Jsem na dně

Anonymní
15.12.21 08:41

Jsem na dně,prosím....

Dobrý den holky. Jsem psychicky vyčerpaná. Mám dvě děti. Pocházím z oblasti zasažené tornádem, takže se veškeré věci o dost změnily. Začala jsem pít. Dám denně už přes půl roku i 10 silnějších piv, měsíc zpět už do toho patří občas panák jegra. Mám pocit ze jsem se sesypala. můj partner je necitlivý, nemá důvod mi pomoct že to zvládnu sama, nezajímá se, zkoušela jsem to ale mám hnusný stavy, když prostě se „nenapiju“,první pivo začíná po 14 hodině, nejsem opila, vse zvládám v pohodě, ale prostě musím to mít… Minulý tyden jsem si volala na protialkoholní. Je na mě naštvaný, já se chci ze všeho dostat ale mám strach jak to tam bude probíhat a ani se moc už nechci vracet zpět domů. Nemám v nikomu oporu ani důvěru. Je to někdy šílený. Nemůžu nikam moc jet, nemám toho volnějšího času, Protože druhe dítě je miminko. Byli jste některá nebo jste v podobne situaci prosím, jak jste řešily a jak jste se z toho dostávali? Moc prosím nezlobte se. Jen mám obavy a nevím jak a co

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35687
15.12.21 08:45

Je dobre, že si to uvedomujes a chceš s tím něco dělat. Určitě se neboj a nech si pomoci. Až se postavis zpět na vlastní nohy, tak bych hodně popremyslela o budoucnosti s partnerem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11135
15.12.21 08:48

Rodiče, nebo někoho jiného blízkého, kdo by tě podpořil, nemáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.21 08:58

@jita22 to je právě to, nemám u sebe nikoho na podporu

• Citovat
  • Upravit
11135
15.12.21 09:14
@Anonymní píše:

To musí být opravdu těžké. Jedna uživatelka tu popisovala, jak to u nich po tornádu probíhalo a tedy, taky bych se z toho hroutila.
Ty jsi tak daleko, že bez odborné pomoci to těžko zvládneš. Ale je dobře, že máš vůli a chceš! Ještě mě napadla nějaká krizová linka, zavolat a vypovídat se aspoň. Ani žádná kamarádka není?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
15.12.21 09:18

Je dobře, že si uvědomuješ, že se ti to vymklo z rukou.

Zkusila bych si najít psychiatra a docházet k adiktologovi. Snažila bych se na sezení vzít i manžela, aby to slyšel i od někoho jiného. Situace je těžší, že máš miminko, ale zároveň to musíš vyřešit a být tu pro ně i za cenu toho, že by jsi třeba musela nastoupit na léčení. Chce to řešit opravdu co nejdřív. Držím palce, a drž se! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15140
15.12.21 09:18

Je dobře, ze si uvědomuješ, ze jsi alkoholik. Sama se z toho nedostaneš. Vyhledej pomoc lékaře, než to zajde tak daleko, ze přijdeš o děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.12.21 09:20
@Anonymní píše:

A co znamená „u sebe“? Rodiče někde daleko? Co se na čas přesunout k nim. Nebo ke komukoli, komu se můžeš svěřit a požádat o pomoc. Je smutné, že to není tvůj partner a otec dětí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1300
15.12.21 09:28
@Anonymní píše:

i kdybych mela nekoho blizkeho pres pul republiky, kdo by byl ochoten pomoci, zvazila bych, jestli by nebyla cesta vzit deti a zacit jinde s pomoci lidi, kterym na mne zalezi, kdyz manzel ocividne selhal

kazdopadne souhlasim, ze jit se lecit, je prvni krok vpred, ale situaci sam o sobe nevyresi, psycholog/psychiatr ti bude velkou oporou, ale stejne bude vse hlavne na tobe a pokud nemas schopneho manzela, bude to, bohuzel, o to tezsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
15.12.21 09:39

Nenechaj sa odradiť od liečby. Potrebuješ lieky a terapiu. Na to sa zameraj, neboj sa požiadať o pomoc. Urobila si ten najťažší krok, buď na seba hrdá a nezvádaj to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
15.12.21 09:45

Jsi skvělá, že se snažíš začít to řešit. Přeju hodně sil. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
15.12.21 09:56
@Anonymní píše:
Dobrý den holky. Jsem psychicky vyčerpaná. Mám dvě děti. Pocházím z oblasti zasažené tornádem, takže se veškeré věci o dost změnily. Začala jsem pít. Dám denně už přes půl roku i 10 silnějších piv, měsíc zpět už do toho patří občas panák jegra. Mám pocit ze jsem se sesypala. můj partner je necitlivý, nemá důvod mi pomoct že to zvládnu sama, nezajímá se, zkoušela jsem to ale mám hnusný stavy, když prostě se „nenapiju“,první pivo začíná po 14 hodině, nejsem opila, vse zvládám v pohodě, ale prostě musím to mít… Minulý tyden jsem si volala na protialkoholní. Je na mě naštvaný, já se chci ze všeho dostat ale mám strach jak to tam bude probíhat a ani se moc už nechci vracet zpět domů. Nemám v nikomu oporu ani důvěru. Je to někdy šílený. Nemůžu nikam moc jet, nemám toho volnějšího času, Protože druhe dítě je miminko. Byli jste některá nebo jste v podobne situaci prosím, jak jste řešily a jak jste se z toho dostávali? Moc prosím nezlobte se. Jen mám obavy a nevím jak a co

Kde ta piva bereš? Pije i tvůj partner?

• Citovat
  • Upravit
7333
15.12.21 09:57

Pro začátek zkus pít nealkopivo a místo jegra jahodový polar. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.12.21 10:01

Rozhodně přestat pít, nebo nebudeš mít ani ty děti. Chlast nikdy nic nevyřeší. Pokud si nevíš rady, existují help linky, kde se můžeš svěřit a oni ti pomůžou, s vším. Od toho, že vyslechnou, až po případné řešení- hledání Dr, psychologů, právní pomoci atd. Začni co nejdříve, dno může být blíž, nez si myslíš, kor jak máš malé mimco.. první krok jsi udělala a přiznala sis, že máš problém. Teď ho řešit. Ano, není to jednoduchá situace, ale může být hůř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
15.12.21 10:03
@Anonymní píše:
Dobrý den holky. Jsem psychicky vyčerpaná. Mám dvě děti. Pocházím z oblasti zasažené tornádem, takže se veškeré věci o dost změnily. Začala jsem pít. Dám denně už přes půl roku i 10 silnějších piv, měsíc zpět už do toho patří občas panák jegra. Mám pocit ze jsem se sesypala. můj partner je necitlivý, nemá důvod mi pomoct že to zvládnu sama, nezajímá se, zkoušela jsem to ale mám hnusný stavy, když prostě se „nenapiju“,první pivo začíná po 14 hodině, nejsem opila, vse zvládám v pohodě, ale prostě musím to mít… Minulý tyden jsem si volala na protialkoholní. Je na mě naštvaný, já se chci ze všeho dostat ale mám strach jak to tam bude probíhat a ani se moc už nechci vracet zpět domů. Nemám v nikomu oporu ani důvěru. Je to někdy šílený. Nemůžu nikam moc jet, nemám toho volnějšího času, Protože druhe dítě je miminko. Byli jste některá nebo jste v podobne situaci prosím, jak jste řešily a jak jste se z toho dostávali? Moc prosím nezlobte se. Jen mám obavy a nevím jak a co

Psychologická pomoc už v oblasti není? Že by jsi se zkusila obrátit na ně - krom protialkoholní léčby, potřebuješ pomoc i psychologickou. Nebo si najdi kontakty na ty co tam fungovali, napiš jim a vysvětlí situaci.
Případně se zkus obrátit na Barču - je mi sice blbý ji tady takhle psát, ale mohla by vědět. Kdyžtak mi napiš zprávu, vysvětlim kterou myslím

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová