Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak určitě se jeste nejak zmenis, ale nemusis mit zrovna boky a prsa ctyrky
nekdo ma i v dospelosti spis takovou chlapeckou postavu. Se koukni po svoji rodine, jakou tam mají zensky stavbu tela.
Ahoj ![]()
Neboj, všechno bude. S ostatníma se nesrovnavej, každá jsme jiná. I když chápu, že je to těžké. Ale věř mi, že budeš mít taky prsa i boky. A pravidelnou menstruaci.
Já jsem na tom byla podobně jako ty, poslední ve třídě jsem nepotřebovala podprsenku a o menstruaci jsem si mohla nechat zdát. Ale okolo 16/17 let se to změnilo a jak ráda bych se vrátila do dob před menstruací
.
Užívej si,,dětství" a nesrovnávej se s ostatníma.
Ahooj
Nejsi nevyspělá, jsi úplně běžná, drobnější, štíhlá holka.
V tomhle věku je to hodně těžké, když člověk není stejný jako ostatní a ještě si to komplikuje sledováním nerealistických obrázků a falešné reality na soc. sítích.
jinak ta nepravidelná mentruace může být i tím, že jsi dost hubená, on ten tuk má u žen i hormonální funkci a taky tvoří objem prsou.
hele - obecně -nenaděláš nic, potřebuješ počkat a k tomu rozumně jíst, spát, tak nějak adekvátně se hýbat - ale ne do vyčerpání - pokud děláš nějaký sport intenzivně, tak to tomu pomaejšímu vývoji taky může dost nahrávat.
tak jako tak ti stejeně nezbude nic jiného, než se učit být v pohodě sama se sebou, taková jaká jsi teď.
Protože trápit se kvůi tomu, že nejsi něco co si mysíš, že bys měla být v tvém případě je fakt úplně zbytečné - nic moc s tím nenaděláš.
Jsi ještě malá holka, máš moře času dospět.. Neřeš okolí, každé tělo je jiné
Heled´. Moje prostřední dcerka byla ve 14 ti úplně plochá. Víc dlouhá, než široká. Ve třídě jí říkali Michale… A potom během příštího roku jsme musely kupovat během 12 ti měsíců 4 velikosti podprsenky. Menzes dostala až po 15 roce. Dnes je až tak vyspělá, že je mi jí až líto. Nosí ohromnou zátěž, pojištovny to v podstatě neřeší, vše až po porodech… Nemusíš mít obavy, píšu ti to jako máma, všechno bude. Časem. Neboj se. A hloupých komentů okolí si nevšímej ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 14 a připadám si strašně divná, doma o tom nemám s kým mluvit tak proto to píšu tady. Já vím, že nejdůležitější je to, že jsme zdravá, ale už aji ve škole si všímají že jsem nevyspělá. Jde o to že holky v mém věku a okolí jsou daleko vyspělejší než já. Mám jenom 160 centimetrů a mám nějakých 45 kilo. Nemám žádné ženské křivky, prsa mám hodně malé přitom moje mamka má C a ostatní holky už jsou dávno prsaté. Menstruaci mám od 13, ale nepravidelnou třeba aji čtyři měsíce jí nemám a potom to chytnu dvakrát za měsíc. Neberte to prosím tak, že bych si ztěžovala (ale je pravda, že mi to trochu vadí) ale jde mi spíš o to, že jestli jsem na svůj věk normální a jestli se mi ještě upraví postava a budu vypadat více žensky. Za všechny odpovědi děkuji.
Ve čtrnácti máš ještě hodně času. Některé holky jsou vyspělé ve třinácti, jiné vyspějí až v šestnácti nebo v sedmnácti. ![]()
Menstruaci máš teprve rok, je normální, že se ustaluje i několik let, takže nepravidelnost po roce je také ok. A velikost poprsí - i to můžeš dětit ne po mamince, ale to babičkách nebo ještě vzdáleněji. Za mě, menší prsa jsou fakt jednodušší, i když chápu, že větší jsou sexy.
Já chtěla být vždycky drobná a štíhlá, i ty malý prsa bych z fleku brala - ale smůla, holt jsem dědila po prsatých a prdelatých a k tomu narostla nad 180 cm.
Mám tři dospělé dcery, jedna je ženská krev a mlíko po mně, druhé dvě jsou štíhlé a drobné s malým poprsím… Geny, no.
Prosím zachovat anonym, soukromé informace.
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 14 a připadám si strašně divná, doma o tom nemám s kým mluvit tak proto to píšu tady. Já vím, že nejdůležitější je to, že jsme zdravá, ale už aji ve škole si všímají že jsem nevyspělá. Jde o to že holky v mém věku a okolí jsou daleko vyspělejší než já. Mám jenom 160 centimetrů a mám nějakých 45 kilo. Nemám žádné ženské křivky, prsa mám hodně malé přitom moje mamka má C a ostatní holky už jsou dávno prsaté. Menstruaci mám od 13, ale nepravidelnou třeba aji čtyři měsíce jí nemám a potom to chytnu dvakrát za měsíc. Neberte to prosím tak, že bych si ztěžovala (ale je pravda, že mi to trochu vadí) ale jde mi spíš o to, že jestli jsem na svůj věk normální a jestli se mi ještě upraví postava a budu vypadat více žensky. Za všechny odpovědi děkuji.
Je ti teprve 14let… vše může být ještě úplně jinak
Dobrý den, je mi 14 a připadám si strašně divná, doma o tom nemám s kým mluvit tak proto to píšu tady. Já vím, že nejdůležitější je to, že jsme zdravá, ale už aji ve škole si všímají že jsem nevyspělá. Jde o to že holky v mém věku a okolí jsou daleko vyspělejší než já. Mám jenom 160 centimetrů a mám nějakých 45 kilo. Nemám žádné ženské křivky, prsa mám hodně malé přitom moje mamka má C a ostatní holky už jsou dávno prsaté. Menstruaci mám od 13, ale nepravidelnou třeba aji čtyři měsíce jí nemám a potom to chytnu dvakrát za měsíc. Neberte to prosím tak, že bych si ztěžovala (ale je pravda, že mi to trochu vadí) ale jde mi spíš o to, že jestli jsem na svůj věk normální a jestli se mi ještě upraví postava a budu vypadat více žensky. Za všechny odpovědi děkuji
.