Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@xsaleen ne ne tím jsem si jistá…nevim, vždycky ke mě měla takovej jinej vztah než já kní:( já jsem taková blbka stála bych za ní, ikdyby nevím co…ona prostě ne:(staršně mě to trápí. dnešní hádka zkončila tím, že mi napsala dělěj ze sebe chudinku a dej mi pokoj…je to hrozný, protože tady nikoho nemam, rozcházím se s partnerem, rodina daleko, „segra“ se chová jako mrcha, kamarádi žádný, bejvalej dělá naschváli…dceru si kupuje, protože samozřejmně já jí do kina vzít nemůžu, když se musím starat ještě o malýho…takže já jsem ta zlá máma, co nutí dělat ukoly, aby si uklidila pokojíček, co jí budí do školy, nutí chodit na kroužek street dancu…A on je ten hodnej tatínek co když si udělá čas, veme ji do kina k tetě za sestřenkou, může být dlouho vzhůru. malej má šílený problémy s bříškem, kaká mi hlenyřešíme s doktorem, nespí a já jsem na odpis
Ahoj zakladatelko, je mi líto, co prožíváš. Tvůj popis na mě působí trochu zmateně, nicméně nejprve bych se snažila v klidu a bez hádek a výčitek (ať to bude jakkoli těžké) vyjasnit si vztah s partnerem. Vyhrožovat odejitím nemá smysl, máte dvě děti, tudíž se mít rádi musíte. Pokud nedokážete mluvit ústy, zkus mu napsat dopis a v něm popsat, co Tě trápí. A nechat mu čas, aby to „zkousl“. Zeptat se ho, co mu na Tobě vadí, proč raději tráví čas se sestrou než s Tebou, v čem je lepší či jiná. Zároveň mu zdůraznit, že ho máš stále ráda a ráda bys, abyste spolu dokázali fungovat. Ono když si člověk pořád na něco stěžuje, ten druhý má pocit, že se dusí.
Zažila jsem něco podobného, a trvalo to deset let, než jsme se sehráli. Teď máme naprosto dokonalý vztah a nikdo nám ho nerozháže, protože si vážíme jeden druhého. Také jsem měla pocit, že jsem na vše sama, o malou se nezajímal. Teď jí jsou čtyři, narodilo se nám mimi, s malou vychází naprosto dokonale, až jsem z toho v úžasu, a o malého moc zájem zatím taky nejeví. Už se ale z toho nehroutím, protože vím, že potřebuje čas na to, aby „si uvědomil“, že má druhé dítě.
Někdo to má přirozeně, jinému to bohužel trvá. Ale přesto všechno vím, že ho má rád.
Takže za mě zatnout zuby, vyjasnit si, co oba od sebe chcete, očekáváte a je reálné získat, a pak na tom buď zapracovat, nebo nechat být. Hodně štěstí! ![]()
No já nevím, ale není chyba taky trochu v tobě. Hormony dělají své, ale máš malé dítě a možná by stálo za úvahu nejednat zbrkle. Vždyť jsi se nedávno rozhodla s ním mít další dítě. Mě spíš trochu vrtá v hlavě, proč jsou všichni proti tobě? Jestli to nebude všechno jinak. Neznám tě, těžko soudit co by napsali ti, o které tady jde.
@Anonymní píše:
@xsaleen ne ne tím jsem si jistá…nevim, vždycky ke mě měla takovej jinej vztah než já kní:( já jsem taková blbka stála bych za ní, ikdyby nevím co…ona prostě ne:(staršně mě to trápí. dnešní hádka zkončila tím, že mi napsala dělěj ze sebe chudinku a dej mi pokoj…je to hrozný, protože tady nikoho nemam, rozcházím se s partnerem, rodina daleko, „segra“ se chová jako mrcha, kamarádi žádný, bejvalej dělá naschváli…dceru si kupuje, protože samozřejmně já jí do kina vzít nemůžu, když se musím starat ještě o malýho…takže já jsem ta zlá máma, co nutí dělat ukoly, aby si uklidila pokojíček, co jí budí do školy, nutí chodit na kroužek street dancu…A on je ten hodnej tatínek co když si udělá čas, veme ji do kina k tetě za sestřenkou, může být dlouho vzhůru. malej má šílený problémy s bříškem, kaká mi hlenyřešíme s doktorem, nespí a já jsem na odpis
SAMOTA to, že nemáš nikoho naprosto znám, já žila s přítelem chvilu a už mi z toho, že žiju ve městě kde nikoho neznám, hrabalo.. Sice je to tvoje segra, ale asi bych se na ní vybodla. Jestli se chová, jak se chová, tak to není u mě žádná opora, což by jako segra být teď pro tebe měla. Napadlo, mě, co se vrátit do tvého rodného města? Vím, že to asi dětmi bude o to víc složité, ale než se tak trápit?
@xavierka hlavně tohle udělala už několikrát:třeba na 14 dní jsme byly jednou u nich, když jsem se s bývalým staršně pohádala…jenže tvářila se jak kdyby sežrala lejno a pak jsem ještě přišla na to, že si píše s jeho máti a dávájí informace, co mam v plánu, jak postupuju s hledáním bytu…Přitom já jsem na svý rodině tak závislá a ona pro mě byla hodně důležitá…jenže tohle přece nemůžu trpět do nekonečna
@xsaleen píše:
Nespi ti s nim segra?
