Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Moc vám všem děkuji za rady a tipy, na knížku se určitě podívám, alespoň budu mít co číst na procházkách. Snažím se nelitovat, je to čím dál tím lepší, ale jde to těžko, jen ta nesnášenlivost nepolevuje..
Freesia:
Nikdy jsme s mužem aktivně nic od nikoho z nich nežádali a neočekávali. Vždy jsme zklamaní akorát z toho, o čem oni mluví/slibují a pak to zruší…pomoc jako takovou bych vyloženě nepotřebovala, mrzí mě to spíš kvůli dcerce..
Ale když víš, že jsou takoví, tak se tím netrap.
Je nezměníš.
Hlavně mysli i na sebe a zkus víc odpočívat a víc spát. ![]()
Hele a zkoušela jsi meditovat? Na internetu, třeba na youtube je spousta relaxační hudby nebo přímo řízené meditace k odbourání vzteku…napusť si vanu nebo před spaním si to pusť a pročisti si hlavu…Mě vždycky pomáhá tohle a ještě si říkat, že tím, že budu v sobě držet vztek a hnusné myšlenky, tak ublížím maximálně jenom sobě a poseru si tím den…A zbytečně, protože ten druhý třeba vůbec neví, jak já se cítím nebo ho to nezajímá, tak proč si mám já kazit náladu blbcama? ![]()
Meditovat mi moc nejde..mivam problem se uvolnit a vypnout hlavu. Ale udelala jsem nekolik zasadnich zmen, s ditetem misto 2× jdu ven jednou a jednou misto prochazky spi u me doma v posteli. Takze ja lezim taky a odpocivam. A z pribuzenstva se nikomu nevnucujeme, se tchyni jsme nejak (mlcky) ukoncily kontakt (manzel stoji nastesti pri mne), a moje mama se ted docela zacala snazit. S dcerkou je navic ted uz i legrace, takze si vystacime spolu ????
Zakladatelko, tak co, je to lepší? Měsíc pryč.. snad jo. Já tě chápu, syn taky zpočátku spal jen v kočárku (a jedoucím!), v noci se co hodinu budil, padala jsem na nos a startovala kvůli blbostem, ta únava je strašná…
A rodiče holt.. no. zvládneš to, nic jiného ti nezbyde, ale zamrzí to.
Děkuji za optání. Ale jo, rezignovala jsem na spoustu věcí
varim minimalne, uklid tak jednou tydne, jednu prochazku jsem odepsala a spim s deckem dopoledne v posteli, tu druhou prochazku ted s nositkem, mame rozbitý kocar. V noci se mi budi, ale naucila jsem se spát v takove pseudopoloze a nějak si i na to vstavani v noci zvykla
vanocni darky pro pribuzenstvo jsem moc neresila, kvůli nikomu jsem nemela snahu se pretrhnout a vlastně jsem si spousti veci zacala delat tak jak mi vyhovuje a ne tak jak by „se melo“ … za manzelovou rodinou jsme nejeli a moje máma se nejak zmobilizovala. Tak 1× tydne za nami přijede na hodku na kafe. Děcko uz ma i docela „rozum“ a da se s nim komunikovat, takže se citim i celkem ve spolecnosti
Ale tedy štěkající psi a hulakajici pejskari mi vadi porad ![]()
Mám to podobně. Když byl syn menší, nespal jinak než v kočáru, takže jsem trávila většinu dne venku s kočárem, i když byla fakt zima. Sr*** mě lidi, co hulákali na psa, když šli kolem a malý se vzbudil. Nebo kuřáci, ti mě se*** pořád, kdo má ten jejich smrad dýchat!!! Lidi mi přijdou obecně dost bezohlední. O to bolestivější je to, že k tobě jsou celkem bezohlední i příbuzní. Přislíbit pomoc, takže se podle toho zařídíš a těšíš se, a pak říct, že se jdu opalovat a nemám povinnost pomáhat… nojo, má asi špatnou paměť, jak byla kdysi dávno vždycky ráda, když jí někdo pomohl, když jsi byla malá.
Postupem času, jak ti začne dítě spát doma v postýlce, tak to bude lepší, protože budeš mít přes den trochu víc času. Teď ti asi nezbývá, než to nějak vydržet. Pomáhá najít si trochu času pro sebe a taky to nedusit, ale ventilovat, např. matce říct, co si myslíš a jak na tebe její jednání působí (nemyslím, že ji seřveš, ale slušně jí popíšeš svoje pocity).