Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Závist je hrozná věc a co ti závidí? Asi bych ji ignorovala.
@Jassmina píše:
Ahoj, jaký je Váš názor na závist panující mezi ženam? Čím to je dle Vás způsobené? Zda to vůbec můžeme nazvat závist. A jak se by jste se chovali vůči tzv. závistivce? Díky za přínosné názory.
Nezávidím a myslím, že pánové závidí stejně jako dámy.
Podle mne je zavist naprosto přirozená věc a není nijak negativní sama o sobě. Negativní je to, když se vymkne a člověk začne pomlouvat, škodit apod. Když nenapises o co konkrétně jde a jak se dotyčná projevuje, tak se nedá nijak poradit
@Russet píše:
Nezávidím a myslím, že pánové závidí stejně jako dámy.
Mnohem víc než dámy. Já jsem se nikdy s žádnou brutální závisti nesetkala
jedna kamarádka se po letech vybarvila, ale jinak nic.
Závist je šílená věc. Já osobně razím pravidlo přej a bude ti přáno. Tím se snažím řídit. Bohužel kolem sebe má člověk hodně závistivých lidí. Z vlastní zkušenosti vím, že i blbá nemoc se mezi kolegy závidí. „Ona musí na operaci, bude měsíc doma, ta se má, si odpočine, to já bych doma nevydržel“ … a podobný kecy… Zakladatelko - pokud Ti to nějak moc nezasahuje do života, nedělá Ti to nějaké nepříjemnosti a podobně, tak se to snaž ignorovat a povznášej se nad tím. Takoví lidé jsou vlastně chudáci … ![]()
Závist jsem poznala v práci (opravdu takovou tu obr, kde dělají naschvály,ukazují si na Tee, šuškají nebo naopak říkají věci tak abych je slyšela speciálně já, dokonce i ženská, která se normálně bavila-tak ze dne na den ani nepozdravila) no, nechala jsem je být a přiznám se, že jsem začala být mrcha a když jsem mohla udělat něco o čem jsem věděla, že jim dám důvod zase závidět, tak jsem to just udělala a pak se bavila, jak rudnou vzteky, dívají se po sobě atd… Podle mého mi neměli co závidět a přesto
![]()
Upřimně jsem se fakt bavila tím jak jsou vzteklý , protože jsem věděla, že s takovýma už stejně nechci ani o počasí.
@Uju píše:
Závist jsem poznala v práci (opravdu takovou tu obr, kde dělají naschvály,ukazují si na Tee, šuškají nebo naopak říkají věci tak abych je slyšela speciálně já, dokonce i ženská, která se normálně bavila-tak ze dne na den ani nepozdravila) no, nechala jsem je být a přiznám se, že jsem začala být mrcha a když jsem mohla udělat něco o čem jsem věděla, že jim dám důvod zase závidět, tak jsem to just udělala a pak se bavila, jak rudnou vzteky, dívají se po sobě atd… Podle mého mi neměli co závidět a přesto![]()
Upřimně jsem se fakt bavila tím jak jsou vzteklý , protože jsem věděla, že s takovýma už stejně nechci ani o počasí.
Nikdy není co závidět. Za každým úspěchem je hromada dřiny.
Nechápu tuhle rivalitu mezi ženskýma, intriky, pomluvy, faleš…(samozřejmě né u všech, ale v porovnání s chlapama je to děs). Nejlepší je podobné typy totálně ignorovat a ony si najdou jiný cíl.
@Jassmina píše:
Ahoj, jaký je Váš názor na závist panující mezi ženam? Čím to je dle Vás způsobené? Zda to vůbec můžeme nazvat závist. A jak se by jste se chovali vůči tzv. závistivce? Díky za přínosné názory.
Příspěvek upraven 22.01.19 v 19:32
@terien píše:
Nikdy není co závidět. Za každým úspěchem je hromada dřiny.
Jo, třeba když si někdo koupí poprvý los a hned vyhraje 100 milionů. ![]()
@Prof. Farnsworth píše:
Jo, třeba když si někdo koupí poprvý los a hned vyhraje 100 milionů.
Tak ať ![]()
@Prof. Farnsworth píše:
Jo, třeba když si někdo koupí poprvý los a hned vyhraje 100 milionů.
A tohle není úspěch, ale prachobyčejné štěstí
Nekde jsem cetla,ze zavist je nejvyssi forma uznani
a neco na tom bude ![]()
Nezávidím nikomu, když už třeba vidim že má některá kamaradka něco lepšího tak se mi svěří s problemama a já hned vidím že není co závidět
proč bych taky měla, když něco budu chtít tak si na to vydělám a koupím, se svým životem jsem spokojená a jestli někdo závidí mě tak to nedělá nějak okatě, že bych si všimla (vlastně jo, švagr se mi zmínil že mi ségra závidí moji postavu, že i v 6 měsíci kdy se cpu všema prasárnama vypadám hubenejsi)
![]()
Já taky závidím, ale jen v dobrém slova smyslu, když se například někomu děje nějaká hezká událost. ![]()