Taky myslim. Ale to by zas mela bejt rada ze ho chce opustit ne? Je to divny ![]()
@xavierka mám v plánu se vrátit k našim, ale dcerka chodí ještě do školy.(musíme vydržet do konce školního roku)…a ani tak to nebude lehké dcera to tu má moc ráda, má tu kamarády a tátu má taky ráda…kupuje si jí co může…jen na malého kašle…za tři měsíce sním byl tak desetkrát s kočárem…občas vykoupe a veme si ho na pět minut aby se neřeklo a tvrdí že se stará. Ano chodí do práce, ale to i jiný chlapi. Poslední hádky jsou hlavně proto, že dceru pokousal jeho pes. Já dala ultimátum, bud pujde pes z domu a nebo mu udelá kotec na zahradě. Slíbil kotec…je to druhý měsíc a furt nic. Prý nemá čas, ale na kamarády když potřebují pomoct si čas najde. Tohle segra moc dobře ví. Prý mu vynadala, ale samozřejmě já to neslyšela, takže nevím(tak mi to řekla)…ale zas vím od dcery, že mu říkala, že jsem blázen a ať si nenechá vše líbit a dupne si…ona tvrdí, že říkala, že jsme se hádali jako blázni. Ale dcera a i nakonec bývalý potvrdily, že říkala blázen. Dcera u ní kvůli tomu plakala, proto mi to řekla. Chápete to…Já už jsem fakt psychicky i fyzicky na dně
@Lainaire8 příjde mi že mě nemá ráda. Pořád říká, že naši jsou vždy na mé straně a tak…vždy ke mě měla zvláštní vztah…někdy uplně ukaázkový, ale jakmile jsme sepohádaly s bývalým, vždy zle…já jsem ta špatná…přitom já odpustila takový věci, který by jiná ženská neodpustila
Hele, já bych na tvém místě sebrala hrdost a opravdu přestala hysterčit.
Mít malé dítě se zdravotním problémem je náročný, na druhou stranu, pokud si partner bere starší dítě s sebou ven, alespoň máš o starost míň, ne?
Problém bude v komunikaci mezi váma dvěma.
Sestru teď neřeš, na tvém místě bych si rozchod ještě pořádně promyslela a spíš se nsažila dát do kupy vztah s chlapem.
Třeba zase tak strašnej není.
Pokud byl předtím zvyklý, že doma nic dělat nemusel a najednou po něm něco chceš, holt on nechápe proč.
Proč nejdete nejdřív do manželské poradny? Máte někdy čas jen pro sebe? využij toho, že bydíte v rodinném baráku, dej mimino a malou na dvě hodiny hlídat babičce a zajděte si s chlapem promluvit někam třeba do restaurace, neutrální prostředí. navzájem si nic nevyčítejte, ale spíš mluvte o pocitech.
Možná, že ten chlap je z tvý změny taky na palici, jen to neumí říct.
@Jana525 jj má a sním dvě holčičky. Taky to neměli růžový a dokonce se málem rozešli…Jenže já jí pomohla, promluvila jsem si sním. Každej den jsem to sní řešila, mamku nato upozornila.To se semnou bavila normálně. A teď zase tohle. A to už je po několikáté ![]()
Ahojky…asi se hlavně potřebuju vypsat a slyšet názor někoho nezaujatého. Mám partnera(ikdyž teď se rozcházíme)a sním dvě dětičky sedmiletou dcerku a tří měsíčního chlapečka. Vždycky jsme měli problémy, ale já ho milovala a on(mě?).Za celých sedm let jsem už odcházela nespočetněkrát(napíšu vše ve zkratce, jeto jinak na dlouho)…Vždy hádky kvůli jeho rodině(mémě),zadlužila se, tahal ji z problému, ona ho má omotaného kolem prstu. Bydlíme ve městě, kde se narodil, já mám rodinu 350km daleko, jen moje sestra tu bydlí. Vždy ho bránila a jeho mámu. Bylo tu už tolik hádek. Teď naposledy jsem se opět se segrou pohádala, protože jsem se rozhodla, že už definitivně odejdu. Bejvalej po narození syna vůbec nepomáhá, jsem na vše sama, trajdá si kde chce…je radši v práci než s námi, nepomůže:(NO a on si stěžoval segře, ta místo aby vyslechla mě na mě rovnou začala utočit, pohádali jsme se.Pak jsem se dozvěděla od dcerky, že u tety plakal, protože před ní mluvily o mě a teta prý řekla, že maminka je blázen. Takže jsem jí psala a strašně jsme se pohádali. No a včra bývalý dělal naschvály, Byl od rána do tří na melouchu, přišel o malýho ani nezavadil pohledem, vzal dceru a aniž by mi něco řekl odešel sní a neřekl,kam.Pak se vrátili, tak jsem dceři říkala, že když někam jde ikdyž s tatínkem, že mi musí říct kam…aby maminka neměla strach.No tak za chviličku přišla a říká, že jdou ještě k tetě. Bylo kolem šesté. Bejvalej sám přišel kolem třičtvrtě na osm, že jde pro dcerku a příjdou. No dorazili až ve čtvrt na jedenáct, aniž by mi odpověděl na sms kterou jsem mu psala. Psala jsem dnes „segře“,že taky mohla napsat abych se nebála. Strahla se mela, nechápu jak může pořád bránit jeho a jeho mámu…po tom všem co ví, co mi provedli…jako třeba utajenou pujčku kterou si za mýma zádama vzal pro mámu. Vždycky, když máme nějaký konflikt, tak stojí za bejvalým a jeho mámou…přitom já jí vždy podržela, pomohla…jsem uplně s nervy v koncích, bejvalej mi dělá peklo, bydlíme u něj v baraku s jeho máti(tolikrát jsem prosila ať se odstehujeme, nechtěl)…nikoho tu nemám, kamarádky…a moje vlastí „segra“ na mě sere, vklidu si griluje s ním a jeho matinkou a hazejí na mě špínu. A já včera od pěti malého opět na rukách, celou noc nespal…nikdo mi s ničím nepomůže, jsem na děti pořád sama, nemám s kým si popovídat…jsem prostě v uplný depresy