Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja mam ridicak 20 let,ale posledni dobou nejezdim casto a je to znat.Totalni tragedie je jizda v noci.To mam pocit,ze nevidim pruhy,krajnici,chce si mi spat(deficit po detech uz nedozenu) a mam jakoby pocit,ze jedu v nejake pocitacove hre.Naposled jsem jela sama ze svatby a chlapovi jsem rikala,ze uz v noci sama nejedu.Musela jsem si povidat sama se sebou,zpivat a hecovat se.Pak jsem ridila jeste kratkou cestu s manzelem jako spolujezdcem a uznal,ze bude lepsi kdyz nebudu v noci ridit ![]()
Teď jsem si vzpomněla, jak jsem jednou jela s vozíkem a potřebovala jsem zacouvat. No celý se mi to skřížilo, vozík do pravého úhlu, dopředu jsem nemohla. Blokovala jsem celou křižovatku a asi tři auta tak dlouho, až jsem z toho auta vystoupila, zaklepala na okýnko jednoho toho blokovanýho auta a poprosila chlápka, aby mi tam zacouval sám
To jsou životní situace, ze kterých vážně netřeba se hroutit ![]()
To není jiným autem. Normálnímu řidiči nemůže dělat problém přesednout z jednoho do jiného auta. Max si osaha, kde zabírá spojka a brzdy. Holt ježdění není pro každého, to je fakt. Někdy ty auta se ženou za volantem jsou vskutku jak auta bez řidiče.
Zpatecka obcas nejde u kazdeho auta. Pomaha zaradit jinou rychlost, a pak zase zpatecku. To chce klid ![]()
@Anonymní píše:
@Mentalist jezdila jsem ve všem možném a neměla problém ,ale v tomhle autě co máme teď jde zpátečka snad nejhůřa já si připadám pak jak tele
a co je to za auto? U některých se musí páka na zpátečku zamáčknout nebo nadzvednout ten kroužek, jinak to nejde… tak třeba to chce jen ten správný grif…
@Alkata píše:
To není jiným autem. Normálnímu řidiči nemůže dělat problém přesednout z jednoho do jiného auta. Max si osaha, kde zabírá spojka a brzdy. Holt ježdění není pro každého, to je fakt. Někdy ty auta se ženou za volantem jsou vskutku jak auta bez řidiče.
haha, dík za pobavení, jsem se zasmála, co jsou lidi schopní vyplodit za blbinu ![]()
Já umím řídit pouze mé auto (malé, automat) a pouze mé naučené trasy ![]()
@dana.dv píše:
Já umím řídit pouze mé auto (malé, automat) a pouze mé naučené trasy
takže když někde změní dopravní značky a vymění hlavní za vedlejší, tak budeš mít problém? Nedaleko u nás to tak udělali, hlavní přesunuli doprava a na původní hlavní dali „Dej přednost v jízdě“… a to bylo nehod… člověk by neřekl, kolik lidí jezdí automaticky podle naučeného a zajetého…
Já mám Kiu a občas tam nejde narvat zpátečka, vždycky u toho sprostě nadávám (k velké radosti svých potomků). Každý auto je jiný. A občas mívá také takové lehké „nehody.“ Naposledy jsem vysklila zadní světlo o tchánovu garáž, kde jsem se otáčela a nefungovalo pořádně to pípání, když couváte. Manžel auto odřel o dveře garáže, v zatáčce v příjezdové úzké cestě jsme si se sousedem vzájemně urvali zrcátka, blatníky vůbec nepočítám, nebo malé boční škrábance.
Já mám řidičák 7 let a a celých 7 let řídím automat. Manuál jsem řídila v autoškole a pak dvakrát, když jsem dostala papíry. Pak jsem okusila automat a už nechtěla nic jiného.
A asi ani nebudu chtít
Právě proto, že se za volantem v manuálu necítím dobře a jsem nervózní a dělám chyby.. ![]()
@Anonymní píše:
@Mentalist jezdila jsem ve všem možném a neměla problém ,ale v tomhle autě co máme teď jde zpátečka snad nejhůřa já si připadám pak jak tele
Nebo se domluv s nějakým mechanikem, ať se ti na to podívá a uvidíš no. ![]()
Mám taky automat a spokojenost. Jediný, co je problém, že je to diesel a nedělá mu dobře teplota pod nulu, ale naštěstí bydlím v Polabí, kde se mrazy moc nedělají, v horách by to bylo za trest
Jinak jsem dnes vyjížděla z podélného parkování a měla jsem co dělat…Mám Ford SMAX a za mnou borka v Bavoraku, těsně, a jak jsem k ní couvala tak házela držky, přede mnou někdo taky na fest a ne, s tak dlouhým autem to fakt jen tak nevytocite
Zvládla jsem to ale měla nutkání tu za mnou poskadlit ![]()
Kamarádka se takhle seznámila, pomohl ji zaparkovat a jsou spolu dodnes. Uplny princ na bilem koni ![]()
Ja mam ridicak 10 let v lete dojedu klidne do Italie a zpet na jeden tah,ale jak prijde zima stava se ze me jen majitelka vozu. Pri kazdem sednuti do auta kdyz je venku snih,mam sevreny zaludek a predstavuju si ty nejhorsi scenare !
ja jsem mela problemy zaradit zpatecku a dvojku. partner to projel a pry tomu nic neni. pak jsem jednou na parkovisti nemohla zaradit zpatecku a poprosila jsem dva mlady kluky at to zkusi. ten jeden jo ja mam taky fabku a neslo mu to taky. museli me vytlacit. druhy den to vzal partner k mechanikovi a musel opravit prevodovku.