvou tchýní nechápu, a asi to taky dost naštve. Ale ty vidíš v každém jednání útok. No tak řekla „blázen“, to je toho, kvůli tomu přeci nebudeš vidět vraha v každém okolo? Je přirozené (i když možná nespravedlivé), že lidi většinou sympatizují s tím klidnějším v hádce, a ty jsi teď ta pro ostatní hysterická, zkus ubrat.
Asi by to chtělo i názor manžela. ![]()
Může to vypadat z jeho pohledu tak, že on by chtěl vést pohodový život, ale manželka je furt naštvaná, vzteklá atd.
Může…
Období, kdy jsou děti malé (do těch tří let), je bohužel těžké.
Zakladatelko, můžu se prosím zeptat - ty jsi mladší, nebo starší sestra?
Celou situaci vydím podobně jako ostatní tady - chce to opravdu vynechat sestru, takové to běžné přátelské setkávání a povídání ok, ale tady to vypadá, že vy přes ni řešíte i ty nejsoukromější záležitosti a to není dobře ![]()
Co se týče manžela, tam je to fakt na hodně vážnou debatu - jak to vidí on, jak to vidíš ty. On by ti měl více pomáhat, a ty bys asi měla být milejší. Ale chápu, že když on nepomáhá a ty jsi v situaci jak ji popisuješ, tak asi milejší můžeš být těžko…
Ale on ji chlap jakztakz pomaha. Koupe, chodi s kocarem ven, bere ven starsi dite. Zakladatelce to nestaci, chce se stehovat k rodicum trista kilaku daleko a vse utnout. Pritom tohle se da resit i jinak.
Premyslela jsi zakladatelko treba nad tim, jak by probihal styk s detmi? Ono je dost mozny, ze by starsi dite mohlo byt soudne svereno do pece otce, kdyz ma zazemi, skolu a kamarady v soucasnem bydlisti. Protoze tata ma na dite stejny prava, jako ty.