Jsem nespokojená se synovou asistentkou

Anonymní
21.4.17 14:10

Jsem nespokojená se synovou asistentkou

:mavam: Maminky, poprosím vás o názor, zkušenost…neboť od včera to v obě dusím a přemýšlím.
Synovi je 3,5 roku a má adhd ve zvýšené míře a nepředvídatelné chování, do mš nám byl doporučen asistent pedagoga s individuálním přístupem. školka už ve třídě své dvě asistentky měla, jedna tam má dokonce i svojí holčičku, což teda nevím jestli je přípustný, ale budiž, asistentů je málo. Asistentka by měla být zhruba od 8-12,musela jem to nahlásit na PPP, aby věděli jaký úvazek napsat do papírů. icméně paní asistentka kolikrát ve třídě ještě není, když přivedu syna a je tam jen jedna paní učitelka. Je to třída zhruba 20 dětí, ale nikdy se nesejdou v plném počtu, protože vždycky je někdo nemocný nebo chybí, takže zhruba kolem 15 dětí, několik dokonce ještě ani ne tříletých - proto asi ta asistentka. ruhá paní asistentka ještě kolikrát v půl 9 převlíká v šatně své dítě. Paní ředitelku jsem za přítomnosti obou učitelek (asistentka byla tou dobou nemocná)upozorňovala, aby syna samotnýho nepouštěly do umývárny, aby tam s ním vždy někdo byl.Je chopnej vyplácet mýdlo, rozmottat toal papír a prát si oblečení…Poslední dobou je syn zmáčenej, tudíž je mi jasný, že utečedo umývárny a než si ho někdo všimne, má pré. Bojím se, aby tam nevlez i do sprchy, oblečenej, už nám když byl mladší doma párkrát udělal. O velikonocích měl rýmu a kašel, dostala jsem ho z toho a hned následující den se jim kluk máčel v umyvadlu, tak ho šla p. učitelka převlíknout, jenže místo toho aby mu dala nátělník a dlouhý triko, tak jak jsem jim ho ráno předala, dala mu jen triko s kr. rukávem a na ven lehkej svetřík a bundu - dala jsem mu schválně lehčí, aby nebyl zpocenej když jsem mu navrstvila oblečení. luk amozřejmně venku opět nastyd a v noci kašlal :zed:oma jsem mu objevila modřinu na stehni, kterou neměl a malej mi řek, že lez na zahradě na mašinku až nahoru na komín :roll: a slítnul dolu.nes si jdu pro malýho, učitelka mi ho přivedla ze třídy a kluk komplet umáchaný rukávy až k ramenům 8o a paní učitelka mi říkala, že se to stalo teď, když si šel po obědě umýt talíř a příbor 8o :zed: oma jsem si všimla modřinky za uchem a vybarvil se mu o oka šlinc. olala jsem p. učitelce a ona, že ho venku nechá lítat s ostatníma dětma, že ho přece nebude držet za ruku, což po ní nikdo nechce, ale nechápu, co kde dělá asistentka, proč synovi neřekne, že e tam nahoru na mašinku neleze a ať si sedne dolu na sedátko. Bohužel jsem byla svědkem toho, že paní učitelky včetně asistentky stály v hloučku a povídali si, děti rozlezlý po celý zahradě a nikdo na ně nedával pozor. oloodrážedla jsou vyfouknutý a když si na něj yn sed, vylít z kola nějaký drát málem malýmu do obličeje :zed: 8o Byla jsem toho svědkem, když jsem syna vyzvedávala ještě před obědem na školní zahradě, což mi pak bylo p. učitelkou sděleno, že to neni vhodný a že by na mě syn chvíli počkal v šatně :nevim: Snad píšu srozumitelně, ale jsem z toho všeho dost rozčarovaná :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
21.4.17 14:13

Zapomněla jsem dodat, že mi bylo řečeno, že syna vezmou na školní výlet pouze když bude k dispozici asistent a nebude muset být v jiné třídě 8o Asi to nějak nechápu, myslela jsem že asistent byl přidělen mému ynovi, stát na ně platí školce dotace a tudíž se bude s ostatními dětmi zůčatňovat programu včetně výletů :nevim:

• Citovat
  • Upravit
65168
21.4.17 14:19
@Anonymní píše:
Zapomněla jsem dodat, že mi bylo řečeno, že syna vezmou na školní výlet pouze když bude k dispozici asistent a nebude muset být v jiné třídě 8o Asi to nějak nechápu, myslela jsem že asistent byl přidělen mému ynovi, stát na ně platí školce dotace a tudíž se bude s ostatními dětmi zůčatňovat programu včetně výletů :nevim:

asistent není toho dítěte, je to asistent pedagoga. Je to divně postavené, rodič si ho musí vyběhat papírově, ale ten asistent může pracovat s ostatními dětmi, prostě pomáhá učiteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
21.4.17 14:23

