Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co čekáš za odpověď? S kým sis udělala dítě, to máš. Změnit půjde těžko.
Ne, nezmění, měla jsi nastavit meze hned na začátku. Docela pozdě řešit, když máte dvě děti, je to smutné, že ti to nedošlo předtím ![]()
@Stefany23 Kopla bych ho do zádele a asi i s rozeběhem. Nebylo by Ti bez něj lépe? Mě teda chlap pomáhat nemusí, mám jedno hodný dítě a zvládám, ale když jsem nemocná tak se skvěle postará.
Já bych si s takovým chlapem hlavně nepořídila 2 děti, ale to asi slyšet nechceš
a na co ho teda máš když ti nepomůže a není na něj spoleh?
To byl takový i před porodem? Podle mně je nezodpovědný a tahle vlastnost se moc změnit nedá.
@Stefany23 to byl takový vždycky? jestli jo, nechápu, proč s ním jsi, proč sis s ním pořizovala děti. Co já bych udělala? nakopala ho do zadku - nebo pokud takový byl, tak dělala jak dosud (asi Ti to nevadilo
). Na výchovu měl rodiče, Ty s tím neuděláš vůbec nic, nikdo se nezmění ![]()
@Stefany23 Nejsem příznivcem diskusí „bič a pryč“, ale tohle je fakt na pováženou. Trochu se bojím, že se nezmění, ale nastavila bych mu mantinely.
Zaprvé aby si našel práce, která vás bude živit: co to je za chlapa, když nevydělá ani na bydlení?! Jak si dovolí jít popíjet, když nemáte peníze? Já chápu, že některej chlap nemá na to, aby se věnoval dětem, zvlášť malinkejm… ale musí ten čas využít k tomu, aby fakt donesl peníze, a ne že bude k ničemu.
Být Tebou, tak si zajdi někam do poradny, aby Ti poradili, jak mu ideálně sdělit, že tohle nechceš snášet, a dát mu podmínky: aby byl tolik a tolik večerů doma, aby v tyhle dny vykoupal, že jeden den o víkendu budeš mít volno na sebe, a že nechceš chlapa, co nevydělá ani na bydlení.
Starší syn není jeho mám ho bývalého partnera sem opustila po 5 letech on má už dvě dospělé děti a žil snimi sám já nějak čekala že víc co rodina obnáší a stále čekám jestli mu to nějak dojde
Ahoj te chtěla sem se zeptat jestli vám to připadá normální a jak by jste danou situaci řešili vy? připadám si na vše sama partner pracuje doma na pc ale nic jiného prakticky nedělá nepomůže mě z žádnýma domácíma pracema a s dětmi už vůbec máme dvě nikdy je nekoupal nikdy snimi nebyl venku sám… aby jsem měla i já chvilku klid vlastně si žije jen tak sám a na vše co mu řeknu odpoví že to dělá pro nás jenže co dělá pro nás na nájem nám nevidělá (nemáme ho zaplacený)ještě si pujčuje peníze odemě aby mohl platit ani nevím co a strašně mě ta naše komunikace štve cokili řeknu že se mi nelíbí a chtěla bych nějak jinak např aby si vzal malého ven at mám taky chvilku pro sebe řekne jo a skutek utek nebo je na mě sprostý a pak mě řekne že su ****…jsem nemocná nemužu vzít na ruky a ni nejmenšího má 9 měsíců a on si odejde hned ráno pryč a do ted se neozval přitom je z kamarády když sem mu volala už šlo slyšet že je napitý přitom ví že malého neokoupu a ani ho pořádně nezvednu nemužu se na něj vubec spolehnout ted nemužu chodit co když se mi někdy něco stane bude mě taky takhle ignorovat? jak by ste takového chlapa řešili dá se vubec nějak změnit?