To vypadá, že asistent nebyl přidělen přímo tvému synovi. Tipovala bych, že ta asistentka je tam „obecně“ proto, že mají ve třídě děti mladší 3 let, ale je (má být) prostě k ruce učitelce, ne se starat o jedno konkrétní dítě. Tohle bych si se školkou vyjasnila. Pokud pobírají peníze na asistenta přímo pro tvého syna, tak je to trochu divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
21.4.17 14:24

Predne mi prijde, ze jsi trochu hystericka. Syn se mohl nastydnout tak jako tak. Tady to nevyresis. Pokud jsi nespokojena res to s ucitelkami, reditelkou ci zrizovatelem. Pisemnou formou predej pokyny co syn smi a nesmi. Jak ma ucitelka vedet co mu ma oblect, kdyz se zmacha? Ma tam desitky deti a u kazdeho ma vedet co oblect? Je fajn, ze ho dala do sucheho. Tim, ze budes brblat az doma to nevyresis. Vyjasnete si celou situaci s reditelkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.17 14:27

@Šarlota4 Tak jde o to, že jsem nahlásila, že je syn po nemoci, předpokládala jsem, že je učitelka natolik inteligentní, že dítě nenechá jít ven v krátkém tričku a bundě s holýma zádama, když je venku 5 tupnů a víchr :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.4.17 14:29

@Šarlota4 avíc jsem učitelku upozornila, že v pytli má náhradní nátělník a triko s dl. rukávem. Nešlo o to, že to nevěděla, šlo o to, že mu to dala, protože to yn chtěl a ona nechtěla mít konflikt((aby se nezačal vztekat, kdyby mu to odmítla) :roll:

• Citovat
  • Upravit
13955
21.4.17 14:30
@Anonymní píše:
@Šarlota4 Tak jde o to, že jsem nahlásila, že je syn po nemoci, předpokládala jsem, že je učitelka natolik inteligentní, že dítě nenechá jít ven v krátkém tričku a bundě s holýma zádama, když je venku 5 tupnů a víchr :zed:

A ostatni deti byly radne oblecene? Muzes vymenit MŠ nebo do soukrome

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
21.4.17 14:31
@Anonymní píše:
@Šarlota4 avíc jsem učitelku upozornila, že v pytli má náhradní nátělník a triko s dl. rukávem. Nešlo o to, že to nevěděla, šlo o to, že mu to dala, protože to yn chtěl a ona nechtěla mít konflikt((aby se nezačal vztekat, kdyby mu to odmítla) :roll:

Jako je to blby, ale divis se? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.17 14:31
@vokishka píše:
asistent není toho dítěte, je to asistent pedagoga. Je to divně postavené, rodič si ho musí vyběhat papírově, ale ten asistent může pracovat s ostatními dětmi, prostě pomáhá učiteli.

To teda může mít mš dva aistenty na celou školku, který budou pendlovat po třídách a brát dotace dejme tomu na 10 dětíkterý maj doporučení na asistenta? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.4.17 14:34
@Šarlota4 píše:
Jako je to blby, ale divis se? :oops:

ivým, že radši nechá jít ven dítě nalehko než aby mu to vysvětlila, řekla mu že je zima a tričko mít nemůže…Navíc tam ve třech lidech měli 15 dětí :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.4.17 14:36
@Šarlota4 píše:
A ostatni deti byly radne oblecene? Muzes vymenit MŠ nebo do soukrome

To nevím, ale učitelka mi řekla, že ostatní děti taky nemaj nátělník, tak ho nemusí mít ani syn, že se nic nestane 8o :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.4.17 14:38

Blbý je, že takhle během roku mi ho nikde nevezmou, mám si podat přihlášku a čekat, ale za nechci riskovat, že ho nevezmou a bude pak doma

• Citovat
  • Upravit
Billi
21.4.17 14:40

Asistent není nejspíš tvého syna (osobní asistent), ale jedná se o asistenta pedagoga, což znamená, že má být k ruce učitelce, aby se mohla více věnovat i tvému synovi (ona je osoba s pedagogickým vzděláním), ale samozřejmě se stará i o tvého syna. Je běžné, že ve třídě je několik dětí s problémy a je k nim přidělen jeden asistent (nevím jak v MŠ, v ZŠ mívají děti asistenta jen na část hodin, když je dětí více, je tam asistent celou dobu, ale není pro jedno), případně je to i tak, že 1 asistent je na více tříd a střídá to podle stanovených hodin. Opět nevím, jak to je ve školce, ale ve škole jsou rodiče i učitelka seznámeni s tím, kolik hodin má být v určité třídě.
A ano, platí se na dítě, což neznamená, že je chůva dítěte.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.4.17 14:41

Jinak dneska ho pro změnu nepřevlíkli vůbec a předali mi ho s umáchanýma rukama až k ramenům, ledovou vodou :zed: ylím, že proto že věděli že každou chvilku přijdu, tak at si ho už převlíknu sama :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin